Преглед на печата

Управляващата класа най-после успя да се застрахова срещу всякакви протести, които биха могли да смутят спокойствието й, коментира във водещата си статия СЕГА по повод промените в Закона за събранията, митингите и манифестациите. Пред парламента, Министерския съвет и президентството вече няма да могат да се правят митинги и шествия.
Напук на кризата българите са станали по богати, но не защото печелят повече, а от страх за утрешния ден, пише СТАНДАРТ в обширна статия под заглавие „Богатеем от страх“. Според проучване, хората са спрели да купуват къщи, вили и коли, държат парите си на влог, а дълговете им са намалели, защото банките отказват кредити.
Пощенски автомобили навъртели над 220 хиляди километра без да се движат, разкрива проверка на „Български пощи“ в Пловдив, отблязва същият вестник. Далаверата става със специално устройство, което превърта километража и симулира скорост от 130 километра в час, докато в същото време колата е в гаража.
Темата за финансовото състояние на българина е водеща и за КЛАСА. Според проучването, пазарът на ипотечното кредитиране се съживява, но строителният сектор се пренасища и печалбите там няма да достигнат предкризисните нива.
24 ЧАСА обръща внимание на това, че все повече българи са започнали да си купуват по-скъпи, но по-качествени салами, въпреки кризата.
Управата на ЦСКА е депозирала иск в съд в Люксембург в опитда си върне близо 3 милиона и половина евро, пише на първата си страница ТРУД. Парите са били преведени от клуба в Швейцария по времето на Александър Томов.
Темата на вестника е посветена на паркирането в София. Според концепция на общината таксата за престой на 60 улици в центъра ще се повиши между два и 2 и половина пъти.
Бившите министри Николай Цонев и Валери Цветанов и предишната шефка на НАП Мария Мургина отиват на съд за престъпления по служба, посочва на първата си страница МОНИТОР като цитира източници от прокуратурата. Обвинителите вече са събрали вички доказателства срещу тримата.
ПАРИ отделя място на новината за новия вицепремиер Илиян Михов. Според вестника, Бойко Борисов възлага големи надежди на него да поведе страната ни към еврозоната. Запознати обаче смятат, че предлагането на Михов е елегантен ход за въвеждането му в ресорите на Симеон Дянков и по този начин той да бъде подготвен след време да заеме мястото му.
Догодина ДДС ще бъде намалено с 2 процента, а до края на мандата на правителството ще стане 16 на сто, четем в ДУМА. Съобщението е на финансовия министър Симеон Дянков.
Хотелиери и туроператори от Банско и Сандански се заканват да блокират границата с Гърция през лятото в отговор на сегашните земеделски протести, посочва НОВИНАР. Ответният удар е заради провалянето на зимния сезон, който е в разгара си.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *