Преглед на печата

Новината за вчерашния арест на бившия военен министър Николай Цонев, на съдия от Софийския градски съд и на бивш висш чиновник измества от първите страници на днешните вестници информациите за президентската пресконференция.
„Закопчаха ексминистър, съдия и главсек, замесени в афера с 60 хиляди евро подкуп“, съобщава МОНИТОР. „Разпнаха трима – съдия, бивш министър и главен секретар“ е заглавието на ТРУД. НОВИНАР и СТАНДАРТ също избират заглавия, свързани със Страстната седмица. „Разпнаха“ бившия военен министър“, съобщава НОВИНАР, а СТАНДАРТ излиза с краткото заглавие „Разпети четвъртък“. Под заглавие „Брутален арест“ 24 ЧАСА коментира: „Сбъдна се мечтата на Цветанов – магистрат с белезници“.“МВР нанесе най-мощния антикорупционен удар досега“ е оценката на вестник СЕГА, който допълва, че за пръв път за предлагане на подкуп са арестувани бивш министър и съдия.
Повечето вестници избират за акцент от вчерашната пресконференция на президента Първанов оценката му, че премиерът Борисов видимо не се справя с кризата. „Заровете томахавките!“, призовава ТРУД в рубриката си „Позиция“.“Сега противникът е общ – кризата. И за нея не шпаги, а общи усилия са нужни“, пише в коментара. Същевременно изданието цитира думите на премиера Борисов „Шпагите не се заравят с размахана шпага“.
„Къде беше Първанов, когато профукаха милиарди от излишъка“ е заглавието на интервю в МОНИТОР с депутата от ГЕРБ Цветомир Михов. „ГЕРБ изпуснаха златен шанс срещу Първанов. Хората на Бойко Борисов очевидно нямат визия за бъдещето на президентската институция“, пише в коментар на СЕГА.
Още заглавия от първите страници на вестниците: „Бюджетът на червено с 1.4 милиарда лева“, пише ТРУД. „С лов на скъпи коли и имоти събират 35 милиона“, съобщава 24 ЧАСА. СТАНДАРТ публикува интервю с финансовия министър Симеон Дянков, който казва, че от април приключваме с дефицита. По повод антикризисните мерки министърът коментира, че ДДС няма да се вдига, ако се развалят анексите към договори за над 2 милиарда лева и ако няма нови неприятни изненади, оставени от предишното правителство.
ДУМА съобщава на първа страница, че дават на частници Централната гара в София, както и гарите в Пловдив и Варна. „Изкупиха билетите за Великден“, съобщава МОНИТОР, според който заради масовите резервации покрай празниците някои не са успели да пътуват до родните си места вчера. Според заглавие на НОВИНАР София се изнася умерено. „Извънредните автобуси за празниците са с две трети по-малко в сравнение с миналата година“, е констатирал вестникът при проверка на централната автогара.
СТАНДАРТ пише, че у нас има 9 частици от разпятието. Във великденското приложение на вестника можете да прочетете интервю с отец Иван от Нови хан, озаглавено „Бог дава, но в кошара не вкарва“ и интервю с поета Любомир Левчев, озаглавено „И днес бихме разпънали Исус“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *