Преглед на печата

Вестниците съобщават за исканото от електроразпределителните дружества поскъпване на тока от 1-ви юли. „Ще мине ли пак номерът с тока? По-добро ли е качеството на стоката?“, пита по този повод ТРУД в рубриката си „Позиция“ на първа страница. МОНИТОР изчислява, че стоим на тъмно по десет часа годишно и че една трета от прекъсванията на тока са заради лошото време. „От лятото обвързват цената на услугата с качеството“, отбелязва НОВИНАР. „От юли и авариите най-после ще бъдат отразени в цената на електроенергията“, пише 24 ЧАСА по същия повод. „Как да им вярваме, след като години наред в тая държава всеки ни сваля кожата“, коментира ДУМА.

Другата голяма тема на днешните вестници са акциите на МВР и развитието на сагата около смъртта на Ахмед Емин. „Защо ДПС и Борисов извадиха скелета на Ахмед Емин? „, пита вестник СЕГА и сам си отговаря: „За да се разкрие мистерията около смъртта на бившия шеф на кабинета на Доган, някой трябва ясно да каже има ли доказателства, че ДАНС е шпионирала Доган и че дори му е пратила килър.
Тема на днешния брой на ТРУД е смяната на паспортите – виж кога изтича срокът, призовава изданието. Под заглавие „Решихме за американския щит само за няколко часа“, вестникът публикува интервю с румънския премиер Емил Бок.
24 ЧАСА дава тревожна информация на първа страница за моряците на намиращия се в плен на сомалийските пирати кораб „Сейнт Джеймс парк“.“Няма вода и храна, ще умрем до два месеца, пиратите ще ни продават един по един“, казва помощник-капитанът на кораба.
„Бившите управляващи продали 800 дка край Варна на безценица“, пишат СЕГА и ДНЕВНИК. Областният управител на Варна разкри 27 сделки, при които земи от Държавния горски фонд са харизвани под 2 лева на квадратен метър, отбелязва СЕГА. „Държавна земя на цената на две дъвки“ е заглавието на ДНЕВНИК за тези продажби.
„Агенцията за приватизация избра най-скъпия консултант за „Булгартабак“, гласи водещото заглавие на вестник КЛАСА, който допълва, че „Ситигруп“ ще работи по сделката за тютюневия холдинг срещу близо 3 милиона евро.
Вестник ПАРИ отделя три страници за междуфирмените разплащания. „Да не плащаш стана заразно“, е заглавието по темата.
СТАНДАРТ помества голямо интервю с данъчен №1 Красимир Стефанов. „Няма да простим на Мадона, ще й вземем 10 % от хонорара“, казва шефът на данъчните.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *