Преглед на печата

Правосъдното министерство стана адвокат на Желева – министърката можела да е хем евродепутатка, хем шефка на фирма, а правилникът на Народното събрание, който забранява това, не е закон“, пише ТРУД. Според конституционалисти обаче парламентарният правилник е закон и е задължителен и за евродепутатите, допълва вестникът.
Темата е коментиранаина първа страница в рубриката „Позиция“ под заглавие „Адвокат на дявола“. „Едно е да се защитават държавни интереси, друго е да се обръщат юридически правила с хастара, та да мине гафът“, пише авторката Лилия Христовска.
Според вестник СЕГА правосъдното министерство е родило правен абсурд и е развързало ръцете на депутатите да въртят бизнес.
„Властта се заплете в скандал с лобизъм за износ на тъкани. ДАНС проверява „Остеотек“, която е платила пътуване на здравния министър до САЩ, е друго заглавие на същия вестник.
Темата е водеща и за НОВИНАР. „Борисов размаха втори жълт картон на Божидар от кабинета“, гласи заглавието на първа страница на вестника, а в рубриката „Добър ден“ по повод проверката на ДАНСизданието прави следното заключение- „Какво да му отговорят, като всичко е ачик.“
„Спестих пари на държавата“, казва министър Божидар Нанев, цитиран от СТАНДАРТ. Във вестника можете да прочетете обширен пътепис от Истанбул, който от днес е културна столица на Европа.
Водещите теми на 24 ЧАСА са криминални – „379 апаши арестувани през 2009 г. за обири на домове в София“, пише вестникът, а в интервю с главен инспектор Десислав Недялков разказва за апаши, които изпуснали бижута за 2 милиона, защото решили, че са евтино сребро.
В съботния си очеркизданието представя свой експеримент – къде и колко камери ни следят за един час по улиците на София.
Под заглавие „Лесни кредити за общинско жилище“ МОНИТОР съобщава, че Столичната община планира да продаде общински жилища на стойност 16 милиона лева през тази година.
„Борисов и Папандреу свързаха Пампорово с Беломорието, след 12 години чакане откриха Граничния пункт Златоград – Ксанти“ е друга тема от първа страница на вестника.
„Режат военните от социални придобивки“ – под това заглавие ДУМА пише за промените в закона за отбраната. Днес изданието излиза със съботно-неделното си приложение „Пегас и неделник“.
Юбилейната награда „Сирак Скитник“ послучай 75-годишнината на БНР ще бъде дадена на поета Валери Петров – това „издава“ генералният директор на медиата Валери Тодоров, цитиран от ТРУД. За наградата за радиожурналистика спорят двама от „Хоризонт“ – кореспондентката ни в Брюксел Диана Чепишева и новинарят Николай Петров, както и водещата в програма „Христо Ботев“ Ирен Филева. Наградите ще бъдат връчени на празника на радиото на 25-ти януари, пише изданието.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *