Преглед на печата

„Службите проспаха завръщането на мутрите“, твърди в интервю за „24 часа“ апелативният прокурор Росен Димов. „Нарастването на престъпността е нормално в момент на криза, но ако има политическа воля, до 8 месеца може да стартира спецпрокуратура за борба с мафията“, отбелязва Димов.
Евгени Милев-Гейзо, един от двамата братя от бандата на Крокодилите, от една седмица е в Германия, е заявил самият той в телефонно интервю за „Труд“. По собствените му думи, няма как да е участвал в обира, станал в неделя на магистрала „Тракия“, и не знае къде е брат му в момента.
„Хората на Кроки и Гейзо са жестоки и отмъстителни“, твърди пред „Стандарт“ полицаят Красимир Занев, под чието ръководство бандата на Крокодилите е заловена преди 5 години. Според него, ако се докаже, че за обирите помагат полицаи, наказанието за тях трябва да е по-тежко от това за престъпниците.
Прокуратурата е образувала нови 10 дела след първия етап на акция „Тузари“, е съобщил за „Монитор“ заместник градският прокурор на София Роман Василев. Делата са за укриване на данъци и пране на пари, след като се оказало, че „тузарите“ нямат доказани доходи, с които да покриват разноските си.
ГЕРБ и „Атака“ замазват кризата с референдум за новините на турски език, пише в. „Сега“. Обмисля се дали в допитването, което ще струва около 18 млн лв, да не бъдат включени и въпроси като този за признаване на турския геноцид над българското население по време на османското робство, коментира изданието.
Слухове и компромати в Европейския парламент поставят под въпрос кандидатурата на външния министър Румяна Желева за еврокомисар, отбелязва „Новинар“. Анонимни компромати за Желева били разпространени в някои брюкселски и български медии, цитира изданието информация на програма „Хоризонт“ на БНР.
Провалените вчера по вина на турската фирма „Мапа Дженгиз“ преговори за равни заплати на българските и турските строители на автомагистрала „Люлин“ може да доведат до граждански протести с непредвидими последици. Това заявиха от КНСБ, като добавиха, че са се обърнали към Националния институт за помирение и арбитраж и парламенарната комисия по правата на човека, пише „Дума“.
Големи компании, занимаващи се доскоро предимно със строеж на жилищни и голфкомплекси, се пренасочват към магистрали и пътища, сочи проучване на „Дневник“. Причина са средствата от оперативните програми – над 1 млрд. евро, предвидени за изграждане на пътна инфраструктура, на фона на стагнацията в жилищното строителство и туризма.
За последните 3 години цигански строителни фирми са получили обекти за десетки милиони левове заради рекордни рушвети, достигащи до 30%, пише „Делник“. Най-добре ромските босове се котирали в министерствата на строителството, екологията и бедствята и авариите.
Индексите на Българската фондова борса са в колапс и могат да изтрият целия си ръст от март 2009 г. насам, алармира“Пари“. Според пазарни анализатори, една от причините за спада е излизането на гръцки инвеститори от борсата поради кризата в Гърция, която се отразява много силно у нас.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *