Преглед на печата

в. „ДНЕВЕН ТРУД“
„Образът на звяра над Европа“
Облакът с пепел стига дo Румъния и Унгария, вероятно ще заобиколи България
Отмениха 22 000 полета
„Американският посланик предупреди: Облакът на Красьо тегне над съда“
„Облакът на Красьо виси над българската съдебна система. В тази страна има корумпирани съдии“, обяви посланикът на САЩ Джеймс Уорлик след среща с главния прокурор Борис Велчев вчера. По свое желание г-н Уорлик направи изявление в Съдебната палата. Но не отговори на никакви въпроси.
„Готов ли ти е паспортът? Виж на адрес www.mvr.bg“
„Проф. Кръстьо Петков: Спасението на Борисов е с Костов“

в. „24 ЧАСА“
„В Трявна – родното място на Т. Дончева, шивачка граби – тоя път пише колко иска“
На листа: „Дай парите, иначе ще бъде убит синът ти“
ЗЗ-годишна жена от Трявна бе задържана вчера при опит да обере заложна къща. Около 14,20 ч Марияна В., облечена като рокер с каска за мотор, влязла в заложната къща на ул. „Ангел Кънчев“. За да не разпознаят гласа й, написала бележка: „Давай парите от оборота, иначе ще бъде убит синът ти.“Касиерката обаче натиснала паникбутона. Марияна работела като шивачка. Тя е с 2 деца и съпруг. Била клиент на заложната къща и имала дългове. Вече в полицията, от ужас почнала да блъска глава в стената.
„Отменя се лятото“
Заради вулкана чакат нова 1815 г. – урагани, студ и глад
Облакът, който се образува спед изригването на вулкана в Исландия, хвьрли в паника Европа, защото се насочи към най-гъстонаселените й райони. Транспортният хаос на континента е безпрецедентен по мащаб.
„Исландката Асдис Ран и офертите за секс към нея“
„Брюксел зад плана „Борисов“ за данъци, доходи, инфлация“
Това ще ни пусне към преддверието на еврото
„Гърмящи цици носят 1709 българки“
„Ученикът сам избира предметите от 10-и клас“

в. „СТАНДАРТ“
„Утре черен дъжд“
Синоптици се молят вятър да отклони облака от Исландия
Черен дъжд може да ни залее утре, ако антициклон не издуха към Украйна исландските сажди. Тонове пепел, сероводород и азот налазиха половин Европа вчера.
„Небе от пепел пълни влаковете“
Крале и принцове минаха на тренове
Авиокомпаниите не плащат за хотел
„Всяка гара с интернет“
До средата на годината в големите гари ще бъде осигурен интернет. До края на 2010-а ще може да се сърфира и в експресните влакове. Това обяви транспортният министър Александър Цветков. Той се повози вчера на първия уикенд експрес София – Бургас. Пътят до морето и обратно с него излиза 28 лева.
„7 гряха свалят кмета Лечков“
Обвиняват го за неизгодна сделка, измама с документ и натиск върху данъчен шеф
Отстранете го от поста, зове прокуратурата
„Рокерка граби като Класната“
Рокерка с каска пробва да ограби заложна къща в Трявна. Храбрата шивачка Марияна В. (33 г.) влетяла вчера по обяд в лихварския офис на пъпа на града. Без да размахва оръжие, тя безмълвно подала на служителката бележка с кратък текст. „Събери всички пари в плик и ми ги предай“, пишело на листчето. Жената в оказиона обаче запазила самообладание и натиснала паникбутона.
„Бойко: Акции до дупка“
Пълнят хазната с преса върху нелегалните цигари и алкохол
Разбирам я тази работа с арестите, тя е най-антикризисната мярка, каза Борисов
„Неук ром се пробва за 1,6 млн.“
Съшита с бели конци измама замалко да лиши хазната от 1,6 млн. лева ДДС. Неук ром се опитал да внесе в софийската дирекция за средни данъкоплатци ДДС декларация. В нея той вписал, че е извършил услуги на голяма фирма на стойност 8 млн. лв. Неграмотният текст усъмнил данъчните, ромът се представял за високоплатен консултант в сферата на маркетинга.
„Скърбим с Полша в неделя“
„“Аскеер“ за Йоско“

в. „НОВИНАР“
„Европа в будна кома след облак дим от Исландия“
Хиляди анулирани полети и изоставени пасажери
Небето на Европа е блокирано заради облака вулканична пепел след изригването на вулкан в Исландия. Повече от 17 000 полета бяха отменени и пасажери по целия свят останаха изоставени по летищата или отмениха планираните си почивки или работни посещения. Аерогарите заприличаха на бежански лагери. Имаше дори спекулации, че погребението на държавния глава на Полша Лех Качински и на съпругата му може да бъде отложено. До това обаче не се стигна. Първата двойка на Полша ще бъде погребана утре.
„Борисов пита за клуб „Планет““
„Новинар“ отговаря
Собствениците на столичния клуб „Планет“ плащат на държавата наем от 4320 лв. на месец за имот с размери от 542 кв. м, разкриха от Министерство на културата. В сряда по време на срещата си с чиновници от всички министерства премиерът Бойко Борисов заръча на екипа си да провери как е уреден наемът на популярното заведение, разположено на улица „Оборище“ №1.
„Прокуратурата поиска отстраняването на Лечков“
„Неграмотен ром се опита да изпързаля хазната с 1,6 млн. лв.“
„Феноменът Мариана Везнева: Извънземните смятат, че прекаляваме с удоволствията“

в. „ДУМА“
„Сергей Игнатов агитира ученици за ГЕРБ“
Просветният министър си позволи политическа пропаганда в Ловешката гимназия
„Призовавам вас, преди всичко младите хора, да подкрепите политическа партия ГЕРБ и нашето правителство в реформите, които сме започнали.“ Това изрече просветният министър Сергей Игнатов пред учениците в своето приветствие по случай 60-годишнината на Ловешката езикова гимназия. Преди това той нарече „ерозирали“ 20-годишните усилия на няколко правителства да преструктурират българското образование. 20 години живеем в една азиатско-ориенталска сънливост, което подпомага грабежа, който бе методически осъществяван в България, обоснова своя призив за подкрепа на ГЕРБ просветният министър. Неговите думи бяха посрещнати от претъпканата зала с възмутено жужене и плахи аплодисменти. Сцената се разигра пред очите на парламентарната щефка Цецка Цачева, която също бе гост на тържеството. Политическата агитация в българското училище е забранена по закон. Министър Игнатов не за първи път прави политически изявления пред аудитория от учещи се. В последните дни той въвлече дори Националното представителство на студентските съвети в агитацията за категорично неодобрявания от научните и университетските общности Закон за развитие на академичния състав.
„Проф. Христо Мермерски: Властта загърбва знаещите и можещите“
„По следите на едни 2 млрд. лева“
„СДС вече не харесва Борисова“
„Портрет на Любомир Левчев“
„Цигарите разпалиха горещи страсти в парламента“
Промените в Закона за здравето, внесени от ГЕРБ, успяха да скарат най-остро депутатите от Синята коалиция Иван Костов и Асен Агов
„Гневни служители похитиха шефовете си“
Френските работници искат гаранции за работните си места, социалното недоволство в страната расте

в. „СЕГА“
„Премиерът разреши само МВР да не съкращава разходи и щат“
Полицейският стаж на Борисов бил най-антикризисната мярка в държавата
Въпреки огромния си бюджет и раздут щат Министерството на вътрешните работи ще бъде подминато от антикризисното орязване на разходите. Докато всички останали ведомства ще трябва да се справят с 90% от предвидените за тях средства, по лично разпореждане на премиера Бойко Борисов МВР ще харчи без ограничения. Така очакваният ефект от тази мярка ще намалее с близо 96 млн. лв. – над 1/5 от обещаните общо 450 млн. лв. икономии.
„Кризата увеличи двойно дълговете на граждани и фирми“
За една година дълговете на граждани и фирми, които подлежат на принудително събиране, са скочили двойно, обявиха вчера от Камарата на частните съдебни изпълнители. През 2008 г. задълженията са били 850 млн. лв., през миналата година те вече са 1.7 млрд. лв. Това са признати от съда вземания, по които са образувани дела, и частните съдебни изпълнители трябва да ги съберат.

в. „ТЕЛЕГРАФ“
„Европа без самолети“
Прах покрива половината свят
Пушилката ни подминава, завива на изток
Европа остана без самолети след изригването на вулкана в Исландия. Всички летища в Северна и в част от Централна Европа бяха затворени, защото облакът прах може да спре двигателите на самолетите.
„САЩ: Красьо е облак над Темида“
„Премиерът: „Недосегаеми“ няма, ще стигна до края“
„Наградата отива в Севлиево“
Конкурсът „Аз рисувам олимпиадата“
„Цигарите разцепиха депутатите“
Бурни дебати за закона за здравето
„Футболистите вкарват, но главно в леглото“
„На Европейското Станка мачка за пета титла“

в. „МОНИТОР“
„Прах от вулкан приземи Европа“
Хиляди блокирани и на летище София
„Д-р Тодор Чобанов, зам.-министър на културата: Идва краят на иманярите“
„Ейяфятлайокутл изригвал две години през XIX век“
Очаква се активиране на „съседа“ Катла
„Проверяваме в нета за готов паспорт“
„US посланикът Джеймс Уорлик: Облакът Красьо виси над Темида“
„Държавата ужилена с един милиард лева“
Заради контрабандата на алкохол и цигари
Държавата е ужилена с колосалната сума от 1 млрд. лв. от контрабандата на алкохол и цигари. Нелегалната търговия е завзела в момента половината от целия пазар на тези акцизни стоки. Това обяви премиерът Бойко Борисов в отговор на депутатски въпрос за ан-тикризисните мерки, които е предприело правителството. Министър-председателят напомни, че много от знаковите фигури от черния пазар на алкохол и тютюневи изделия вече са задържани.
„Форд, гепи!“
Любимецът на Гай Ричн влезе в БГ киното
„Учителката обрала банка, страхувала се от лихвари“

в. „АТАКА“
„Синята коалиция бойкотира избора на здравен министър“
Синята коалиция е причината да се бави гласуването на кандидатурата за здравен министър на проф. Анна-Мария Борисова. Това заяви в кулоарите на парламента вчера лидерът на АТАКА Волен Сидеров. Партията ще подкрепи кандидатурата, каза още той. „Това е избор на премиера. Това е кабинет на ГЕРБ, не е коалиционен. Премиерът носи пълна отговорност за екипа си“, добави Сидеров.
„Медийната империя на Гергов пред колапс“
Масово уволнение на журналисти от вестник “Новият глас” и “Нова българска телевизия”
Медийната империя на пловдивския бизнесмен Георги Гергов се разпада, съобщи електронният сайт Dnes.bg. Вестникът му „Новият глас“ не надхвърля 1000 бройки дневна продажба, а към“Нова българска телевизия“ липсва всякакъв рекламен и зрителски интерес. Гергов купи бившата „Евроком България“ преди повече от две години, като декларира, че няма да прави никакви съкращения, и назначи на щат 110 журналисти, оператори и технически лица. Начинанието му обаче претърпя провал и след огромни съкращения към момента служителите на НБТ са едва 36 души.
„Цената на тока ще пада, прогнозира министър Трайков“
51 милиона лева е печалбата на ЕВН, стана ясно от справка за депутата от АТАКА Любомир Владимиров
Възможно е цената на електроенергията да падне. Това заяви министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков вчера в столицата. По думите му този въпрос е приоритетен за Държавната комисия за енергийно и водно регулиране.
„Погребението на Качински пред провал заради изригнал вулкан“
Заради изригването на вулкан в Исландия, вчера от десет часа местно време (11 българско) бе затворено цялото въздушно пространство на Полша, съобщи говорител на полската авиокомпания ЛОТ Яцек Балцер. Той допълни, че са отменени всички полети до 18 часа местно време (19 часа българско). В четвъртък заради облака от пепел, който се носи от Исландия, бе затворено въздушното пространство над северната част на Полша. Метеоролозите се въздържат да правят по-дългосрочни прогнози, обяснявайки, че положението се променя с всеки изминал час. Това предизвика смут сред политиците и гражданите в страната. За неделя е предвидено погребението на полския президент Лех Качински, който загина при самолетна катастрофа. На погребението е планирано да присъстват всички световни лидери, включително и американския президент Барак Обама. Заради проблемите с въздушния транспорт е възможно голяма част от гостите да не успеят да пристигнат.
„Десет години затвор за младеж планирал да убие Обама“
Деветнайсетгодишният Пол Шлеселман бе осъден на десет години затвор за заговор за убийство на Барак Обама, когато е бил кандидат-президент, и на десетки други, предаде Асошиейтед прес.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *