Преглед на печата

Само 8 оферти са подадени за търга за строителството на отсечката от Стара Загора до Нова Загора на магистрала „Тракия“, след като документи за участие купиха рекордните 66 компании, пише Дневник. Крайният срок за подаването на предложенията изтече вчера, а днес те ще бъдат официално отворени.
Иначе почти всички централни издания днес са избрали за водеща тема съветът на израелския премиер Бенямин Нетаняху към премиера Бойко Борисов за съкращаване на ДДС у нас.
Хаджи Бойко сваля ДДС е заглавието от първата страница на Стандарт. Ден преди да стане хаджия, Бойко Борисов прати блага вест от Израел. ДДС може да бъде намален поне с 0.5% съвсем скоро.
Сега допълва, че само един час с израелския премиер е бил достатъчен, за да промени министър-председателят мнението си за сроковете за намаляване на ДДС. Преди три седмици пред Американската търговска камара в София Борисов обяви, че ДДС ще падне с 3% от 2011 година, припомня изданието.
От една страна, това ще е добре за чуждестранния бизнес, а от друга плавно ще се настройват финансите на държавата и икономиката към тези условия, цитира думите на премиера Борисов вестник Класа.
Специализираното издание за икономика – вестник Пари,обаче е скептичен към идеята – „Шокиращ съвет получи Бойко Борисов от израелския премиер“. Рисковано е да пипаме този данък, ако икономиката не тръгне нагоре, коментират пред изданието икономисти и хора на бизнеса у нас.
В рамките на двудневното си посещение делегацията водена от премиера Борисов отседна в световноизвестния „Кинг Дейвид“ хотел в Ерусалим, пише Монитор. В него са гостували величия като Чърчил, Обама, Ангела Меркел, Бил Клинтън. Цената на нощувка в президентския апартамент струва 3 хиляди долара. Средствата по посещението на официалната ни делегация се поемат от страната домакин, уточнява изданието.
Зловещите онлайн тестове „Кога ще умреш“ вече са под прицела на прокуратурата в Дупница, пише Новинар. Говорителят на държавното обвинение в града Димитър Начев е запознат с пирамидалните схеми, които зарибяват хората срещу ЕсЕмЕс за близо 10 лева. Този начин на изкарване на пари е стреснал вече хиляди потребители.
Лидерът на ДПС Ахмд Доган със замах „помете“ върха на партията си и от вчера е с нови заместници. Това е темата на статия от първата страница на Труд. Единственият, който запази поста си е Лютви Местан. Всички останали – Емел Етем, Касим Дал, Юнал Лютви и Йордан Цонев, остават редови членове на Централното оперативно бюро.
От първи април европейската здравна карта става абсолютно задължителна при пътуване в чужбина, пише 24 часа. Всеки, който не я покаже на границата, няма да може да напусне страната.
Жепейците от „Пътнически превози“ вчера излязоха спонтанно на протест заради забавенитеси заплати, пише Дума. След като генералният директор на „Пътнически провози“ в БДЖ обеща, че до сряда ще получат забавените пари, те спряха протеста си, но остават в стачна готовност.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *