Преглед на печата

„Грипът взе четвъртата си жертва“, алармира Новинар. 35-годишна жена от Враца е починала след заразяване с новия грип. Причината е тежкото състояние на пациентката – тежка анемия, цироза и недохранване вследствие на диети и късно потърсената помощ, са съобщили от здравното министерство.
„Извънреден внос на ваксина за грипа!“, предлага 24 часа. Според експерти, най-бързият начин да се осигурят ваксини против свинския грип навреме е парламентът да приеме извънредно решение и правителството да поиска „назаем“ от европейски страни. Днес министър Божидар Нанев ще внесе поправки в Закона за лекарствените продукти в Министерския съвет. Епидемия са обявили вече 12 региона, а регистрираните болни са 141 на 10 000.
„Заради съкращаване на парите за здраве, 5000 лекари и сестри ще са без работа догодина“, предупреждава Делник.
„Властта иска затвор за сделки с имоти и коли на занижени цени“, е водещото заглавие на Сега. Промените в Наказателния кодекс предвиждат до 3 години затвор за всеки, който състави частен документ и удостовери неверни обстоятелства или изявления. Предвиждат се също и доживотни присъди за отвличане, а убийство по непредпазливост ще се води тежко престъпление. Има идея вече да се инкриминира и предварително съгласие за корупция До 6 г. затвор пък се предвижда за онези, които лъжат банките, за да получат кредит, допълва изданието.
„Бизнесът да не съкращава повече работници, отколкото трябва“, съветва премиерът Борисов от страниците на Пари.

„Банките да свалят лихвите по кредитите“, За това призова премиерът в разговори с всички шефове на трезори у нас, съобщава Стандарт. Директорът на БНБ Иван Искров прогнозира, че дъното на кризата ще бъде в последните месеци на годината. Борисов отчете, че бюджетът вече е на плюс с 8 млн. за октомври спрямо предишния месец.
„Кабинетът с двоен бюджет“, четем в Дума. Вестникът уточнява, че от 44 млн. лв за тази годинаразходите на Министерския съвет ще набъбнат на 87 млн. лв. догодина.
Класа пише, че „България ще е с най-малък бюджетен дифицит в ЕС за 2010 г.“, сочат данни от прогнозата на Европейската комисия. Брюксел прогнозира 8% безработица у нас, което е по-оптимистично от очакванията на кабинета, според който през 2010 г. у нас ще има 11.4% безработни.
„Велчев поиска имунитета на Станишев“, пише на първа страница Труд. Бившият премиер ще бъде разследван за това, че е загубил документи, съдържащи секретна информация, която представлява държавна тайна. Ако прокуратурата повдигне обвинение на Станишев за изгубване и неумишлено разкриване на държавни секрети, може да мине само с глоба, но ако бъде обвинен за тежки последици, наказанието е 5 г. затвор. В отговор бившият премиер доброволно се отказа от депутатския си имунитет.
Дневник публикува резултатите от анкета за работата на правителството. Кабинетът „Борисов“ получава 4.13 по шестобалната система.
„Отпуснаха 7 млн. лв. за зимно почистване“, съобщава Монитор. Сумите са отпуснати целево от хазната за снегопочистване, е заявил строителният министър Росен Плевнелиев. Според него, цялата сума, която ще е нужна, е 35 млн. лв.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *