Преглед на печата

300 болници стават спомен. В България има 400, те са прекалено много. Трябва да останат 100, обяви финансовият министър Симеон Дянков пред събора на лекарския съюз в Равда, пише на водещо място Стандарт. Затворените клиники ще бъдат превърнати в заведения за долекуване и рехабилитация. Докторите искат промени, но когато те тръгнат, започват брожения. Вече 20 г. се говори за реформа и е време тя да се случи, категоричен бе Дянков. Законът за лечебните заведения трябва да влезе в парламента до месец-два. Някои лекари са натрупали милиони, разкри министърът. Видяхме по отчетите на здравната каса, че доктори са получавали огромни суми. Ще пратим тази информация на прокуратурата. Тези хора ще пречат на реформата, но няма да успеят, закани се Симеон Дянков.

Друга тема обхваната обширно в днешните издани и на в. Стандарт, и на в. Труд е инцидентът от вчера във Варна, когато огнен ад заклещи 16 деца и 2 учителки в неделното школо на арменската църква. Пламъците тръгнали от стая на свещеник на първия етаж в сградата, а децата били на втория. Най-вероятната причина е повредена елинсталация или забравена печка. Единственият пострадал е свещеникът на арменската църква – 30-годишният отец Саркиз. Пожарът тръгнал именно от неговата стая, но по това време той бил на погребение. Като се върнал, започнал да гаси пламъците и вдишал отровни газове. Няма опасност за живота му.

Абсурдните цени за превоз, които някои таксита прилагат – 6,50 лева на километър или дори 15 лева на километър, скоро ще останат само лош спомен, съобщава в.Труд. Общинските администрации ще получат право да въвеждат пределни цени на таксиметровите превози, съобщи вчера Любомир Христов, директор на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“. За целта транспортното министерство подготвя промяна в Закона за автомобилните превози. Ще се премахне сегашният либерален режим, при който цените се регулираха изцяло от свободния пазар – от търсенето и предлагането.

Снимка с мобилен телефон на Деа, дъщерята на Димитър Бербатов и приятелката му Елена, бе предложена на “24 часа” от папарак, пожелал анонимност, пише изданието днес. Офертата бе отправена часове след раждането на бебето. Цената бе 5000 лв. и не подлежеше на никакъв пазарлък. По-късно се разбра, че същият кадър е бил предлаган и на други медии, между тях и електронни. Не стана ясно дали авторът на офертата собственоръчно е направил снимката. До стаята на майката и бебето достъп са имали само хора от болницата и роднини. От комуникацията с папарака се разбра, че той ще опита да продаде ценния кадър в някой от английските таблоиди. До вчера обаче в изданията на Острова подобна снимка липсваше, пише още в.24 часа.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *