Преглед на печата 31.01.2009 г.

„Идва мрачен евродоклад: На Брюксел му писва от България“ – под това заглавие Труд цитира високопоставен източник от Еврокомисията, според когото, в доклада през февруари, Брюксел констатира липсата на напредък и дори връщане назад в борбата с корупцията и престъпността у нас.
Дума цитира мнението на Мартин Шулц, лидерът на парламентарната група на Партията на европейските социалисти, който заяви, че българите трябва да се гордеят с това правителство, а критиките на Европейската комисия към България са погрешни.
Станишев, Сакскобургготски и Доган се събират довечера на среща „на шест очи“ заради зачестилите спорове в управляващата коалиция, съобщава Стандарт.
Вестник Класа също пише, че предстои такава среща, но посочва, че в правителствения пресцентър не знаят за нея.
„Защо НДСВ се бои от призрака на двата реактора?“, пита Сега на страницата си „Наблюдател“ и дава своя отговор: „Ревизирането на договора с ЕС за трети и четвърти блок на АЕЦ „Козлодуй“ означава ревизия на политиката „Сакскобургготски“.
„Посредствеността зае командни позиции във властта“ – под това заглавие Новинар помества интервю с Александър Лилов. „Без добра политика, дори с гениален пиар, поражението на БСП е сигурно“, смята Стратегът на партията.
Новинар и Сега съобщават на първите си страници, че догодина изпитите за езикови гимназии след 7-ми клас ще бъдат заменени със задължителни матури. По литература ще има тестови въпроси и преразказ, а по математика – 50 задачи.
Задава се нов скок на тока заради искането на Брюксел за свободен пазар на електроенергията, вещае Монитор на първата си страница.
На първата си страница 24 часа дава рецепта как се прави сирене без мляко. Според млекопроизводители, ментето е двойно по-евтино от истинското.
С фоторепортаж изданието представя празникът за 30-годишнината от старта на предаването „Всяка неделя“, а в съботния си очерк изрежда 10-те божи заповеди на онлайн купона „Фейсбук.“
„Щастието ще ни споходи, само ако доброто у хората победи злото“ – това е извод на бургазлийката Вълкана Райкова, която става на сто години. „Стогодишна баба не е пила нито едно хапче, пише Монитор. Вестникът отделя и две страници на 87-я рожден ден на Стоянка Мутафова.
В приложението си за изкуство и култура Монитор отбелязва рождения ден на Цветана Манева.“Ако критериите за щастие са в силния дух и таланта, актрисата е истинска щастливка“, пише Дума.
„Най-после Мадона идва у нас“, радват се днешните вестници. „Звездата пее в София през август на националния стадион „Васил Левски“, като най-евтините билети ще бъдат около 100 лв.“, пише Стандарт на първата си страница.
„Преговорите за концерта все още се водят, хонорарът на Мадона едва ли ще падне под 5 милиона долара“, отбелязва Труд.
В заключение – още една радостна новина от страниците на Труд – от вторник отново затопляне, в четвъртък ще се радваме на типично пролетно време с температури до 17 градуса.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *