Преглед на печата

Минимална заплата ще се въведе и за надомния труд, който ще се признава и за трудов и осигурителен стаж, пише „24 часа“. Според представители на бизнеса и синдикатите, това ще бъде регламентирано с поправка в Кодекса на труда, която ще бъде гласувана през юни.

Вестникът отделя място и за скандала с тримата съдии, чиито роднини са придобили имоти в Приморско като нуждаещи се. Според изданието над 400 разрешителни за строеж на ниски цени са раздадени в града в периода 2004-2007 г. на млади хора с презумпцията, че ще създадат семейства.

Над 100 фалшиви подписа на Бойко Борисов стоят под сделки с апетитни имоти в София, посочва „Труд“, като цитира градския прокурор Николай Кокинов. Магистратите са образували дело срещу престъпна група, която продала стотици парцели, като си послужила с подправения подпис на Борисов по времето, когато той беше кмет на столицата. От вестника научаваме още, че, според главния архитект на София Петър Диков трамваите по бул. „Витоша“ ще спрат до два месеца и улицата ще стане изцяло пешеходна. Мотрисите ще се движат по булевардите „Скобелев“ и „Христо Ботев“.

„Новинар“ отбелязва, че в София предстои и изграждането на нов увеселителен парк, подобен на виенския Пратер. За него вече е намерен общински терен, избрано е и финансирането.

За нелегален внос на яйца и птиче месо с ниско качество от фирми фантоми алармираха от Съюза на птицевъдите, пише „Дума“. Някои от тях са вече с изтекъл срок на годност или са внесени малко преди неговото изтичане.

Близо две години ЧЕЗ е събирала незаконно лихви от клиентите си, които са закъснели с плащането на прогнозните сметки, отбелязва „Монитор“. За това и други нарушения Върховният административен съд е наложил глоба на дружеството в размер на 250 хиляди лева.

Преносимостта на фиксираните телефонни номера изправи малките срещу големите играчи на пазара, пише „Пари“ в статия под заглавие „Напрежение по жицата“.

Болницата в Попово успя да се пребори в съда с един от инструментите на здравната реформа – изискването за двама лекари от всяка специалност, четем в „Сега“. Според мегистратите в Търговище условието е незаконно, тъй като липсва както в рамковия договор, така и в закон или подзаконов акт.

„Стандарт“ посвещава водещата си статия на заплахите срещу шефа на НАП Красимир Стефанов. Най-вероятно заканите са от групировките, засегнати при последните акции на данъчни, МВР и прокуратурата.

Крал на казината е най-новият играч в контрабандата с цигари, научаваме още от вестника. Прякорът му също е Новият, той е съсредоточил интересите си към варненското пристанище и границата при Дуранкулак.

Статията на първата страница на „Дневник“ е за сблъсъка между вътрешния министър Цветан Цветанов и шефа на митниците Ваньо Танов. Заглавието е „Знаков конфликт“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *