Преглед на печата

Труд извежда заглавието „2012 – пада таванът на пенсиите“. Изданието уточнява, че това ще важи само за новоотпуснатите от тогава пенсии. Вестникът информира, че от догодина ще се вдигне максималният доход за осигуряване.
От Новинар научаваме, че столетниците в страната ни се увеличават. Изданието цитира шефа на националната статистика, според когото ако демографските процеси у нас се развиват нормално до 2020 година, възрастните хора на сто години ще наброяват 600 души.
„Българите се възприемат като големите неудачници на Европа“ – това заглавие избира за челната си страница вестник Сега и обяснява, че наред с хървати, македонци и румънци се чувстваме така, защото за всеки втори у нас животът е прекалено сложен. Изданието цитира данните от европейско проучване за условията на живот, социалното изключване и психическото благосъстояние, изследващо достъпа до трудовия пазар, доходите, стандарта на живот и възможността за социална подкрепа.
Монитор избира за водещо заглавие цитат от премиера Бойко Борисов, че предишното правителство е скрило 4 негативни писма от Брюксел и това поставя под въпрос 20 на сто от парите за екопроекти.
„Аварии по сметка“ с това заглавие ще Ви посрещне Стандарт, който разнищва нов начин за контрабанда на родни предприемачи, който вече се разследва от митниците. Става въпрос най-вече за производители на алкохол и горива, които чрез аварии крият до 20 процента от производството и то отива на черния пазар.
24 часа също избира цитат от премиера Борисов за челната си страница, че ще подаде оставка един час след като види, че ГЕРБ не може да управлява сам. Той обяснява, че няма да търси помощ от Ахмед Доган, защото когато Костов, царят и Станишев са го направили са се сгромолясали.
Дума информира от първата си страница, че здравни SMS-си са подлудили хората и вместо да им е от полза кампанията на здравното министерство е имала обратен ефект.
Дневник извежда в заглавие прогнозата на екипа си, че еврозоната застава срещу най-голямото си изпитание и коментира, че усилията на България за влизане в чакалнята ще зависят от решението на казуса „Гърция“.
Класа отчита на челната си страница, че двоен срив на оборотите на фондовата ни борса гони инвеститори, а липсата на нови финансови инструменти осакатява капиталовия пазар.
„Пощите търсят свежи пари, но остават държавни“ – това заглавие избира за челната си страница вестник Пари и цитира шефа на пощите, че за отделни дружества ще се търсят партньори, но 51 процента оставата на държавата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *