Преглед на печата

По първите страници на днешните вестници имаразлични интерпретации на темата за фалшивия сигнал от похитителите на Румен Гунински – син за неговото освобождаване, вариации по ДАНСгейт и разнищването на собствениците на „Бентли“.
„Труд“ информира от челната си страница, че винетките няма да поскъпват, но ще бъдат с различни цени за камиони и автобуси и ще зависят от екостандарта, на който отговарят.
„Дума“ информира, че поскъпват, но пък подробно разказва за това, че от догодина обучението за нови шофьори ще става под контрола на камера и GPS, за да се спре купуването на книжки. Това ще оскъпи курсовете със сто лева, допълва изданието.
„Стандарт“ избира за челната си страница заглавието „100 лева заем за Бентли“ и разказва най-куриозните случаи от проверката на доходите на собствениците на баровските возила. Оказва се, че най-честото обяснение, е че скъпата кола е купена със заем от приятели. Изданието припомня, че само базовият модел на колата тръгва от 270 хил лв нагоре.
„Сега“ допълва темата със заглавието „Данъчните най-после разкриха как „бедняци“ купуват скъпи коли“. Вестникът цитира данъчен номер едно, че само 15 души не са могли да убедят НАП, че карат „Порше“, защото щедри приятели са им дали стотици хиляди евро заем без лихва.Изданието припомня, че у нас собственици на подобни скъпи коли са точно 105 души.
„Индустрия под високо напрежение“ – това заглавие избира за челната си страница „Пари“, за да илюстрира положението в машиностроителния бизнес. Според изданието, скъпата електроенергия е един от най-тежките проблеми за компаниите.
Водещо заглавие за „24 часа“ е“Гнусна гавра с МВР на гърба на отвлечения Румен“. Часовият всекидневник се позовава на вътрешния министър Цветанов, според когото много влиятелна фигура активира криминалния контингент, за да тества новата власт. Иначе от голямото заглавие на вестника ще научите, че в Трявна затварят четири училища, защото 240 деца са се разболели от свински грип.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *