Преглед на печата

„Eкспортните бизнеси изчакват със съкращенията“ – пише на челно място Дневник. Компаниите се надяват на ръст на поръчките. В обособена рубрика „Новини в числа“ изданието съобщава, че от 10 до 40 на сто е спадът в продажбите на черна и бяла техника и играчки по коледните празници в България.
На първата си страница Дума пише: Европейската комисия потвърди – наказват България заради боклука на София. Централната статия информира, чеот 1 февруари засичат тока всеки месец.
Централната тема наСтандарт е озаглавена „Примка за Главата“. Става дума, че полицейска примка се затягала около Георги Славов – Жоро Главата. Синът на загиналия сикаджия Стоил Славов се издирва от МВР заради среднощен екшън в пловдивския клуб „Бедрум“, пояснява изданието. Сред съобщенията за намеренията на здравното министерство е въвеждане на нови правила във взаимоотношенията между здравните работници и пациентите. Едно от тях е, че няма да се плаща кеш за доктор, а джипито ще избира болница на пациентите си. Стандарт съобщава още, че от днес, заради неплатежоспособност, се затваря военният университет в Търново поне до 1-ви март.
Вдигат екотаксата за колите. Това е водещата тема за Труд. На челната страница е публикуван и изборът на Бойко Борисов за лидер на ГЕРБ.
Класаакцентира върху предупреждението на Бойко Борисов: „Без компромис за корумпираните“. Централната тема на вестника е от изказване на председателя на Българския лекарски съюз – д-р Райчинов, който е заявил винтервю за всекидневника, че са необходими 700 милиона лева за спешна и неотложна помощ.
В интервю за Пари д-р Кузман Николов, собственик на медицинско заведение в Пазарджик, пък е заявил, че инвестицията в медицина е екстремен бизнес. Темата на финансовия всекидневник е озаглавена: „Финансовите среди не приемат единен надзор“. Така те отхвърлят идеята на финансовия министър Дянков за обединение на банковия и небанковия надзор в БНБ.
Вестник Сега публикува съобщението, че България ще затвори 67 млечни и месни фирми, въпреки многократните отстрочки на Европейския съюз, заради непокриване на хигиенните изисквания. Темата на всекидневника е под заглавие: „Обществените поръчки може съвсем да затънат в корупция“.
24часа фокусира вниманието върху поправката в Закона за движение по пътищата. Идеята е всеки пил, предизвикал катастрофа или сбиване, да бъде задължен да потърси психо-терапевтична помощ.
Новинарсъобщава, че Центърът за градска мобилност има намерение да прави интерактивна карта с постоянна информация за трафика в столицата.
Монитор публикува само политически теми на първата си страница, като цитира освен пожеланието на Бойко Борисов за 50 победи на избори, и коментара на Вилфред Мартенс: „Не съм виждал такъв успех за толкова кратко време“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *