Преглед на печата

Шейсет моста в България са опасни за минаване, а по магистрала „Хемус“, всички се нуждаят от ремонт, твърди в интервю за „24 часа“ строителният министър Росен Плевнелиев. Според министър Плевнелиев, лошата поддръжка на мостовете е причина при прииждащи реки и тежки условия някои от тях да започват да падат.

На днешното си заседание правителството се готви да приеме постановление, с което залага нулево повишение на чиновническите надници тази година, пише „Труд“. Замразяването на парите бе препоръчано преди дни от мисията на Международния валутен фонд у нас, припомня изданието.
„Кризата се разраства без ясна съпротива“, пише „Дневник“, като обръща внимание на разнопосочни мнения, изразени от представители на властта. Премиерът Бойко Борисов определи състоянието на бюджета като „много тежко“, а финансовият министър Симеон Дянков твърди, че вече се виждат „първите сигнали за излизане от кризата, макар и плахи“, посочва вестникът.
„Дянков чете цифри в своя полза“, коментира „Дума“. „Оптимизмът“ му се гради на предварителни данни за износа през 2010 г., но информация на директора на митниците Ваньо Танов показва, че „кризата продължава и ние продължаваме да слизаме надолу“.
По-скъпо парно ще плащаме през април, като ден преди Разпети петък цената му ще се вдигне с около 5%, цитира „Стандарт“ думите на шефа на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране Ангел Семерджиев. Причината е поредното поскъпване на природния газ.
Енергийните дружества искат такса и за неконсумиран ток, като по този начин на практика се изисква всеки потребител да плаща два пъти за едно и също нещо, пише вестник „Сега“. Това наподобява такса „електромер“, която се коментира от известно време насам, посочва вестникът.
Услугите на топлинните счетводители да се ползват само по желание, предлагат от Комисията за защита на конкуренцията, отбелязва „Монитор“. Належащо е да се премахне и задължението потребителите, присъединени към една абонатна станция, да ползват еднакви уреди, което ще премахне „закрепостяването“ към един топлинен счетоводител.
След негативната обществена реакция представители на ГЕРБ обещаха промяна в указание на Националната агенция за приходите, съобщава вестник „Пари“. Новият вариант на указанието, с което управителите на фирми бяха задължени да се осигуряват върху минималния осигурителен доход, определен за дейността, трябва да бъде готов до края на седмицата.
Изпитните центрове за кандидат-шофьори ще разполагат с 6 месеца за поставяне на камери в стаите за решаване на листовки и ще трябва да монтират записващи устройства в изпитните автомобили, пише „Новинар“. Целта на тези мерки е ограничаване на корупцията и повишаване квалификацията на водачите.
До момента няма съществено отражение на гръцката криза у нас, цитира вестник „Класа“ думи на подуправителя на Българската народна банка Димитър Костов. Има прехвърляне на капитали от Гърция към България, а не обратно, защото страната ни предлага добро ниво на стабилност, допълва Костов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *