Преглед на печата

Здравната тема е водеща за повечето заглавия във вестниците днес. „Катинар на 21 болници“ извежда в заглавие“Монитор“. Изданието уточнява, че тези болници не отговарят на критериите за добра съвременна медицинска помощ и за това здравната каса не е сключила договори с тях.
„Хиляди българи остават без лечение,“ алармира на първа страница“Дума“ и припомня, че БСП вчера официално поиска оставката на здравния министър Нанев заради сгрешена политика в здравната сфера.
Вестник „Класа“ е изчислил, че близо три милиарда лева не достигат в здравеопазването и до лятото ще бъде приет закон, който да урежда влизането на частни фондове в системата.
„Домакинствата харчат пет пъти повече за здраве,“ изчислява“Дневник“ и допълва, че кешовите плащания на гражданите растат много по-бързо от бюджетните средства за сектора. Изданието прогнозира, че до края на годината общо 180 болници може да затворят врати.
„Сега“ избира за челната си страница заглавието „Кризата рязко увеличи делата срещу длъжници“. Според проучване на вестника само в София кредиторите са завели над 50 хиляди иска срещу граждани и фирми, които не плащат ток, вода и заеми.
„Европейски шампиони сме по разхищение на вода“ – с тази спортна терминология „Новинар“ обяснява как между 50 и 70 процента от питейната вода се разхищава заради лошата канализационна мрежа.
„Горим с 300 милиона евро ако спрем тръбата,“ с това заглавие „Пари“ изтъква, че България може да бъде обвинена за неуспеха на проекта „Бургас – Александруполис“, ако Русия откаже участие заради забавяне от наша страна.
Водещото заглавие на“Труд“ е за готвения от СДС списък за уволнение на чиновници от БСП и ДПС. Сините атакуват ГЕРБ, че месеци наред вече държи знакови и некомпетентни фигури на двете партии.
„24 часа“ информира, че АхмедДоган е започнал работа. Лидерът на ДПС сам е поискал да има ресор в партията и чертае своя визия за България, допълва под главата си вестникът.
„Стандарт“ съобщава, че милиардерът Роналд Лаудер купува за 500 милиона евро bTV. Изданието цитира агенция Ройтерс, която пък от своя страна, се позовава на източник, запознат с преговорите, че сделката вероятно ще бъде обявена в първите седмици на февруари. От пиар отдела на телевизията не са разкрили подробности освен, че се водят преговори, но не само със собственика на телевизиите PRO.BG и RING.BG, а и с други купувачи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *