Преглед на печата

След 14 дни открита война и драматични преговори между съдебната власт и правителството, стана ясно, че магистратите все пак ще получат коледните си бонуси, пише вестник СЕГА. Обратът е неочакван, защото вчера сутринта финансовият министър Симеон Дянков писмено уведоми Висшия съдебен съвет, че няма правно основание за гласуваните вече премии.
ДНЕВНИКдопълва, че след вчерашното решение въпросът ще бъде уреден следващата седмица. „Министерският съвет ще гарантира финансовата независимост на съдебната система“, заяви министърът на правосъдието Маргарита Попова след съвместно заседание с финасовия министър, премиера и членове на Висшия съдебен съвет.
Чужди килъри изстреляли смъртоносните куршуми по скандалния радиоводещ Боби Цанков. Това е една от версиите, по която работят криминалистите, пише ТРУД. Три са основнитехипотези за разстрела. Според запознати, една от тях е свързана с книгите на Цанков, другата е, че смъртта го е застигнала, защотое взел 400 хил. лв. от Маргините и не ги върнал, а третата епреразпределение на наркопазара в София.
Банкомат е хванал в кадър рижия убиец,отбелязва по темата СТАНДАРТ. Камерата на машината на бул. „Стамболийски“ е заснела профила на наемника, който застреля Боби Цанков. Това е станало минути след показния разстрел, съобщават за изданието източници от МВР.
МОНИТОРдопълва от първата си страница: Двамата братя Красимир и Николай Маринови – Маргините са поръчали разстрела на Боби Цанков. Това е основната версия, по която работи прокуратурата. До момента обвинение за това престъпление е повдигнато само на Големия Маргин, който беше арестуван. Утре се очаква прокуратурата да прецени далида поиска и постоянното му задържане от съда.
„Обича ме, не ме обича“. Според 24 ЧАСА, това е въпросът, който от вчера си задава министърът без портфейл Божидар Димитров по адрес на премиера. Бойко Борисовнаправи последно предупреждение на своя министър, който обиди Турция, като заяви, чеминистър-председателят ще поиска 20 милиарда долара компенсации за тракийските бежанци.
Страната ни няма да налага вето на членството на Турция в ЕС заради неизплатени обезщетения на българските изселници от Беломорска и Източна Тракия, пише НОВИНАР. Така зам.-министърът на външните работи Марин Райков коментира изказването на Божидар Димитров.
Сиренето и луканката влязоха с три години закъснение в Евросъюза, посочва ПАРИ. Българските колбаси и сирена вече са равноправни с европейските изделия и от 1 януари може да се търгуват свободно.
В края на миналата година взаимните фондове у нас са управлявали активи за 346 млн лв, което означава ръст с 26 млн, показва справка на КЛАСА в данните на Българската асоциация на управляващите дружества.
ДУМА публикува на първата си страница снимка от хвърлянето на Богоявленския кръст в Кърджали. 20-годишният Антон Чолаков беше късметлията, който успя да улови кръста във водите на река Арда. Смелчагата обеща да подари „късмета“ на майка си Йорданка, която имаше имен ден, пояснява изданието.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *