Преглед на печата

в. „ДНЕВЕН ТРУД“
„ДДС няма да се вдига“
Премиерът Бойко Борисов обмисля
Усилено търсят други варианти за още приходи
Дянков: В криза налози не трябва да се пипат
„Шварценегер иска да е президент“
„Алиса върху дрехи и бижута “
„На Златни пясъци Румънец прави бунт: Откраднаха ми джипа“
„Старите коли държат цена “
„МВР, не гонете ималкото туристи“
Родни апаши свиха джипа на румънски кмет на пъпа на Златните. А като капак – родните полицаи поискали документите на БМВ-то, които е естествено да са си заминали с лъскавото возило. Следователно за МВР служителите няма доказателства комшията с джип ли е дошъл, или пък е прецапал Дунава и после пешком. Иди да докажеш, че имаш джип и нямаш сестра… Тази година се очаква туристическият бранш да поеме глътка въздух напук на кризата. А главните „виновници“ за това са точно северните съседи, които от великденските празници насам са изпълнили хотелите между Балчик и Варна. Плащат, дават бакшиши и не мрънкат, за радост на хотелиерите. Миналото лято пак те ни спасиха сезона след масовия отлив на германци, британци и руснаци. Така че май е крайно време да се научим, че освен хубави хотели, добра храна и природа, трябва да гарантираме сигурност и безопасност за туристите. Ина че турските плажове са наблизо, а и цените не са много по-високи.
„Наредба удари тежко болни, реже безплатни лекарства“
„Дават помощи, само ако работиш 14 дни“
Социални помощи вече ще се дават само на хората, които положат 14 дни месечно общественополезен труд. От вчера е в сила нов ред за получаването на парите за безработните. Досега те се даваха срещу 5 работни дни в полза на обществото, но имаше много опити за измами.
„Сърбия вече не пуска само с лични карти“
От вчера, 1 май, е прекратено пропускането на преминаващи граждани на Европейския съюз само с лични карти през територията на Сърбия. Това съобщиха от Гранична полиция. През границите на западната ни съседка вече ще се минава както и преди 2 седмици – само с международен паспорт.

в. „24 ЧАСА“
„Цветанов президент, Дянков остава“
Бойко Борисов пред „24 часа“
Как отговори на:
Ще национализираме ли енергото?
Вярно ли е, че го обичат само тези, които не са работили с него, както твърди Желева?
Чул ли е, че чиновници не подписват от страх да не ги арестуват?
Защо толкова често лети премиерът?
Защо Първанов стана лош, а Станишев – жертва?
Четете утре – най-съдържателното интервю на министър-председателя
„Цветан Цветанов ще е кандидатът ни за президент“, обяви в интервю за „24 часа“ лидерът на ГЕРБ и министър-председател Бойко Борисов. „Вбесих се на анализатори, които се упражняваха на мой гръб, че ще избягам от отговорност в президентските избори. На Дянков съм му възложил да намери нов, трети зам.-министър на финансите, който да отговаря лично за приходите“, каза Борисов. Премиерът продължава да е против вдигането на ДДС, но решение ще се вземе в сряда след задълбочен анализ.
„На Гергьовден лято у нас, стачки в Гърция“
Премиерът е против вдигането на ДДС, но решението ще е в сряда
Ако ще пътувате натам, по-добре тръгнете с кола. Вчера спряха влакове, около 6 май протести готвят лекари и градски транспорт
„Извънземни челядинки?“
Загадъчни кръгове от трева се появиха в двора на началното училище в с. Градище, Шуменско. Учителки и ученици снимат любопитното явление с джиесеми. Прислужникът Яфес Реджебов твърди, че преди време на това място се въдели гъби челядинки, които децата стъпкали. Мицелът обаче останал в почвата, а той имал свойството да се разпространява в кръг, който гъбарите наричат „самодивско хоро“.
„Кой облича Лили Иванова“
Певицата непогрешимо съчетава идеи от колекциите на световни моделиери
„4-и ден търсят детето от Курило“
Видели го за последно с бременна

в. „СТАНДАРТ“
„Самолет каца в пламъци“
Спукани гуми хвърлиха в ужас 149 пътници на пистата в София
Самолет кацна в пламъци на столичното летище. 149 пътници на борда на Еърбъс А 320 преживяха истински кошмар. Машината на „Wizz Air“, изпълняваща полет от Тревизо до София, спукадве гуми на левия колесник при приземяването си в 16,35 ч вчера. От триенето се появиха кълбета дим и огън. Четири пожарни пристигнаха веднага и угасиха пламъците. Всички пасажери бяха изведени невредими, обясниха от летището. Заради инцидента обаче пистата бе затворена за няколко часа. „Усетихме силен трус, токът угасна за малко. Стюардесите казаха да не мърдаме 10 минути“, разказа Никола Митев, който беше на борда. Паниката настанала, когато пасажерите видели приближаващите пожарни и линейки. Имало е риск самолетът да се разхерметизира и да избухне, заявиха експерти.
„Топят Обама за сексафера“
„Червени молят Дянков за надници“
„Ваканция без пари за учители“
„Саботаж по румънски на морето“
Румънски кмет събу гащите си и лъсна чисто гол във фоайето на 5-звездния хотел „Мелиа гранд Ермитаж“ в Златни пясъци, Флорин Неделея изпаднал в ярост, като разбрал, че са откраднали джипа му БМВ-Х5. „Мафия! Ще запалим хотела! Ще ви избием!“, ругаели комшиите. За броени часове дошли две румънски телевизии – Pro TV и „Antena 3“, за да предават на живо. Наши хотелиери обаче подозират, че екшънът се инсценира нарочно, за да се откажат румънците от нашите курорти.
„Бандити се возят в патрулки“
Наркобосове се возят в полицейски патрулки като в таксита. Подкупните ченгета вече се разследват от МВР и вероятно скоро ще бъдат задържани. От колите със сини лампи са се възползвали членове на страховитата група на Христофорос Аманатидис-Таки и Христо Вартенян-Исуса, които в момента се издирват. Престъпниците се веселят из столични заведения, а по пътя са неуловими за полицията.
„Бегбеде стана диджей“
„Родилка и бебето й издъхнаха в болница“
28-годишната Ирина Кочева почина в болницата в Горна Оряховица. Тя пристигнала с масивен кръвоизлив и мъртъв плод в 8-ия месец. Според лекарите бебето е престояло повече от 10 часа мъртво в утробата й и тя чак тогава е потърсила помощ.
„Героят на труда, натикан в кьошето“
„Шест близнаци мечтаят за компютър“
„Здрави инвалиди точат хазната“
По 50 000 годишно си вадят документ за болест, алармира Тотю Младенов

в. „ТЕЛЕГРАФ“
„Самолет се запали на пистата“
Ербъс със 156 души на борда
Машина на „Уизеър“ запали гуми при кацане в София
„Топалов взе важно реми“
С черните
Симеон Дянков: 1/4 от мерките вече работят
„Самоуби се адвокат на Джако“
На моравата пред дома си
„Само да порасна“
Малчуганите бяха сред най-колоритните зяпачи на провелия се вчера пред хотел „Хилтьн“ в София парад на ретро автомобили. Освен добре излъсканите бивши величия на показ бяха изнесени и мощни листови мотори.
„Въоръжени без маски ограбиха магазинер“
В полунощ в кв. „Лозенец“
Бандитите свили пищов и 2 хил. лв. от собственика
„Екокатастрофа“
Обама пристигна на пожар
Потъна още една нефтена платформа
„1620 четат заедно книги в парка“
В стремеж за световен рекорд

в. „МЕРИДИАН МАЧ“
„Плащат срещу Левски“
Зaрaди € 2 000 000 om Европа ЦСКА u Локо (Сф)
Във франция: Гранден бяга, не му дават пари
Левски ще играе срещу Черно море и парите на ЦСКА и Локо (Сф) днес на „Тича“. Столичните клубове се съюзиха срещу „сините“ заради очакваните приходи от около 2 000 000 евро, който носят евротурнирите. Твърди се, че от „Армията“ и „Надежда“ са тръгнали парични потоци, които да стимулират Черно море. Във франция пък разкриха, че звездата на ЦСКА Гранден ще бяга от клуба, защото не му плащат заплата и премии.
„Световното почва от понеделник с „Меридиан Мач““
„Балотели оцеля след атентат“
Нападателят на Интер Марио Балотели едва оцеля след атентат. Феновете на „нерадзурите“, с които таранът е във война, развъртели болтовете на една от гумите на автомобила му. Само чудо спасило Балотели от катастрофа след саботажа. Агентът на нападателя Мино Райола обяви, че в Интер са набелязали клиента му за изкупителна жертва, а самият Балотели отивал със страх на тренировките на тима.
„Байерн хвана титлата след издънка“
„Реми в шестата партия“
„Теодор Салпаров и Динамо (М) между Топалов и Ананд на финал в Шампионската лига“

в. „7 ДНИ СПОРТ“
„Наш бяга от Стяуа в ЦСКА“
Живко Желев се договори, идва без пари
ЦСКА започна работа по лятната селекция. Още не се знае кой ще е треньор, но шефовете вече преговарят с нови футболисти. Предварителен договор с червените е подписал Живко Желев, разтръбиха медиите в Румъния. Защитникът играе в Стяуа, но ще напусне през лятото. Отборът му е напът да изпусне участие в Шампионската лига и футболистите с високи заплати ще бъдат освободени. Желев взема 10 000 евро. Договорът на Желев със Стяуа е за година и половина, не може да бъде прекратен по всяко време. Така защитникът ще излезе без пари на ЦСКА. – Вече съм на възраст, в която е нормално да се прибера вкъщи – заяви Живко Желев пред sport.ro, но не уточни дали става въпрос за ЦСКА.
„Несебър доближи елита“
„Сити обърна Вила 3:1“
„Лукойл преби Черноморец“
„Ферари и Макларън винаги са върха“
„Ливърпул -Челси е мач за €18 млн.“
„Байерн шампион“
Играчите на Байерн празнуват шампионската титла на Бундеслигата. Вчера бавар-ците победиха 3:1 Бохум, а преследвачът Шалке падна 0:2 от Вердер. Кръг преди края отборът на Ван Гаал води с 3 т. и 17 гола по-добра голова разлика
„Христо Йовов призна:“
Страх ме е да не изпуснем Европа
Късно ми е да ходя в чужбина
Ще завърша кариерата си в Левски
Освиркванията от трибуните ни пречат
„Рома поведе в Серия А“
Рома победи Парма с 2:1 като гост и залази шансовете си за четвърта титла в Серия А. Вълците водят с точка пред Интер (74 на 73). но нерадзурите са с мач по-малко. Герой за Вълците стана капитанът франческоТоти.Той прехвърли вратаря М пран те за 1:0 (5), центрира на Тадей за втория гол (76) и изкара втори жълт картон на Хименес (87). Гола за Парма вкара Ландззфаме с глава (81). Валери Божинов започна като титуляр за домакините, изпусна изгодна възможност за гол в 4-ата минута и бе сменен на почивката от Ернзи Креспо.
„Пената: Отиваме с Левски в Европа“
„Ананд спря Топалов“
Индиецът води с точка след 6 партии
„Черно море трепери от съдията“
Във Варна се гаврят със сините.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *