Преглед на печата

Цените на тока са незаконни, пише на първа страница 24 ЧАСА. От поне 3 години в тарифите не е включвано качеството на услугата. Ако това бе правено, крайната цена трябваше да пада. От 2006 г. стойността на 1 киловатчас се определял по конкретна формула, на която качеството е отразено с Y, посочва вестникът. Според адвокат Георги Дишев от Българската национална асоциация на потребителите, подправянето на формулата означава, че поне на теория цените са незаконни.
„Борисов и Ердоган стават моторите на Набуко“,отбелязва ПАРИи допълва, че в областта на енергетиката са подписани две споразумения, по време на визитата на премиера в Турция.
Засега Илиян Михов няма да става вицепремиер, съобщава ДНЕВНИК. Професорът сам е поискал номинацията му да се замрази временно. Мотивът му е да не се дава повод за спекулации, че в правителството има съпротива срещу валутния борд.
„Олигарси срещу еврото“, е водещото заглавие на СТАНДАРТ. Енергийно лоби, свързано с руските интереси, се страхува, че когато икономиката ни стане част от европейската, ще прекъсне зависимостта ни от Москва, обяснява вицепремиерът Симеон Дянков. Според него олигарсите имат интерес от излизане от валутния борд, отхвърляне на еврото и строежа на АЕЦ“Белене“. Те се страхуват от успешните реформи, които провеждам, коментира Дянков.
Дълговете на фирми и граждани към бюджета са се удвоили, акризата рязко е увеличила и опитите за източване на ДДС, съобщава същюият вестник. Ако преди година суматае билаоколо 60 млн. лв. месечно, то сега е 120 млн. лв. Това са дълговете, които са разкрити от данъчните ревизии и потвърдени от съда.
Изпреварваме Полша и Румъния по индекс на глобализация, пише КЛАСА. България е на 28 място. До 2013 г. инвестициите в бързоразвиващите се пазари за първи път ще надминат тези в индустриализираните икономики.
Под заглавие „Във външно нямам право на грешка“ ,ТРУД публикува интервю с новия външен министър Николай Младенов. Според Младенов първо трябва да се обърнем към съседите си, тъй като това може да бъде приносът на България към европейската политика в тази част на света. „Не е достатъчно да казваме, че подкрепяме пътя към ЕС на страните от Западните Балкани. Друга цел на външната ни политика, ще бъде да създава възможности за нови пазари за бизнеса“, пояснява Младенов.
Има четирима българи сред загиналите при срутването на сграда в белгийския град Лиеж миналата сряда, съобщава заНОВИНАР зам. външният министър Марин Райков. Телата на 12-те жертви все още не са идентифицирани, а белгийската преса информира, че в сградата нелегално са живеели българи.
Държавата да посочи защитени болници, ще предложи БСП, пише ДУМА. Левицата припомня, че кабинетът Станишев е финансирал допълнително 50 здравни заведения. Социалистите смятат, че политиката на правителството, по отношение на здравеопазването, е абсурдна.
МОНИТОР посочва, че 140 млн. лв. ще получат от днес болниците, джипитата, зъболекарите и фармацевтите, а през следващата седмица ще бъде завършено подписването на договорите с лечебните заведения.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *