Преглед на печата

До 5 процента ще поскъпне токът от юли, пише 24 часа. В интервю за изданието председателят на ДКЕВР Ангел Семерджиев обещава да няма рязък скок и на газ, парно и вода през годината. Същият вестник посвещава обширен материал на състоянието на старите вили от царско време в курорта „Боровец“. Голяма част от тях са изоставени и се саморушат, което ги прави опасни. Според общинари от Самоков, при това положение законът дава право на общината да ги събори.
Само 6 процента от българите смятат, че домакинството им ще може да спестява през тази година, посочва Класа. Според проучване на компания за маркетингови изследвания, по този показател България е на последното, 13-то място, от изследваните държави от Централна и Източна Европа.
150 вместо 100 болници ще бъдат затворени заради нови изисквания на Здравната каса към лечебните заведения, които искат да получават пари от нея, отбелязва Труд, като се позовава на председателя на Лекарския съюз Цветан Райчинов. По думите му, за да сключи договор по клинични пътеки, здравното заведение трябва да има поне двама лекари със специалност и един специализиращ.
Собствениците на апартаменти в блокове, които не са провели общо събрание, не са избрали управително тяло и не са регистрирани в общината, ще плащат данък сгради в двоен размер, четем на първата страница на Сега. Идеята е на зам.- председателя на парламентарната комисия по регионално развитие Николай Пехливанов, според когото специална работна група ще оформи промените в закона до края на март.
Винетки ще се продават и през банкоматите, пише Стандарт. В интервю за вестника регионалният министър Росен Плевнелиев посочва, че, освен това, стикери ще има не само по бензиностанциите и пощите, а и в хипермаркетите. По думите му, все още не са подписани всички дoговори за зимно почистване, тъй като текат обжалванията.
Научната степен „доктор на науките“ да не бъде премахната, предвижда нов вариант за научните степени и длъжности, четем в Дума. Вариантът, предложен от председателя на ресорната парламентарна комисия Огнян Стоичков, ще бъде използван, за да се променят на второ четене текстовете на проектозакона за развитие на академичния състав.
Нова, по-строга система за оценяване на университетите предлагат от Националната агенция за оценяване и акредитация, пише Монитор. Така ще се сложи бариера пред професорите менте.
Двойно по-малък ръст на фармацевтичния пазар се очаква тази година, според Пари. Освен това, през 2010-та ще има сериозно нарастване на междуфирмената задлъжнялост.
Новинар извежда начело пускането и последващото повдигане на ново обвиниение за организиране и ръководене на група за разпространение на наркотици срещу Красимир Маринов – Големия Маргин. Така той не можа да напусне ареста, тъй като трябваше да остане там още 72 часа.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *