Преглед на печата

По 25 лева коледни за един милион и 100 000 пенсионери е централното заглавие в Труд. Това са хора, с пенсии до 200 лева, а надбавките ще бъдат изплатени на 4-ти януари 2010-та година, пише всекидневникът, като се позовава на изказване на премиера Борисов. Цитирано е и обяснението му, че средствата за пенсионерите са събрани от бюджетите на министерствата, буквално изцеждайки всички пари, които има държавата. Труд пише също, че Бойко Борисов се извинил на хората от администрацията, защото са работили цяла година, надявайки се да получат повече пари, но това няма да се случи поради липса на средства.
Наред с 25-те лева за половината пенсионери, Сега публикува съобщение от Министерството на отбраната, че НАТО ще разположи в България части от общия противоракетен щит над Европа през 2012-та година.
„Тошиба“ иска да строи 7-ми блок в АЕЦ „Козлодуй“ е първата новина в Класа. Представители на японската компания ще дойдат у нас, а резултатите от предпроектното проучване, се очакват в края на февруари догодина, отбелязва всекидневникът.
24 часа информира, че за да не ги съкратят, митничари масово стават инвалиди. С документ от ТЕЛК те са недосегаеми, обяснява часовият всекидневник и отбелязва любопитната подробност, че всичките тежко болни, които представили документи от ТЕЛК, се оказали в списъците за съкращение, дори някои получили предизвестия.
По повод вчерашната демонстрация на полицаи пред градинката на Министерството на вътрешните работи, Дума е озаглавила водещата си статия: „Полицаите плашат с неподчинение“. В статията се цитира намерението на полицаите за „по-агресивни форми на протест“.
Дневник е публикувал съобщение от Европейската комисия, според което ОЛАФ -Европейската служба за борба с измамите, проверява търга за строител на сероочиствателните системи на 5-ти и 6-ти блок на ТЕЦ „Марица-Изток 2“. Разследването е започнало след жалба на класираната на второ място френска компания „Алстом Пауър“ срещу избора на италианско-китайския консорциум „Идреко-Инсигма“, пояснява изданието. Дневник публикува и част от намеренията на министъра на образованието Сергей Игнатов, според когото международна оценка ще определя финансирането на университетите.
Стандрат цитира част от интервюто на финансовия министър Дянков пред Българското национално радио под заглавие :“Затвор, ако криеш данъци“.
„Батков вади „Левски“ от А-група“, съобщава Новинар. Това заявил президентът на клуба вчера, след като отборът му бе грубо ощетен от арбитъра Светослав Ставров в мача с „Черно море“ за Купата на България. Според Батков, по-добре щяло да е ако шампионите преминат първенството на Шри Ланка или на Косово, там сигурно се играе по-честно, е цитиран да казва босът на „Левски“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *