Преглед на печата

Агенти на ДАНС изкараха акъла на баби, чакащи на гишетата на Енергото в няколко града, пише „Стандарт“. По думите на шефа на „ЕВН България“ Йорг Золфелнер мъжете питали за началника и искали от него доказателства за направените от дружеството инвестиции. Ръководството на компанията не е получило никакъв официален документ до момента, отбелязва „Новинар“, като добавя, че дружеството е изразило готовност да предостави цялата искана информация при спазване на закона.
Не е мираж токът да не поскъпне от 1 юли, твърди в интервю за „Труд“ министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков. Той посочва, че е възложил на дружествата в Българския енергиен холдинг преглед на всички компоненти на ценообразуването и на възможностите за оптимизиране на разходите.
Два милиарда лева са се стопили през последните 9 месеца от фискалния резерв, твърди председателят на Парламентарната група на Коалиция за България Сергей Станишев, цитиран от вестник „Дума“. Социалистите щели да поискат създаването на анкетна комисия, която да провери как и къде новото правителство е изхарчило парите.
Увеличаването на ДДС е почти неизбежно, пише вестник „Пари“. Това е единственият начин в държавната хазна да влязат повече приходи, тъй като част от приетите 60 антикризисни мерки няма как да проработят, коментира изданието.
Френски компании са заявили интерес към преотстъпването на концесията на „Софийска вода“, пише вестник „Класа“. Изпълнителният директор Иван Иванов е потвърдил информацията, като е заявил, че наличието на интерес означава, че дружеството ще се развива добре.
Гражданите, които поискат МВР да им възстанови парите за забавена експресна или бърза поръчка за новите документи, ще бъдат подложени на ново бюрократично изпитание, коментира вестник „Сега“. Те ще трябва да платят за обикновена поръчка, след което да подадат молба за връщане на парите за неизпълнената предишна поръчка.
На фона на официалните прогнози за спадащи приходи и отварящи се дефицити в социалната система правителството продължава да финансира съмнителни по спешността си проекти, отбелязва „Новинар“. Изданието посочва като пример решенията за строителство на многофункционална спортна база в София и т. нар. Български Лувър.
В момента се анализират купища нови доказателства, събрани срещу бандата на Алексей Петров, са заявили за „Монитор“ високопоставени източници от прокуратурата. Сред документите имало материали и свидетелски пoказания срещу висши магистрати и бивши управляващи, прикривали пестъпната дейност на Петров.
Бивш национален селекционер по футбол, червен общинар, специалист по данъчна политика и съветник в комисията по отбрана и сигурност тръгват заедно с Татяна Дончева в новата й формация „Движение 21“, пише „24 часа“. Вестникът цитира лидера на БСП Сергей Станишев, който твърди, че в партията не се интересуват от намеренията на Дончева, чиито проект ще бъде учреден следващата сряда.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *