Преглед на печата

„Дълговете на фирмите лъсват в Интернет“, съобщава вестник СТАНДАРТ. Така всеки ще може да разбере има ли просрочени задължения компанията, с която работи или пък да обяви некоректен партньор. Ако се интересувате от определена фирма ще можете да видите дали фигурира в системата, но за да получите подробна информация ще се плаща по 12 лева за всеки отделен случай.

„Факири с цветисти имена- Синигера, Енота, Беззъбия, Пуйко, Мечката, Дългия, Турчина и Младежа прибрани“-така в заглавие на първата си страница ДУМА обобщава проведената от МВР поредна спецакция този път срещу автокрадци.
МОНИТОР допълва, че вчера рано сутринта паралено с операцията по прибирането на Факирите е проведена и друга спецакция наречена „Силоваци“, при която е задържана група от 13 мъже заподозрени за рекет, пране на пари и отвличания.
В ДНЕВНИК четем, че свързаната с Алексей Петров застрахователна компания „Лев Инс“ работи с класифицирана информация и нейни служители имат разрешение за достъп до нея. Посочва се още, че сегашният изпълнителен директор на дружеството Стефан Софиянски не е успял да каже кога и откъде компанията е получила такъв достъп. Той обяснил, че не може да провери документите, тъй като заради разследването офисът на компанията е запечатан.
ТРУД поставя акцент върху новия рекорд на комисията „Кушлев“, която поиска отнемане на имоти за 62 милиона лева от бившия общинар Виктор Епщайн от Русе. Кушлев нарича това изключително интересен случай, при който станало ясно, че Епщайн е направил разходи за 82 хиляди и 300 минимални работни заплати, а доходите му са само за 169 заплати.
Във вестник КЛАСА четем, че според данни на БНБ за година лошите заеми са достигнали до 4.47 млрд. лева, а новоотпуснатите са едва 1.41 млрд. лева. Темпът на фирменото кредитиране се е свил близо 7 пъти. Държавата вече иска повече от 10% отстъпка от задълженията си към фирмите, съобщава вестник ПАРИ, като нарича това предложение, което не можеш да откажеш. Изданието припомня, че дълговете на държавата към фирмите са в размер на 600 милиона лева.
„Властта се уплаши и от поскъпването на лекарствата“ – под това заглавие вестник СЕГА пише, че ден след обявяването на решението болните от паркинсон, глаукома и остеопороза да плащат повече за лекарствата си е станало ясно, че то вероятно ще бъде отменено. Цитирани са думите на заместник-директора на Здравната каса Албена Златарева, според която решението не е окончателно и подлежи на обсъждане“.
Заради премиите от САЩ 94г. футболът осъди за 600 хиляди лева данъчните, според водещото заглавие на ТРУД. Става въпрос за спечелено дело от Българския футболен съюз срещу приходната агенция.
Разследват отново смъртта на Ахмед Емин, след като премиерът Бойко Борисов поиска повторно отваряне на случая за смъртта на началника на кабинета на Доган – това е сред водещите теми в днешния НОВИНАР. Според Борисов МВР и прокуратурада са допуснали сериозни процесуални грешки в разследването на случая.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *