Преглед на печата

Изслушването на българския кандидат за еврокомисар Румяна Желева пред Европейския парламент започна със скандал за бизнеса й и продължи с неубедителното й представяне по въпросите на евентуалния й ресор, отбелязва Дневник. „Червените подляха вода на Желева“, „Желева на шиш в Европарламента“, „Желева под кръстосан огън“, са част от останалите заглавия по темата в днешната преса.
Похителят от бандата на „Наглите“ – Цветозар Славчев – Църо, е харчил парите от откупа на 14 – годишно момче за екскурзия в Бразилия и други екзотични места, пише 24часа в първия от поредица материали, посветен на групата. Вестникът публикува снимки от пътуването му до латиноамериканската държава. Според изданието Църо е набелязал поне две деца на богати, които да бъдат похитени.
Цената на тока най-вероятно ще бъде увеличена от 1 юли, посочва още същият вестник като цитира председателя на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране Ангел Семерджиев.
Трудсъщо посвещава материал на „Наглите“, в който разказва за отвличането на Ангел Бончев. Темата на вестника е свързана със състоянието на лифтовете на Витоша. Те са музейни експонати – княжевският отдавна изчезна, а другите са на няколко десетилетия и са за ремонт, отбелязва изданието.
По-скъп ток за богатите, е водещото заглавие на Стандарт. Вестникът цитира шефа на Е.ОН Гюнтер Шуберт, който предлага и въвеждането на такса „електромер“. Кметовете стават бирници и започват да запорират банкови сметки, коли и имоти на хората, които дължат пари за данък сгради и автомобил и такса смет, четем в същото издание.
Майки и бащи все по-често посягат на възрастните си родители, пише Монитор. Според неправителствени организации срещу домашното насилие подобни сигнали са се увеличили многократно през последната година, а най-честата жертва са пенсионерите между 60 и 80 години.
Националната здравна каса обмисля да въведе лимит за изписваните лекарства за всяка диагноза, четем във вестник Сега. Според заместник – директора на касата Албена Златарева, причината е ограниченият й бюджет.
Нов закон за интеграция на хората с увреждания, поискаха техни организации, посочва Дума. Според тях сегашните интеграционни добавки трябва да се отпускат като социална помощ на най-нуждаещите се, а парите по закона да се използват за социализацията на всеки според потребностите му.
Очакват ни три години депресия, заявява в интервю за Пари финансистът Емил Хърсев. По думите му, страната ни не разполага с ресурси да налива пари в икономиката, за да може да я върне към растежа.
МВР няма да следи хората в интернет чрез интерфейс, пише Новинар. Въпреки отпадането на този текст обаче неправителствените огранизации ще продължат да протестират, докато законът не бъде написан наново.
„Газпром“ има намерение да изкупува цялото количество природен газ, добито в Азербайджан през тази година и предназначено за експорт, отбелязва Класа като цитира директора на компанията Алексей Милер. Преориентацията на Баку поставя под въпрос проекта „Набуко“, който остава без осигурени количества синьо гориво.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *