Преглед на печата

Окончателните обвинения срещу гангстерите от бандата за отвличания „Наглите“ вече са конкретизирани и ще им бъдат предявявани от днес, съобщава „Труд“, като цитира магистрати и уточнява, че тарторите на групата ще отговарят пред закона за 13 отвличания.

В интервю за „Стандарт“ президентът Георги Първанов твърди, че ГЕРБ има политически потенциал да изкара пълен управленски мандат, но тестът за правителството на Бойко Борисов ще бъде справянето с кризата. Силовата политика не винаги е силна политика, смята президентът, като посочва, че сред чиновниците има страх да се положи подпис под каквото и да е решение, което може да доведе до обездвижване на администрацията като цяло, казва в интервюто си за „Стандарт“ Георги Първанов.

„Кабинетът най-после започва реформи“, отбелязва вестник „Пари“ и уточнява, че те ще обхванат четири ключови сектора и актуализиране на бюджета.

Вътрешният министър Цветан Цветанов и вчера не даде отговор дали ще освободи хора от системата и колко, отбелязва вестник „Дневник“, като цитира интервю на Цветанов за БНР.

„Стандарт“ се позовава на казаното от председателя на Народното събрание Цецка Цачева пред Националното радио, че парламентът е готов за още икономии, въпреки че „вече почти няма накъде“.

Исканите 20%-ни съкращения на разходите ще се направят от 1 юли, но цената ще бъде много висока, посочва вестник „Класа“, като цитира думи на председателя на Националното сдружение на общините Дора Янкова пред „неделя 150“ и Хоризонт.

Нова система на атестиране и заплащане на държавните служители ще се пише по Оперативна програма „Административен капацитет“, са съобщили за „Класа“ от екипа на финансовия министър Симеон Дянков.

Държавни ведомства излизат по график в отпуск по болест, за да компенсират намаленията в бюджета за заплати, твърди председателят на Конфедерацията на работодателите Иво Прокопиев в интервю за „24 часа“.

Доверието на българина в здравната система, институциите и изпълнителите на медицинска помощ е изключително ниско, пише „Дума“, като цитира данни от информационната кампания за правата на пациента, направена по инициатива на Националната пациентска организация.

Строителите на голф игрища, молове, хотели и СПА комплекси отново ще се радват на привилегии от държавата, пише вестник „Сега“. Предстои обществено обсъждане на промени в Првилника към Закона за насърчаване на инвестиците, предвиждащи пълна гама бонуси за всеки проект, който струва над 100 млн. лв. и осигурява поне 200 работни места.

Ново записващо устройство с миниатюрни размери източва милиони левове от банкомати, са съобщили антимафиоти за „Монитор“. Уредът се давал под наем срещу процент от печалбата и се поставял в дупката за кредитната карта.

Опасни домати от гръцкия остров Крит са плъзнали на българския пазар и е разпореден завишен контрол на вноса от Гърция, алармира „Новинар“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *