Преглед на печата

в. „ДНЕВЕН ТРУД“
„Бойко вдига мерника на енергото“
НЕК купува тока по 90 лв., продава го за 88 лв., а за гражданите
цената скача на 146 лв.
Яко източват държавната енергийна компания (НЕК) – това поредно разкритие за далаверите в държавата направи вчера премиерът Бойко Борисов. НЕК купува електроенергията от производителите на средна цена 90 лвУмвтч, а я търгува на енергото (ЕРП) за 88 лв., съобщи той. В същото време ЕРП продават тока по 146 лв/мвтч на крайните потребители, възмути се Борисов. „Това ще бъде прекратено, каквато и да е цената“, декларира ядосано премиерът. В отговор на въпрос – означава ли това, че може да бъдат развалени и приватизационните договори за ЕРП, Борисов отвърна: „Да, обмислям го отвсякъде. Тази схема ще бъде прекратена.“ До петък Борисов е разпоредил да му бъде предоставен доклад за енергетиката. След това материалите ще бъдат дадени в прокуратурата, „да се излезе от анонимност“ и да се посочат виновните за източването.
„Борисов се среща със Съюза на издателите, после с Обама“
Важни разговори на министър-председателя
Бъдещата здравна министърка: Трябват ни ред и дисциплина
За идеите на проф. Анна-Мария Борисова и нейния характер
„Необходими плащания“
Под съкращението N. A. (Nutzliche aufwendungen) или необходими плащания (Н. П.) световният гигант ,Даймлер“ осчетоводявал рушвети, пише списание „Шпигел“. Разкритието е на следователи в САЩ. Друг световен гигант-„Сименс“, пък се задръсти в малка България. Не очаквали такъв наплив за нови лични документи. Засега не са открити N.A.8 счетоводните им книжа. Търсят се клаузи за неустойки по договора. Подобна бе и ситуацията с„Щрабаг“, която още не можем да накараме да плати неустойки за протеклия покрив на летището. Има и други случаи на известни компании, дънещи се на български терен… Той изглежда е наклонен, защото головете са все във вратата на държавата, т.е. на данъкоплатеца. България лесно може да промени градуса на вземанията – с едно простичко Н. П. (Няма Прошка). Като вкара яки неустойки в договорите. И не прощава на държавните служители, които продължават да изпускат тази клауза.
„Литна самолет на фотоклетки“
87 мин на височина 1000 м летя прототип на самолет, захранван само със слънчеви батерии. „Слънчев импулс“ направи първия си полет над Западна Швейцария. На крилата му има 12 000 фотоклетки, захранващи 4 електромотора. Той има размах на крилата 63 м. тежи 1600 кг. Целта на конструкторите щ е да обиколят Земята през 2012 г.

в. „24 ЧАСА“
„Американци хапят 3 дка от държавна резиденция“
След решение на съда
23-ма реститути водят още 6 дела за парцели от „Лозенец“
Частник взема парче от правителствената резиденция „Лозенец“, научи „24 часа“. Информацията бе потвърдена от Министерството на отбраната, което е собственик на имота. Съдът окончателно е присъдил на българо-американската фирма „Лозенец дивелъпмънт къмпани“ 2 парцела от близо 3 дка в двора на резиденцията. Предстоят процедури по фактическото им отделяне. 23-ма реститути водят още 6 дела за парчета от атрактивния терен. Ако и те успеят, държавата ще загуби половината от „Лозенец“. Какво обаче ще стане с командния пункт на армията, който се намира под земята на резиденцията? По този въпрос военното министерство предпочита да запази мълчание.
„Бойко иска дивидент от ЧЕЗ, Е.on, EVN – или НАЦИОНАЛИЗАЦИЯ“
Заради гафа с паспортите премиерът настоява за 6 млн. лв. компенсация от „Сименс“
„Гого: Болен съм, всеки ден е важен, помогнете!“
Легендарният Певец от ..Тони-ка“ изпрати разтърсващо писмо до приятели.
„Дизел и най-скъпи от 2 години“
Цените им вече са твърдо над 2,10 лв. за литър
„Ендокринологьт проф. Анна-Мария Борисова бе предложена от премиера за министър на здравеопазването.“
„Голямата уста Ива играе за кмет на Габрово“

в. „СТАНДАРТ“
„Триглава ламя в енергото“
Частниците ни продават тока на двойна цена
Триглава ламя в Енергото ни ограбва вече цяла петилетка. Частните дружества ЧЕЗ, Е.ОН и ЕВН трупат колосални печалби за сметка на хората и държавата, фирмите, които приватизираха мрежите за тока, са купували електроенергията от НЕК за 88 лв. и са я продавали на гражданите за 146 лева. Скандалните цифри бяха огласени от премиера Бойко Борисов вчера. Той обвини държавната НЕК, че е работила на загуба в интерес на частниците. „Няма завършил в Банкя ученик, който да купува нещо за 90 лева и да го продава за 88 лева и да си мисли, че е на печалба. Питах ги всички да ми обяснят как става това – те мълчат“, възмути се премиерът. Договорите за продажба на Енергото бяха сключени от кабинета „Сакскобургготски“ и засекретени заради скандалните клаузи.
„Милионери пълнят клиники за сексманиаци“
„Бойко готов да дръпне шалтера“
ЧЕЗ, Е.ОН и ЕВН да си платят на хазната,настоява премиерът
Неизгодните договори може да бъдат анулирани
Енергийната ни компания на червено с 1,2 млрд. лева
Шулева гарантирала огромните печалби на чужденците
„Борисова лекува с поглед“
Новият здравен министър започва ревизия на Нанев
„Виваком продаде ефира“
„Виваком“ продаде ефира. Бившата БТК изтъргува 50% от Националното управление „Радио и телевизионни станции“ (НУРТС), което излъчва националните радио и телевизия и частните канали. Купувач е кипърската Mancelord Limited. Неин представител за България е фирма „Бромак“. Цена по сделката не се обявява официално, но според слухове става дума за 50 млн. евро.
„Летим за €1 от Европа до Пловдив“
Само за 1 евро ще се лети от големите европейски столици до Пловдив. Офертата е от авиокомпанията „Райън еър“, която има 63 милиона пътници годишно, фирмата вече договаря редовни полети до Пловдив. От 1 май влиза в сила и приетото от правителството намаление с 50% на летищните такси, което ще важи 2 години.
„Фандъкова: Слагаме полицай на всяка спирка“
„Варна пълзи към морето“
„Закопчаха нагли ченгета“
Бургаско ченге рекетьор изгърмя в акция на МВР. Г.Г. работел за крадци на коли. Той се обаждал на жертвите на автоджамбазите и им искал 2500 лв., за да им върне автомобила. Уточнявал, че лимузината ще е с разбити ключалки и без музикална уредба, парктроник и други екстри. Още трима рекетьори под пагон от Варна уволни министър Цветан Цветанова. В Павликени пък в дома на местен полицай били намерени пушки и дрога.
„Още седмица мъка с паспортите“
Второ късо съединение с новите документи
Вземат отпуск за тескере, чакат с дни на гишетата
Не тествахме системата, признава „Сименс“
Цветан Цветанов иска неустойки от немците

в. „НОВИНАР“
„Зоополиция ще лови убийците на животни“
Искат до 5 години затвор и 30 бона глоба за извергите
Обмисля се създаването на зоополиция, която да следи за прояви на насилие над животни, като идеята е на неправителствени организации и ще бъде предложена като промяна в НК, заявиха за „Новинар“ от земеделското министерство. Първо трябва да се реши дали във време на икономическа криза могат да бъдат отпуснати допълнително средства за реализирането на идеята, добавиха от ведомството. Следващата стъпка ще бъде да се реши кои ще изпълнява тези функции. По думите на земеделския министър Мирослав Найденов предложенията за промени в НК са готови. Според тях при проява на особена жестокост, водеща до смърт или до трайни увреждания на животното, наказанието, което се предвижда, е затвор от 1 до 3 години и глоба от 5000 до 15 000 лв. При рецидив или ако деянието се извършва пред малки деца или вреди на трети лица, наказанието се увеличава – от 1 до 5 години затвор и глоба от 10 000 до 30 000 лв. Надяваме се да можем да съберем необходимото мнозинство в Народното събрание и да приемем тези текстове, допълни Найденов.
„Биометрията се задъхва, правителството иска компенсации“
„Борисов даде на Борисова поста здравен министър“
„Кучешки живот“
Две приятелки разговарят: – Защо се разведе с мъжа си? – Отнасяше се с мен като с куче. – В какъв смисъл? – Искаше да съм му вярна.
Усмихни се, България! Скоро у нас ще загазят не само онези бабаити, които се отнасят към половинките си като към животни, а и тези, които посягат на четириногите. Преди да се е разгорял поредният спор „за“ и „против“ хуманното отношение към безстопанствените кучета, не е лошо да си дадем сметка, че най-важно е да се научим да действаме цивилизовано. И веднъж завинаги да се разведем с простотията!
„Турска телевизия купи 6г сериал“
Турска телевизия е купила първите 13 епизода на нашия сериал „Стъклен дом“. Новината бе съобщена от продуцента Димитър Митовски вчера на премиерна прожекция за журналисти. Той коментира, че вече не само в България ще се гледа турско, но и в Турция – българско. Бг сериалът започва да се излъчва от 11 април по bTV. През първия сезон ще бъдат пуснати 66 серии. В ролите ще видим Елена Петрова, Юлиян Вергов, Стефан Данаилов, Калин Врачански, Стефка Янорова, Явор Бахаров и др.
„Галин Стоев готви европейско турне“
Носителят на „Икар“ Галин Стоев се готви за европейско турне с новата си пиеса „Животът е сън“. Тя ще има премиера през есента в Лиеж, а след това я чакат гастроли в Париж, Рен, Модена и Женева. Режисьорът получи българската театрална награда за пиесата „Приятнострашно“, която се играе в Театър 199. Галин Стоев, който наскоро възобнови сътрудничеството си с „Комеди Франсез“, разказа пред „Новинар“ за делниците си край Сена и за мнението си за състоянието на българския театър в момента.
„Нова схема за контрабанда: цигари по телефона“
Нова схема за контрабанда на цигари измислиха измамници в Русе. Системата за търговия обаче беше разкрита от митническите власти в града. Те са установили, че контрабандни цигари се поръчват по телефона, а се доставят на адрес с частен лек автомобил, съобщиха от агенция „Митници“ вчера. Експертите предупреждават, че заради повишаването на цените на папиросите от 1 април измамниците стават все по-изобретателни.

в. „ДНЕВНИК“
„Борисов се закани на доставчиците на ток“
Премиерът обяви, че може да развали договорите с CEZ, E.ON и EVN
Целта била да ги накарат да платят дивидент на държавата
„АННА-МАРИЯ БОРИСОВА ЩЕ Е НОВИЯТ ЗДРАВЕН МИНИСТЪР“
Номинацията й трябва да бъде гласувана от На- родното събрание след- ващата седмица. „Има тежък характер, трудно комуникативна е, но такъв човек ми трябва”, заяви ремиерът и определи първата й задача – да спре течовете в системата
„Изгубеното десетилетие“
Планът 2020 на ЕС е безсмислен без анализ на лисабонския провал
„Правен алианс“
Обвиняем по „Октопод“ е бил в НПО с висши магистрати
„Не случайно отличници“
След бързи реформи бивши соцдържави вече се възстановяват

в. „КЛАСА“
„НЕК купува с 44% по-скъп ток от ТЕЦ-ове, отколкото продава“
БОЙКО БОРИСОВ ЗА ПРЪВ ПЪТ РАЗКРИ ИЗКУПНИТЕ ЦЕНИ НА AES И „ЕНЕЛ“
Обмисля се прекратяване на приватизационните договори с ЧЕЗ, ЕВН и Е.ОН
Националната електрическа компания (НЕК) купува тока от ТЕЦ „Енел Марица-изток 3“ с близо 44% по-скъпо, отколкото го продава на електроразпределителните предприятия (ЕРП). В момента общественият доставчик купува от италианската компания енергията за 126 лв./мвтч, а я продава на регулирания пазар за 88 лв./мвтч, съобщи вчера министър-председателят Бойко Борисов. По думите му цената, на която компанията ще изкупува тока от ТЕЦ „AES Гълъбово“, ще е 137 лв./мвтч. Към днешна дата това означава с 56% по-скъпо от продажната цена за регулирания пазар. Информацията бе потвърдена и от други източници на „Класа“, запознати с договорите. Премиерът добави, че в момента общественият доставчик изкупува тока от всички производители, а като се изчисли среднопре-теглената цена, излиза, че тази енергия струва 90 лв./мвтч. „Ако някой математик, икономист и финансист може да ми обясни как едно държавно предприятие купува на 90 лв./мвтч енергията и продава на 88 лв./мвтч и ще бъде в добро финансово състояние, ще му дадат Нобелова награда“, коментира премиерът. Изкупните цени на тока от тези две предприятия зависят и от цената на въглищата, които купуват от „Мини Марица-изток“. С двамата собственици на ТЕЦ-овете -американската компания „Ей И Ес“ (AES) и италианската компания „Енел“, НЕК има подписани 15-го-дишни договори. От двете компании отказаха коментар за изнесените данни. През последните години при обсъжданията на цената В регулатора е ставало ясно, че при НЕК има кръстосано субсидиране в цените. Дружеството продава на загуба тока за бита, а компенсира разликата с продажбите на енергия от износ.
„Във „Файненшъл таймс“ днес: „Газпром“ пуска най-голямата облигационна емисия в Русия“
„Фирмите бавят разплащанията помежду си до пет месеца“
„Заради гафове с издаването на новите документи “
„Борисов търси от „Сименс“ 6 млн. лв. компенсации“
„Ограничават изграждането на ВЕИ върху земеделски земи Наводнения и свлачища погубиха над 100 бразилци“
„В Централна и Източна Европа СМЕ очаква бързо възстановяване на медийния пазар „Борсата чака катализатор“
„Европейската валута продължава да губи“
„След 40-годишно отсъствие Карталов връща Вагнер на софийска сцена“
„Уестингхаус“ с интерес към строежа на VII блок в АЕЦ „Козлодуй“
Американската компания „Уестингхаус“ има интерес да участва в търга за строителство на VII блок на АЕЦ „Козлодуй“. Това стана ясно по Време на Визитата на енергийния министър Трайчо Трайков в американския град Питсбърг. България е поискала съдействие от САЩ и за намирането на стратегически инвеститор за АЕЦ „Белене“. Това бе една от темите на разговорите на министър Трайков със заместник-секретаря в Департамента по енергетика Дан Понемон. Енергийната компания „Шеврон“ пък е проявила интерес да добива шистоВ газ в България и вече са правени геологични проучвания по въпроса. При посещението Трайков се срещна с представители на фирмата Lockheed Martin, която има интерес към компании от военнопромишления комплекс у нас. При срещата Във Вашингтон между Трайков и президента на Световната банка Робърт Зелик стана ясно, че институцията може да инвестира в пътната и енергийната инфраструктура на България.
„Анна-Мария Борисова ще прави ревизия в здравния сектор“
„Антипрезидентски протести 6 Киргизстан взеха десетки жертви“
Демонстранти превзеха парламента и правителствени сгради, появи се слух за убийството на вътрешния министър
„Стоян Мавродиев ЗАМЕСТНИК-ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ПАРЛАМЕНТАРНАТА ИКОНОМИЧЕСКА КОМИСИЯ: Структурните реформи не могат да се заменят с фискални мерки“

в. „ДУМА“
„НОВИЯТ ЗДРАВЕН МИНИСТЪР Ще лекуваме децата с приказки и песни“
Фаворитката на премиера мрази думата „реформа“
Първата ми международна награда беше за проект „Да израстем със здрави кости“, за което получих 20 000 евро. И ги похарчих, за да напише Недялко Йорданов една приказка, за да напише Развигор Попов една песен, за да изпеят Мими Иванова и Богдан Томов заедно с групата „Пим-пам“ „Млечна песничка“, за да направим един концерт в зала 1 на НДК за три хиляди деца от София. Така отговори на журналистически въпрос за идеите й за училищното здравеопазване посочената от Бойко Борисов за здравен министър. Приказките са на разположение, песента също, ние я раздадохме и в детски градини, за да я разучават, обясни ендокриноложката проф. Анна-Мария Борисова. „И да възпроизведа нещо наизуст както го е написал Недялко Йорданов: „Който пие всяка сутрин осем литра прясно мляко,/ той дете ще стане яко“, изрецитира бодро Борисова, аплодирана от присъстващите на представянето й журналисти и оператори. Реформата трябва да се направи с мисъл за болния – той трябва да бьде в центъра на нашите действия. Медицинските специалисти трябва да бъдат удовлетворени от своята работа – това е също наша задача, заяви кандидат-министърката. Без конкретика бяха и останалите отговори на проф. Борисова, но се разбра, че първата й стъпка – да си направи екип, ще е с оглеждане и премисляне.
„Михаил Екимджиев: Законността отличава демокрацията от хунтите“
„Строители търсят заплати, неполучени от няколко месеца“
„Стачна вълна пак залива Европа“
„Спекулации“
Вчера премиерът Борисов се закани да развали приватизационните договори за електроразпределителните дружества, 67 на сто от които бяха продадени преди около 6 години. На държавата и останаха дялове от по 33 на сто. Неведнъж синдикатите и потребителски организации призоваваха за ревизия, както и за прекратяване на забулените в тайна договори с чуждите фирми – австрийската EVN, чешката CEZ и германската E.ON. Вчера бе обявено, че няма как НЕК да не бъде на загуба, след като купува енергийния микс за около 90 лв., а го продава на ЕРП-тата за 88. Те от своя страна ни го дават по 146 лв. Цените на тока по цялата верига – производство, пренос, разпределение и снабдяване, се определят от независимата ДКЕВР, което значи, че тази комисия също носи вина. Още при продажбата бе решено, че цялата печалба от дейността на елдружества-та ще се инвестира в мрежата. Но дали е така?! Бе съобщено още, че за пет години ЕРП-тата са направили луди пари от продажбата на ток, но не са платили и лев дивидент на държавата с обяснението, че са правили инвестиции. Чия е вината? На държавата, на ДКЕВР или на самите дружества? А дали всяка една от тези страни не е брънка от сценария за ограбване на всички ни? Че пазарът на ток не е свободен, е повече от ясно, защото когато в един район има само един доставчик, то няма как да избереш друг. Защо тогава бе позволено държавните монополи да станат частни монополи? Сега държавата обаче се кани не да оправи тези плачевни резултати, а да продаде и останалите си дялове В дружествата. Същото ще се случи и във ВиК сектора, само дето ще се вика концесия.
„Започват седмиии на аборигенското изкуство у нас“
„Пената се върна в ЦCKA“

в. „СЕГА“
„Борисов се закани да анулира договорите с ЧЕЗ, E.0H и ЕВН“
Премиерът стовари гнева си Върху ЕРП-тата и НЕК, макар че цените на електроенергията се резулират от държавна комисия
Държавата заплащи, че ще разтрогне приватизационните договори за трите електроразпределителни предприятия (ЕРП), които в момента са собственост на чешката ЧЕЗ, немската Е.ОН и австрийската ЕВН. Премиерът Бойко Борисов обясни вчера, че причината за драстичното решение е, че НЕК продава на загуба ток на ЕРП-тата, а те от своя страна препродава енергията на близо двойно по-висока цена. Идеята за национализацията идва само седмица след като кабинетът одобри като антикризисна мярка точно обратното – да бъде продаден 33-процентният държавен дял от тези дружества. Освен това трите ЕРП нямат отношение към цените, на които НЕК купува и продава тока. Дори цените, на които самите те продават електричеството, задължително се одобряват от Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР). „Ще бъдат прекратени тези договори, каквато и да е цената. Толкоз! Който си е правил далавера и си е взимал комисионни, да се обяснява сега защо го е направил“, отсече Борисов.
„Паспортните служби успяват да работят само по 2 часа дневно“
Полицейските дирекции в страната влизат по график за по 2 часа в системата за издаване на нови документи, за да изпращат събраните данни на гражданите. Това се прави, защото софтуерът, изработен от „Сименс-България“, не позволява приемането на данни едновременно от всички области. Така от бургаската полиция обясниха бавното обслужване. „Обикновено сутринта съобщават в паспортния отдел от колко до колко часа ще имат трасе и това е единственото време, в което могат да изпращат данни. До момента (14.30 в сряда – б.р.) все още не са съобщили в колко часа и дали днес въобще ще бъде отпуснато трасе за Бургас“, каза говорителят на бургаската полиция Цветелина Рандева. Подобно бе положението и във Варна, където предаваха данни между 11.00 и 13.00 часа.
„Съдът глоби фирма за бавене на дело за барбекюто на Доган“
„500 млн. лв. тръгват от държавата към бизнеса“
„Мистериозен купувач взима тв кулите на БТК“

в. „ПАРИ“
„Изпарени милиони“
Търговията с въглеродни квоти най-накрая се очертава да бъде отпушена. Забавянето на регулацията с години обаче е коствало огромни пропуснати ползи както за държавата, така и за бизнеса
„Борисов иска дивидент от трите ЕРП“
Компаниите са натрупали до 1 млрд. лв. печалба, без да дадат нито лев на държавата, каза премиерът
„Правителството се отказа да реже разходи“
Симеон Дянков, министър на финансите
„„Петрол“ изпадна от Топ 3 по капитализация“
БТК запазва лидерската си позиция с пазарна оценка в размер на 822.9 млн. лв. На второ място е СИБАНК със 769.3 млн. лв. капитализация. „Арко Таурс“АДСИЦс 682.5 млн. лв. е трети
„Rien ne va plus“
Всеки, който иска да влезе на телевизионния пазар в България, ще трябва да бъде пуснат от настоящите играчи. А те очевидно нямат и няма да имат в бъдеще подобен интерес
„Анна-Мария Борисова е новият здравен министър“
Ендокриноложката обещава да спре течовете в системата на здравеопазването. Тя е била единствената номинация на премиера Бойко Борисов
„Цифровизация под знака на монопола“
Виваком продаде 50% от НУРТС на фонда Mancelord Limited, който се управлява от банкера Цветан Василев
„Кабинетът ограничи строежа на ВЕИ“
Промени в Закона за земеделските земи предвиждат забрана за изграждане на ВЕИ върху земеделски земи

в. „ТЕЛЕГРАФ“
„Гого от ТОНИКА нелечимо болен“
Моли за помощ
Събират му 50 хил лева за операция със стволови кледаки
„Борисов номинира Борисова за поста на Нанев“
Твърда драма поема здравеопазването
„Ревизия на енергото“
РЕШИТЕЛНИ ДЕЙСТВИЯ НА ПРЕМИЕРА СРЕЩУ СКЪПИЯ ТОК
Сделките с ЧЕЗ, ЕВН и Е.ОН на прокурор
„ПОТОП УДАВИ РИО“
Най-тежките наводнения 6 историята на Рио де Жанейро отнеха за 24 часа живота на повече от 100 души. Мегаполисът потъна във вода, транспортът бе изцяло блокиран, а свлачища разрушиха десетки къщи. Улиците във втория по големина бразилски град буквално са превърнати в реки и придвижва-по тях става с лодки.“
„400 повече влизат в гимназия“
С седми клас 6 София
Над 5000 места в езиковите и математическите шкода
„Бензинът поскъпна с 15 стотинки“
Увеличението на горивата ще е плавно
„ПЕЧАТАТ ПАСПОРТИТЕ“
Търсим неустойки от „Сименс“
МВР връща пари, ако не станат в срок

в. „МОНИТОР“
„Ревизират сделките за енергото“
Е.ON И EVN НА ПРОКУРОР, НЕ ПЛАТИЛИ ДИВИДЕНТ НА ДЪРЖАВАТА
Премиерът поведе решителна борба срещу скъпия ток
НЕК на загубас милиард
Тръгват ревизии и ако се наложи, ще обмислим вариант за
разваляне на сделките за електроразпределителните дружества. Това съобщи премиерът Бойко Борисов след заседанието на правителството вчера.
„МОРСКИТЕ КУРОРТИ СВАЛЯТ ЦЕНИТЕ ЗА БЪЛГАРИ“
Безплатен чадър шезлонг в офертите
„Компютър решава оценката от матурите“
Четворна проверка ще пази от грешки
„Новият здравен министър тръгва с проверки“
„Връщат пари за забавени документи“
„Търсят 16 млн. лв. за реконструкция на бул. „Брюксел““
„Ремонтират мостовете към летището“
„Кървави сблъсъци в Киргизстан“
Опозицията: Близо 100 души са убитите в столицата
Ранените са над 200, твърди опозицията, която превзе сградата на телевизията в Бишкек.
Нова революция на лалетата в Бишкек
Близо 100 са жертвите на кръвопролитията в столицата на Киргизстан Бишкек, заявиха от опозицията. Главната цел на протестите е смяната на властта и оставката на президента Курманбек Бакиев.

в. „ЗЕМЯ“
„Държавата ще бави плащанията още“
Подтикват докторите да стачкуват, за да ни извиват ръцете, обяви премиерът
Държавата ще бави плащанията, докато не си събере вересиите, обяви пред лекарите в кюстендилската болница вчера министър-председателят Бойко Борисов и се оправда с „похарчените по безобразен начин пари на държавата“. За вересиите уточни, че са натрупани през последните 20 години демокрация. Премиерът обясни още, че някой подтиквал докторите да стачкуват, за да му извиват ръцете. Националният протест на лекарите обаче беше подкрепен и от много граждани. Близо 1000 души излязоха в защита на болницата в Карнобат, която здравната реформа на правителството може да закрие. В Русе медиците протестираха с гербери в ръка. Престъпник е държавата, защото за 4,5 млн. души не превежда пари, заяви д-р Цветан Райчинов, председател на БЛС. Понапълниха ни копанката, ние си грухтим вътре, каза той и призова лекарите да се обединят и да кажат „не“ на търпението.
„Яне ще се жалва от Бойко в САЩ“
Яне Янев ще се жалва от Бойко Борисов при визитата си в САЩ, която започва на 11 април и ще продължи една седмица. Лидерът на РЗС ще проведе разговори с политици, представители на институции и ръководители на международни американски и еврейски организации, на които ще даде оценка за политическата и икономическата обстановка в България след идването на власт на ГЕРБ.
„Борисов щял да гони ЧЕЗ, E.0H и EVN“
Тези „посредници“ са ненужни, само източвали държавата
„Лаф моабетът на бате Бойко“
Павел ПИСАРЕВ
„Дават ни още 300 млн. евро за АЕЦ „Козлодуй““
Екокомисията на Европарламента одобри с огромно мнозинство доклада на Антония Първанова за допълнително финансиране от 300 милиона евро компенсация заради ранното затваряне на четирите блока на АЕЦ „Козлодуй“, съобщиха вчера от кабинета на евродепутатката. Групата на зелените в ЕП предлагаше да се блокират 120 млн. от сумата за създаване на фонд за хранилище на ядрени отпадъци. Първанова ги оборила с аргумента тези средства да се насочат към проекти за енергийната ефективност и ВЕИ.
„От записа с ареста на Цонев са изрязани ругатни“
Николай РАДУЛОВ бивш секретар на МВР
„Завод дава кредити на работниците си без лихва“
„Недоволни убиха вътрешния министър на Киргизстан“

в. „АТАКА“
„ФИНАНСИСТЪТ КОЛЬО ПАРАМОВ: СЛЕДВАЩИЯТ УДАР СРЕШУ МАФИЯТА ШЕ Е В БУРГАС“
Предстои арестът на собственика на една от медиите на Октопода, Валери Симеонов
Следващият удар срещу мафията ще бъде в Бургас. Това заяви no 6ТВ финансистът Кольо Парамов. По думите му там като свински черва са се оплели икономическите интереси на местни общинари и бивши депутати, избрани от крайморския град. Очаква се да бъде арестуван собственикът на една от медиите на Октопода – СКАТ, Валери Симеонов, научи вестник „Атака“ от отлично информиран източник. Срещу него Националната агенция по приходите започна проверка за укрити доходи. Симеонов беше принуден да подаде оставка като председател на Общинския съвет в Бургас. За краткото време, през което ръководи местния парламент, сам си разреши да купи земята под сградата на телевизията си. И да пусне подземни кабели за СКАТ в фала и региона.
„КАБИНЕТЪТ РАЗВАЛЯ ДОГОВОРИТЕ С ЧЕЗ, ЕОН И ЕВН“
„ОГНЯН ТЕТИМОВ, ДЕПУТАТ ОТ АТАКА: АТАКА ИСКА ПЪПНА РЕВИЗИЯ НА ДПС-ОБЩИНИТЕ“
„Магът Астор и певците Румънеца и Енчев се включиха в кампанията, организирана от Столична община за пролетното почистване на Софня. В Борисовата градина бе открит и информационният център на кампанията „Идея за чиста София“, където се раздават чували, ръкавици и метля на доброволците.“
„АНТОНИЯ ПЪРВАНОВА НЕ СИ ПЛАТИЛА СМЕТКИТЕ ЗА РЕМОНТ“
„Отстраняват кмета на братя Галеви в Дупница“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *