Преглед на печата

Бившият шеф на НОИ в афера за 6 милиона лева,пише напървата страница на МОНИТОР. Прокуратурата проверява скандална сделка в Плевен, заради това, че служителите на осигурителния институт там работят в нови канцеларии, които струват на държавата близо 6.5 милиона лева.
ДНЕВНИК поставя акцент върху новината за договорените още 450 милиона лева за здравеопазване за следващата година. Това е записано в сключения вчера меморандум между ГЕРБ, синята коалиция, министрите на здравеопазването и на финансите. Вестник КЛАСА допълва, че от тези пари, не по-малко от 350 милиона ще отидат за болничната помощ, 60 милиона за онкоболните, 10 милиона за пациентите на хемодиализа и 30 милиона за спешната помощ. Очаква се тези средства да постъпят в държавната хазна от увилечения данък върху хазарта.
Позицията на финансовия министър, че в БАН работят феодални старчета, бе определена от президента Първанов като проява на агресивно невежество, пише НОВИНАР. Държавният глава публикува статия, критикуваща отношението на Дянков към науката и орязаните пари за образование в бюджета за следващата година.
ДУМА определя гласуваният вчера в Парламента, на първо четене, проекто- бюджет за следавщата година като „бюджет на мизерията“. Изданието цитира екс- премиера Станишев, според когото управляващата коалиция живее в самодоволен свят. „Постният бюджет за 2010 година мина в фарламента без дебати“, пише вестник СЕГА. Изданието уточнява, че бюджетът ще се изпълнява по план само до средата на годината. В него непрекъснато ще се правят промени – през февруари, през юли, през октомври, в зависимост от развитието на икономиката и събираемостта на приходите.
Водещата тема на финансовия всекидневник ПАРИ е посветена на искането на транспортния министър Александър Цветков Европейската комисия да изпрати експерти, които да помагат за големите инфраструктурни проекти у нас. Чуждите експерти ще получават колкото нашите специалисти, а разликата ще им се доплаща от Брюксел.
„Хванаха къртица на мафията“ е водещото заглавие на СТАНДАРТ. Срещу 10 бона спецполицайка предупреждавала за готвени акции. Тя е била арестувана вчера в кабинета си след акция на полицията и прокуратурата. От 24 ЧАСА научаваме още, че 32 годишната Силвия Петрова от 2004 година е оперативен работник в ГДБОП в отдел „Пране на пари“. Според МВР тя поддържала висок стандарт на живот, който не отговарял на доходите й, имала 2 апартамента, вила и мезонет.
Нов паметник на загиналите мюсюлмани и жертвите на възродителния процес опитаха да издигнат братята Юзеирови от поповското село Славяново, пише ТРУД. Целта била той да е точно копие на съборения през септември, по нареждане на прокуратурата паметник с полумесец. По нареждане на кмета на Попово, обаче издигнатите 30 см. от монумента веднага били бутнати още вчера.
От следващия месец семейни лекари започват да дават консултации на пушачите как да спрат цигарите, съобщава вестник ЕКСПРЕС. До момента 56 джипита от цялата страна са обучени по Националната програма за борба с тютюнопушенето. Първоначално консултациите ще бъдат плащани от мераклиите да спрат вредния порок между 10 и 20 лева на сеанс.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *