Преглед на печата

Шейсетте мерки в антикризисната програма на правителството са като 60 дървета, но не е ясно дали те правят гора, твърди в интервю за 24 часа българският еврокомисар Кристалина Георгиева. Тя препоръчва показване на връзката между тези мерки и извеждането на 2-3 ясни послания.
Бизнесът може да спечели около 70 млн. лв. от търговията с квоти, като продаде около 6 млн. тона въглероден двуокис, твърди заместник-министърът на околната среда Евдокия Манева в интервю за БНР, цитирано от вестник Класа.
Труд също цитира разговор в предаването на БНР „Неделя 150“, в който юристът от „Програма достъп до информация“ Александър Кашъмов призовава финансовия министър Симеон Дянков да отговори бързо на питането на 13 главни редактори на медии да се разкрие в кои банки държат парите си министерствата.
ГЕРБ обмисля възможността за сливане на БНТ и БНР под общо ръководство, за да се съкратят разходите, е съобщил за вестник Сега член на управляващата партия.
Лихвите по новоотпуснатите кредити намаляват и вече се връщат на нивата си от края на 2008 г., са съобщили банкери пред Труд. Засега обаче клиентите масово не усещат разведряването на кредитния пазар, посочва изданието.
Данъчните ще използват част от технологиите на Джеймс Бонд в борбата с укриването на обороти и ДДС, пише Стандарт. Всички касови апарати на търговците и фирмите ще трябва да предават по електронен път данни за отчетените обороти до Националнат агенция за приходи.
Симеон Дянков фалира БАН, алармира вестник Дума, като отбелязва, че след намаляването на публичните разходи с 10%, средствата в академията не стигат за покриване на заплатите. Освен това Дянков е блокирал пари от международни проекти, спечелени от БАН, допълва Дума.
Лошият пример на Българския енергиен холдинг, чието разформироване обяви правителството, пречи на добрата идея за нова подобна структура, отбелязва вестник Пари. Подобен холдинг би бил много полезен, но само ако бъде реализиран както трябва, коментира вестникът.
По отсечката от Оризово до Стара Загора на магистрала „Тракия“ вече са се образували коловози, въпреки че пътят е само на 3 години, признава в интервю за Дневник Цветан Цонев, директор на „Трейс груп холд“. При изграждането на новата отсечка от Стара Загора до Нова Загора е предвидено използването на по-качествени асфалтови смеси, отбелязва Цонев.
Недосегаемата фирма „Каолин“ ощетява държавата с милиони левове, пише вестник Класа. Според изданието вероятно до месец на компанията ще бъдат предоставени нови концесии за добив на каолин, като по този начин ще се засилят позициите на изкуствено създадения монополист на пазара.
От КАТ предупреждават, че всеки, който не си е платил задълженията от актове и фишове, няма да получи или няма да може да си поднови книжката, пише Новинар.
Управители на фирми и бизнесмени, затънали в дългове заради кризата, все по-често стават автори на дръзки въоръжени грабежи, са съобщили за Монитор криминалисти. Обикновено полицията ги хваща, тъй като често допускат елементарни грешки.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *