Преглед на печата

Данъчните опитват да разсрочат дългове на фирмите, пише ДНЕВНИК. Намеренията на Националната агенция за приходите идват на фона на намаляващи приходи от данъци и осигуровки. През януари и февруари те са с 600 млн лв по-малко в сравнение със същия период на миналата година.
И ДУМА алармира за драстичен спад на данъчните приходи. Освен това, само за януари регистрираните трудови договори в приходната администрация, спрямо януари миналата година, са със 100 хиляди по-малко.
ТРУД съобщава за масови съкращения на чиновници, които правителството започва. Военното министерство реже 500 щата, външно-226, а транспортното- 336.
В същото времеКЛАСА отбелязва, че България е сред топдестинациите за инвестиции в Югоизточна Европа. Според 54% от лидерите на международни компании, интервюирани от ERNST&YOUNG, през следващите 3 години страната ни ще повишава своята атрактивност.
„Продаваш апартамент и купуваш 10 компании на борсата“ е водещото заглавие на вестник ПАРИ. Общата цена на десетте компании с най-малка пазарна капитализация на Българската фондова борса е едва 104 хиляди евро. Най-евтиното дружество е оценено на 453 лв.
Водеща тема за МОНИТОР е казаното от вицепремиера и вътрешен министър Цветан Цветанов, че имена на цитрусови плодове са паролите за уреждане на рушвети в съдебната система. 20 банана е равно на 20 бона. Най-често магистратите си поръчвали по няколко малки кошници с плодове, което означава, че сумата трябва да бъде дадена на няколко малки транша.
Борисов дава на прокурор скандално скъп проект, пише на първата си страница 24 ЧАСА. Според премиера, в язовир „Цанков камък“ са заровени парите на полицаите, тютюнопроизводителите и пенсионерите. Като пристигна на място, премиерът оповести, че язовирът е бил договорен за 200 милиона евро, а сега трябва да се плащат 460 милиона за изграждането му.
НОВИНАРпише за окончателното решение на парламентаза забрана на отглеждането на генно-модифицирани организми в България. Опити с ГМО ще могат да се правят само в лабораторни условия.
„Общественият натиск накара управляващите да забранят ГМО“, коментираСЕГА. ГЕРБ преобърна позицията си по въпроса след решителна намесана гражданското общество, посочва изданието.
В интервю за седмичния вестник ПОЛИТИКА посланикът на Швеция у нас Пол Бейер казва, че България е на прав път и ни призовава да не се отказваме от него. Съветва ни да бъдем постоянни и търпеливи, защото реформите отнемат много време. Това интервю е дадено и за програма „Хоризонт“ и ще го чуете в нашия ефир следобед.
СТАНДАРТ констатира, „Истерия за здравни карти, с които получаваме безплатна медицинска помощ в чужбина, е обхванала българите преди Великден“. След многобройни оплаквания, че за картите се чака цял месец, тъй като се издават само в областните градове и на четири места в София, от здравното министерство уверяват, че всички трябва да пътуват спокойно, тъй като няма да бъдат проверявани за документа на границата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *