Преглед на печата

Секретният доклад на ДАНС изтече в Интернет, съобщават днешните вестници. Оригиналният документ е 30 страници, в Интернет е пуснат до 26-та, пише Труд. Под заглавие „Паралелна власт дърпала конците на Сертов и Станишев“ вестникът публикува извадки от доклада. В коментар, озаглавен „Гарабед шпионина на прикритие в ДАНС“ Анна Заркова пише, че и следващ доклад да излезе, ние незабавно ще го прочетем, тъй като ще бъде с гриф „Строго секретно“.
24часа допълва, че основна роля в документа има Стефан Гамизов, а край него са висши чиновници, съветници на Станишев, ченгета, журналисти, Пи Ари, Ковачки и Сретен Йосич. Под заглавие „Дончева и Гамизов в топла връзка“, изданието публикува първа част от доклада и обещава продължение утре. Според 24часа след скандала с „оня доклад“ назрява друг: От Агенцията е изчезнала разработка под кодовото име „Невестулка“, уличаваща министър в кабинета Станишев във вземането на подкуп от 100 хиляди евро от чужда компания.
„Станишев на разпит за оня доклад“, гласи голямо заглавие на първа страница на Монитор. „Станишев се отказва от депутатския си имунитет, Борисов плаши ДАНС със закриване“, съобщава Дума. „Как се става Мусолини“ – под това заглавие вестникът коментира изявите на премиера Борисов във връзка с доклада на ДАНС.
„Петима министри декларират конфликт на интереси“, пише Сега на първата си страница и допълва, че премиерът не е свързан с никого, няма кредити и не участва във фирми. Частен интерес, произтичащ от дейността на свързани с тях лица, са обявили министрите Росен Плевнелиев, Тотю Младенов, Божидар Нанев, Вежди Рашидов и Мирослав Найденов, пише Сега.
„Синдикатите се обявиха против бюджет 2010“, гласи водещото заглавие на вестник Класа. „Правителството да се готви за стачки догодина“, отбелязва Дума по същия повод, като цитира КНСБ. Вестник Пари отбелязва, че бизнесът се е разделил в мнението си за бюджета. Забележките са по фундаментални параметри, от които зависи цялостното изпълнение на приходите и разходите, допълва изданието.
„Излизаме от кризата през април“, пророкува в интервю за Стандарт Божидар Караджов, наречен от вестника ясновидец №1 в Европа. Според пророка, Бойко Борисов ще има два силни премиерски мандата, след това ще помисли и за президентски.
С големи букви Стандарт съобщава на първа страница, че похитителите на Румен Гунински са поискали 500 хиляди евро откуп. Бащата на студента е получил SMS с ултиматум да плати до три седмици, ако иска да види сина си жив.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *