Преглед на печата

Държавните фирми минават на режим „авария“, четем в СТАНДАРТ. Вместо да инвестират печалбата си, 6 компании спешно ще пълнят хазната по предложение на финансовия министър. Така държавните дружества трябва да осигурят пари за пенсии и за заплати на чиновници и учители.

ДНЕВНИК цитира данни на финансовото министерство за периода януари-септември тази година, според които в последните 3 месеца на управлението си предишното правителство е увеличавало разходите си, въпреки ясната тенденция на намаляващи приходи. Най-големите държавни харчове са направени през април и юли.

Под заглавие “ Седем гари в страната осъмнаха с протести“, ДУМА описва ескалиращото недоволство на железничарите, които си искат заплатите, а шефът им ги успокоява с нови съкращения.

Вестник ПАРИ допълва темата с коментар на директора на БДЖ Пенчо Попов, който предупреждава за очаквани загуби от 45 милиона лева за тази година. В началото на 2010 година в превозвача ще бъдат съкратени още 700 работници.

Синдикатите категорично се разграничават от първите протести при управлението на кабинета „Борисов“, пише СЕГА, като посочва, че според лидера на КНСБ във Варна Илия Илиев това е самостоятелен протест на недоволни хора.

Имената на 30 висши политици са лъснали в тефтерчето на бизнесмена Красимир Георгиев, станал публично известен като Красьо Черничкия от Плевен, информира МОНИТОР, като се позовава на източници сред разследващите случая. Номерата на хората от бившата власт са намерени в тефтерчето на Красьо.

Партията на Ахмед Доган издирва под дърво и камък Иван Димов от Висшия съдебен съвет, единия от висшите магистрати със засечени контакти със сканалния Красьо. Това четем в ТРУД. От ДПС искат да отзоват Димов, който е излъчен именно от тях за член на съвета.

В същото време 24 ЧАСА съобщава, че съдията, който блокира имоти на братя Галеви, е хванат с 24 хиляди лева подкуп. Това е първият заловен съдия с подкуп в най-новата ни история, коментира вътрешният министър Цветан Цветанов.

Магистратът от Окръжния съд в Кюстендил Юрий Маринов е арестуван при акция на Софийската градска прокуратура, ДАНС и МВР, след като прибрал рушвета от строителни предприемачи, за да уреди в тяхна полза дело за ревизионен акт от 1 милион и 400 хиляди лева.

Водещото заглавие на НОВИНАР е посветено на заловения маниак със спринцовките, след 9 години гаври с деца. Психопатът е работил като шофьор в „Спешна помощ“ в Пирогов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *