Преглед на печата

„Варна остана почти 45 минути без ток, дървена ваканция готвят в Силистра“ – с тези акценти и със заглавието „Замръзнахме“ Труд представя темата на днешния брой – снеговете и ниските температури. „Оставаме във фризера до сряда“, гласи друго заглавие навестника.
„Армията е готова незабавно да се включи в разчистването на преспите и да достави храни на бедстващите райони“, пише Стандарт на първа страница. „12 часа снежен ад на „Тракия““, „Купуват като невидели хляб, мръвки и вино“, „Още седмица ще зъзнем под нулата“ са заглавията на Стандарт за зимната обстановка.
24часа също отделя няколко страници по темата за студа – „Живакът пада още, топло за два дни и пак студ“, пише вестникът и съветва – утре не излизайте във Видин, Шумен, Търново, където ще е минус 18 градуса. В рубриката „Ледена епоха“ 24часа дава съвети как се живее при минус 25 градуса от рода „Пикантна манджа сгрява задълго, алкохолът измамно“, „С треперене се топлим“, „Обуй кучето с вазелин“ и други.
На фона на студа „гореща“ тема за излизащите днес вестници са предстоящите промени в правителството. Под заглавие „Генералът с нов вицепремиер, но след месец и половина“Труд пише, че правителствените рокади ще бъдат предложени в парламента в сряда, но не е ясно, дали тогава ще бъдат предложени структурните промени, които включват нов вицепремиер. Самият кандидат за поста – професор Илиян Михов е дал интервю за вестника, в което казва, че кабинетът е на световно ниво, а Симеон Дянков е успял да постигне феноменални промени. На базата на тези промени ще е много по-лесно да се прокарат мерки, които да доведат до бързото излизане от кризата – казва Илиян Михов.
„Парламентът ще гласува министрите сега, новото вице – по Великден“ – пише 24 часа. Вестникът анонсира утрешно интервю с премиера Бойко Борисов, в което той отговаря защо ще жертва всеки и какво прави „за да не види пода отблизо като Костов, Царя и Станишев“.

Под заглавие „Наръчник на еврокомисаря“ Георги Милков търси отговори на въпроси от рода: „Къде е Аденският залив?; „Има ли умерени талибани?“ и други теми, които присъстват в изпита за еврокомисар.

Българка, чието семейство е оцеляло при земетресението в Хаити, разказва пред Труд за трагедията. Заглавието на материала е: „Наш се сгоди в Хаити след 7 по Рихтер“.
Под заглавие: „Бандата на Клуни събра милиони за Хаити“ Стандарт информира за благотворителния концерт в помощ на жертвите от земетресението в Хаити. „Брат Пит и Лео ди Каприо приемаха дарения по телефона“, допълва вестникът и предлага и фоторепортаж за концерта.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *