Преглед на печата

„Управляващите подготвят анулиране на старите отпуски“, пише „Сега“. Неизползваният годишен отпуск за минали години да се изчисти до края на 2010 г. След тази дата той ще се анулира, предвижда промяна в Кодекса на труда. Синдикатите не са съгласни и готвят протести, допълва изданието.
„Синдикатите скочиха за болничните“, четем в Дума. Те се обявиха категорично против новите идеи на НОИ работниците да не получават пари за първия ден от болничните, защото така ще натоварят още повече хората, които честно се осигуряват за всички рискове. Те предупреждават, че са възможни протести.
„Държавата ще харчи само колкото изкара“, съобщава Труд. Правителството одобри част от антикризисните мерки. Кабинетът реши: бюджетни разходи да се правят само до размера на получените приходи; с 15 % да се орежат субсидиите за политическите партии; по 10% да бъдат удържани от хазартните печалби; да се удвои данъкът за собственици на имоти над 300 хил. лв. и коли над 70 хил. лв.; да има троен нарог на пригежателите на яхти, самолети и вертолети, както и нов начин за облагане на застрахователите, допълва изданието.
Бюджетът очкава 165 млн. лв. приходи от новите налози, пише по темата „Пари“.
„За първите два месеца на годината фискалният резерв е намалял с 1 млрд 370 млн лв, средствата са похарчени за покриване на бюджетния дефицит“. „Класа“ цитира думите на финансовия министър Симеон Дянков в отговор на нападките на експремиера Станишев, че новите управляващи са изхарчили 2 млрд лв. от резерва.
„Строежът на магистрала „Тракия“ започва с държавни пари“, съобщава „Новинар“. Правителстовото даде разрешение на транспортното министерство да предостави безвъзмездна финансова помощ на Агенция „Пътна инфраструктура“ за строежа на отсечката Стара Загора-Карнобат. Така, ако Европейската комисия не одобри проекта или определи неговата стойност на по-ниска от изхарчените за изпълнението му средства, пътят да бъде изграден с държавни пари.
„Проуратурата разследва Доган за пране на пари“, четем в „Дневник“. Проверява се хонорарът от милион и половина лв за хидровъзел Цанков камък, Доспат, каскада Горна Арда и язовир Тунджа.
Темата е водеща и за „24 часа“, който допълва, че сигналът за далаверата е подаден в прокуратурата лично от Бойко Борисов. Прокуратурата разследва още ТЕЦ Марица 2, АЕЦ Белене и Националната електрическа компания.
„След катастрофа на бул. България“ военният министър и дете в болница“, съобщава Монитор. Колата на Ангелов е била ударена странично от идващия по „Каблешков“ джип , в който пътували баща и дете. Според очевидци, както и според шофьора на джипа, колата на министъра се е движела с около 120 км/ч. и минала на червен светофар.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *