Преглед на печата

Трагедията със смъртта на трите деца от Крумовград продължава днес да е водеща за вестниците.
„Труд“ помества на първата си страница материал, в който цитира вътрешния министър Цветан Цветанов, че има информация, че бивш служител на военното поделение в Крумовград е изнасял противотанкови мини – точно такава е станала причина за смъртта на децата. Изданието допълва, че парнаджията, който дал взривателя на децатае опитал да се самоубие.
„Монитор“ извежда това в заглавие, като уточнява, че парнаджията е основният заподозрян за внасянето на мината в социалния дом. „Новинар“ пояснява, че децата объркали взривателя с тонколона и се опитали да го свържат към тока и това, довело до взрива, но с уточнението, че това е само една от възможните версии.
„Стандарт“ днес ще Ви посрещне със заглавието „Спешно отделение във всяка болница“. Вестникът извежда това заглавие, цитирайки промените в здравната реформа, според която също така ще се спрат и гастролите на лекари, които ще имат право само на един основен трудов договор.
„Дума“ също е на вълна медицина, но разглежда друг аспект – лекарите снемат доверие от министър Нанев – това ще прочетете на първата страница на изданието. Под главата си вестникът уточнява, че БЛС напуска и преговорите за Националния рамков договор, а годишно 500 медици напускат професията.
Водещото заглавие на“Сега“ показва, че фирмите ще плащат глоба до две хиляди лева за закъснял болничен лист. В коментара си изданието посочва, че това е поредният опит на държавата да ускори плащането на болничните листове и припомня, че остават и високите санкции за нарушения на трудовия кодекс.
„Класа“ констатира, че средната лихва у нас е три пъти по-ниска от тази в Румъния и цитира главния гуверньор Иван Искров, че се надява България да влезе в еврозоната по време на неговия мандат.
„Еврото станало валута на бандитите“ – с това заглавие излиза в-к „Делник“, цитирайки британския „Обзървър“. Според водещата статия контрабандисти и перачи на пари използват банкноти от по 500 евро вместо от 100 долара, за да пестят място.
„Дневник“ отделя място на започващата днес в Копенхаген среща на високо равнище, посветена на екологията, като използва метеолорогични термини – Копеханген започва с политически топъл климат – е водещото заглавие. Изданието коментира и очакванията на българския бизнес форумът да запази търговията с емисии.
От водещото заглавие на „24 часа“ ще научите, че полубратът на Фатик Милослав Кръстев, който е бил отвличан от Иван Тодоров – Доктора, е охрана на жената на българския посланик в Рио де Жанейро. Часовият всекидневник допълва информацията, че външният министър е разписала спешни мерки за разследване не само заради този сигнал, но и заради други сериозни нарушения.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *