Преглед на печата

ТРУД излиза със заглавие „Операция „Ох, боли“ за хора на Станишев“, посветено на последните обвинения в здравната система. Заглавието на ДНЕВНИК е „Здравеопазването обезглавено“, а СТАНДАРТ пише за „Троянски кон в Касата“. Темата е водеща за почти всички вестници.
След като безупешно се опитаха да ограничат правото на протести пред Народното събрание, президентството и Министерския съвет, управляващите решиха да се застраховат срещу провеждането на ефективни учителски стачки, посочва на първата си страница СЕГА. Образованието ще бъде включено в списъка на дейности, кото не могат да се прекратяват по време на протести, предвижда проектът за нов закон за училищното образование, който ще бъде представен официално днес.
Стотици дни неизползван платен годишен отпуск от предишни години ще изгорят още през тази, пише още същият вестник и пояснява, че идеята е записана в проект на социалното министерство за поправки в Кодекса на труда.
Централна тема за ПАРИ е проблемът с болничните. Според вестника, правителството е твърдо за промяна, синдикатите са против и плашат с протести, а работодателите нямат единно мнение по въпроса.
24 ЧАСА обръща внимание на рекламите на храни, които са представяни за здравословни. За да отправят подобни послания към потребителите, компаниите-производители трябва да са получили становище за начуните доказателства за здравословния ефект от Европейската асгенция за сигурност на храните, пояснава изданието.
Жените най-често упражняват емоционално и психическо насилие над децата в семейството, а мъжете предпочитат физическото и икономическото посегателство, четем в МОНИТОР. Вестникът се позовава на изследване на направителствени организации.
СТАНДАРТ посвещава две страници на инцидента на магистрала Люлин.
Водещ за НОВИНАР продължава да бъде транспортния хаос, причинен от изригването на исландския вулкан.
От догодина универистетите ще имат различно финансиране, което трябва да е на базата на качество и резултати, но и да се съобразява със спeциалностите, пише ДНЕВНИК, като цитира образователния министър Сергей Игнатов. Според него, висшите училища, в които има инженерени специалности, трябва да са приоритет.
Фирми, които работят на ишлеме в традиционни за икономиката ни сектори като шивашката, кожарската и обувната промишленост, обявяват фалит и разпродават имуществото си, отбелязва КЛАСА. Експерти смятат, че закриването на компаниите ще доведе до престуктуриране на износа.
Частно шосе към луксозната си вила на Черноморието строи регионалният министър Росен Плевнелиев, пише ДУМА, като се позовава на информация на бургаски вестник. Пътят, който е почти завършен, води директно до министерския имот, който е отдалечен от други сгради.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *