Преглед на печата

Заради кризата в хазната ще постъпят 2.5 млрд. данъци по-малко, пише 24 ЧАСА на първата си страница. Според шефа на Националната агенция за приходите Красимир Стефанов, кризата е довела и до невиждан бум на данъчните измами.
В кратко интервю в същия вестник финансовият министър Симеон Дянков отговаря на въпрос ще има ли коледни надбавки за пенсионерите с думите, че нищо не е изключено. По думите му обаче бюджетът се прави ден по ден и след като се видят приходите и разходите, през декември ще се мисли по въпроса.
Още преди да влезе в сила новият акциз, при вносните цигари има поскъпване между 20 и 50 стотинки, съобщава СТАНДАРТ на първата си страница.
Кризата има и хубава страна, става ясно от интервю в ТРУД със съдията по бракоразводни дела Милен Евтимов, според когото молбите за развод чувствително са намалели.
Заглавието на първа страница на същото издание гласи: „За да се устроят в Западна Европа наши роми се правят на сръбски“. Ромите са добре осведомени, че като български граждани нямат шансове за убежище, тъй като страната ни се смята за безопасна и цивилизована, пояснява вестникът и цитира анкета, в която българска ромка казва:“На Шан-з-Елизе ми е по-добре.“
Извън финансите и политиката, както е обичайно за неделя, вестниците са пълни с развлекателно четиво и по страниците им шестват смядовската луканка, смилянският боб и …киселото зеле. 24 ЧАСА представя на две страници с много снимки едно от култовите места в София и любимо за срещи – паметника на Патриарх Евтимий. Полезно е да си припомним, четой е дело на известния скулптор проф. Марко Марков и е изработен през 1937 година.
В СТАНДАРТ можете да прочетете поредица от очерци – за героя от „Рицар без броня“ Олег Ковачев, който тази година получи приз от фестивала „Златен ритон“ и стана дядо, за Желязната лейди Маргарет Тачър, за сина на колумбийския наркобарон Пабло Ескобар и други.
ТРУД и 24 ЧАСА представят и отчета на треньора на националния отбор Станимир Стоилов пред БФС. В ТРУД заглавието гласи: „Отборът не е с изчерпан кредит“, а според 24 ЧАСА са налице негативни обществени нагласи срещу националите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *