Преглед на печата

„Болниците излизат на стачка“, пише на първа станица Дума. Ръководителите на 26 лечебни заведения в страната се договориха на 7 април да има национален протест. От днес обаче по места започват символични стачни действия.

„Управляващите развяха бяло знаме за генните мутанти“, гласи водещото заглавие в Сега. След дълги и изтощителни дебати, депутатите на Бойко Борисов в екологичната комисия капитулираха и отстъпиха от искането си да се намалят разстоянията от защитените територии, на които може да се сее генномодифицирани организми. Забраната в 30-км буферна зона остана по личното настояване на парламентарния шеф Цецка Цачева. Депутатите решиха надписите върху етикетите на продукти, които съдържат ГМО, да бъдат два пъти по-големи и с различен цвят, пише по темата Новинар.
Казина изнудват като лихвари, четем в Стандарт. Внезапни проверки на игралните зали са разкрили, че заробват с кредити пристрастени играчи, а след това прибират пари и имоти.
Темата наТруд е посветена на „Октопод“. Алексей Петров остава в ареста, отбелязва изданието и цитира думите на бившата барета. „Написах официално писмо на Симеон Дянков, в която посочих конкретен модел за сваляне на лихвите на банките. Смятам, че с това писмо засегнах сериозни интереси в банковата система. И вместо отговор от Дянков, аз получих арест“, каза Петров вчера. Вестникът помества и обширно интервю с вътрешния министър Цветан Цветанов, в което основно се говори за операция „Октопод“.
Всяка втора цигара у нас е контрабанда, цитира 24часа данни на бранша. Според тях, миналата година сме изпушили 8.5 милиарда къса, за които не е платен никакъв акциз. По „Октопод“ изданието привежда позицията на финансовото министерство, според което писмо от Алексей Петров там не е постъпвало. На обратното мнение е председателят на Управителния съвет на Съюза за гражданска инициатива Теодор Дечев. По думите му, документът съществува и носи входящ номер 62-00-69.
Дневник отделя място на тема, отново свързана с цигарите, а именно отпадането на пълната забрана за пушене. Идеята за смекчаване на режима беше лансирана още преди месец от депутата от ГЕРБ Емил Димитров, който сега не е сред вносителите на законопроекта. До средата на миналата година той е притежавал половината от дружество, участник във фирма за дистрибуция на цигари, научаваме от вестника. Монитор посвещава на въпроса цели две страници. В Париж заведенията с излаз на улицата са завзели обширни части от тротоара за пушачите. Местата са оградени с прозрачни ветрозащитни завеси, а комфортът се гарантира от газови печки. В Германия оставят по столовете на заведенията одеяла, обяснява практиката в чужбина вестникът.
Продажбата на bTV е на първа страница на Пари. Кризата свали със 70 процента цената на Мърдоковата медия. Само две години по-рано магнатът искаше три пъти повече, посочва изданието.
България може да бъде глобена с 20 милиона евро заради изплащане на неправомерни земеделски субсидии, пише Класа, като цитира писмо на Европейската комисия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *