Преглед на печата

в. „ДНЕВЕН ТРУД“
„Пациенти окрадоха ИСУЛ“
Пациенти окрадоха ИСУЛ, съобщиха потресени от ръководството на университетската болница. За седем месеца от тоалетните на чисто ново ремонтираното приемно отделение болни изнесли 12 чучура от чешми, 2 душа, 5 батерии за мивки, изтръгнали 2 казанчета и един солиден моноблок. Последният бил оставен до тоалетната, за да бъде измъкнат в удобен момент.
„Президентът Георги Първанов: Правителството всява страх в обществото“
„Лидерът на ДПС Ахмед Доган: Ще направят кметовете ни подсъдими“
„Дянков: Кризата свърши, оставам до 2017 г.“
Икономическата криза в България е свършила през април, заяви финансовият министър Симеон Дянков в интервю за „Дарик“ радио. Според него след 3 до 6 месеца и приходите в хазната ще започнат да се увеличават. Дянков шокира и с признанието, че си правел планове чак след 2017 г., защото смятал да остане финансов министър още един мандат.
„Адвокатите се опълчиха на прокурорите“
Не „номерата“ на адвокатите, а зле свършената работа на прокурорите е сред основните причини за отлагането на знакови дела. Това бе констатирано на Националната конференция на адвокатурата в Ловеч. По време на разследванията не се проверяват основни факти и обстоятелства от значение за изхода на съдебните процеси. Но прокурорите внасят обвинителни актове, а после в съдебната зала искат отлагане на делата за набиране на „нови доказателства“, твърдят защитниците. Според тях 15% от наказателните дела за м. г. са отложени по вина на адвокати. Съдът е под натиск да действа „удобно“ за полиция и прокуратура, обвини адвокат Васил Василев.
в. „24 ЧАСА“
„Колите – под Лъвов мост“
Отпушват ключово кръстовище в София след 2 г.
Пускат ги по коритото на реката.
20 млн. лв. ще струва кръговото движение
Пътуващите по столичните булеварди „Сливница“ и „Мария Луиза“ могат да се отърват от задръстванията през 2012 г. Столичната община планира да отпуши възловото кръстовище при Лъвов мост чрез проект, който ще свали част от минаващите коли в коритото на реката. Идеята е да се изгради кръгово движение около моста, а той да остане само за пешеходци и трамваи. Под него от двете страни на река В ладайска ще се изградят 2 нови платна на „Сливница“. По тях ще минават колите, които се движат между Сточна гара и „Люлин“. Сегашните платна ще се използват от автомобилите, които се отклоняват по“ Мария Луиза“ към гарата и ЦУМ. Те ще се разпределят чрез кръгово движение, а трамвайната спирка ще се измести на моста. Столичната община вече е готова с идейния проект, чието изпълнение по предварителни сметки ще струва 20 млн. лв.
„В дома-на Любо Ганев ВСИЧКО е XXXL“
„Конан изгърбва кикбоксьор в Бояна“
„Мистерия с наш, откраднал име на убито дете в САЩ“
„Игор Марковскн: Изкарах нощта закопчан с белезници“
Интервю с гапериста, на когото конфискуваха 93 картини от търг
„Първанов: МВР прехвърля границата“
Борисов: Оценяват ни сериозни хора по света
Президентът и премиерът в спор как е правилно да се бори престъпността

в. „СТАНДАРТ“
„Българин фантом потресе Америка“
Дойчин се укривал 18 г. под чужда самоличност
Новоизпеченият мистър Еверс говори 4 езика
В блога: Той е защитен свидетел или шпионин
Историята на едно осиновено през 90-те години българче шокира цяла Америка. Дойчин Красев, сега 36-годишният Джейсън Еверс, избягал от осиновителите си без причина и потънал вдън земя. Укривал се 18 г. под чужда самоличност, последната – на загинало при опит за отвличане дете. Изобретателният българин бил разкрит, след като подал молба за нов паспорт. По навик написал адреса на осиновителите си, които го издирвали неуспешно с детектив. Сагата е невероятна, единият от приемните родители на Дойчин е съветник в Белия дом по времето на президента Роналд Рейгън. Благодарение на него нашенецът завършва едно от наи-елитните частни училища във Вашингтон – Джорджтаун Дей, печели образователната награда „Сократ“, както и стипендия за Дейвидсън Колидж в Северна Каролина. Последното работно място на Дойчин е в Комисията за контрол на алкохола в Орегон. Дори годеницата му не знаела нищо. Българинът може да получи до 10 г. затвор.
„Левите печелят в Чехия“
Полицията минава мярката, заяви държавният глава
Работим за сигурността на всички българи, контрира вицепремиерът
След 20 дни пътуваме през Сърбия само с лична карта
Министър Найденов кани поп звездата Джесика Симпсън
„Гардове пазят баби от мечки“
„Мерим си бирата с германската“
„Шоуто за тунинг автомобили в село Лесово до Елин Пелин събра очите на зрители и участници“
„Огън и жупел“
Близо 2000 души бяха евакуирани в Гватемала заради изригналия вулкан Пакия. Ден по-късно лава избълва и
„Огненото гърло“ в Еквадор.
„Младежи напират да стават войници“
Близо 300 абитуриенти празнуваха в резиденция „Бояна“ снощи в компанията на президентската двойка. За пореден път държавният глава Георги Първанов и съпругата му Зорка организираха бал за младежите от социални домове. Те си избираха професии на импровизирана трудова борса, като най-много се интересуваха как се става часовникар или войник. За настроението на купона се грижеше Слави Трифонов.
„Кмет забрани на старците да умират“
„Поп търгува с антики в нета“
Свещеник от Оряхово завъртя търговия с културни ценности в интернет. Антимафиоти спипаха 41-годишния отец Дилян Иванов, който спазарявал антиките в чата, а после ги изпращал на платеца по куриерска фирма. При обиските са открити бронзов бюст на Херакъл, мраморна глава на римската богиня Венера, монети, накити и съдове.

в. „ТЕЛЕГРАФ“
„Обраха 39 бона от манастир“
Посред бял ден
Наглецът задигна парите пред очите на монахиня
Крадец обра посред бял ден 39 хил. лв. от девическия манастир край Лясковец – „Св. Петър и Павел“. Парите се намирали в канцеларията, а наглецът ги задигнал около 15 часа в петък. Пред очите на една от монахините.
„Българин краде името на убито американче“
Нашият изучен от съветник на Рейгън
Мошеникът Дойчин Красев уловен при операция „Сравнение с мъртвите“
„Край на ордените на кило“
Премиерът поиска ясни критерии
„Цветан Цветанов обяви: Пътуваме до Белград с лична карта“
Промяната ще влезе в сила след 20 дни
„Бекъм изневерил с три“
Виктория наясно, потулват историята
„Уебър превзема Истанбул“
„Ицо Трифонов потроши къщата“
Скандал в „Биг Брадър“
Любовни триъгълници мъчат съквартирантите
„И замириса на море!“
Варненският плаж вече е препълнен. Температурите минаха 30 градуса и хиляди излязоха да се попекат в топлото време. Водата обаче още е студена и не става за къпане.

в. „МЕРИДИАН МАЧ“
„Сърби набутват треньор в ЦСКА“
Сензация“ – Владимир Петрович преговарял с „Титан“
Бившият треньор на Цьрвена звезда Владимир Петрович-Пижон ще бъде следващият наставник на ЦСКА, пише във вчерашния си брой сръбското издание 892. което се позовава на „Sportski Jurnal“. Според медията текат преговори между представители на Петрович и „червените“ от София. Явно обаче до Сърбия не е достигнала новината, че съвсем скоро ЦСКА подписа договор с българина Павел Дочев, който ще води „армейците“ през следващите два сезона. „Вярно е, че има предложение от ЦСКА и моят мениджър е в София, където текат преговорите. Ще видим какво ще стане“, вдигна си акциите Петрович, цитиран от сръбските медии.
„1,2 млн. лв. отказаха Левски от Камбуров“
„Сините“ най-близо до Иво Иванов от Берое
Георги Христов може да остане на „Герена“
Ръководството на Левски развя бялото знаме след опитите си да привлече Мартин Камбуров. „Сините“ са останали шокирани, след като Николай Гигов е поискал 300 000 евро за правата на национала. Самият той е настоял за същата сума под формата на заплати, за да подпише двугодишен договор.
„Суперзвезден бойкот световното“
Главоболие с Парагвай
Развързан Меси – ключ към титлата на Аржентина
Една от суперзвездите на .предстоящия мондиал – нападателят Самуел Eто’o, може да пропусне финалите. Трикратният носител на КЕШ заплаши да бойкотира първенството в ЮАР. Причината за това са критиките към него от страна на камерунската легенда Роже Мила. Междувременно други две суперзвезди се готвят усилено за мондиала футболист номер 1 на планетата Лионел Меси пристигна вчера с тима на Аржентина в ЮАР, докато асът на Реал (Мадрид) Кристияно Роналдо тренираше усърдно с португалския тим в Ковиля.
„Брату под наем срещу € 300 хил.“
Нападателят на Динамо (Букурещ) Флорин Брату ще играе под наем в Литекс срещу 300 хил. евро, съобщиха медиите в Румъния. Бившият национал на северната ни съседка всеки момент трябва да подпише договор за шест месеца. След този срок Брату може да бъде купен от Литекс срещу 500 000 евро и да подпише договор за нови две години. Очаква се исканият и от ЦСКА футболист да е най-сериозното лятно попълнение на шампиона.
„Волейболистките с 5-и успех по пътя към Евро 2011“
„Марк Уебър тръгва пръв в Гран при на Турция“

в. „7 ДНИ СПОРТ“
„Шефът в ЦСКА Емил Костадинов: Лъжат за сърбина“
Владимир Петрович преговаря за треньор, пише „Спортски журнал“
ЦСКА вече си има треньор – Павел Дочев, но в Сърбия май не са разбрали. И написаха, че Владимир Петрович преговаря с армейците. Той е без работа, след като бе уволнен от Цървена звезда. Самият Петрович потвърди пред „Спортски журнал“, че мениджърът му е в София и води разговори. На Армията се изсмяха на новината. – Може би става въпрос, че ЦСКА, но от Москва – заяви спортно-техническият директор на армейците Емил Костадинов пред „7 дни спорт“. – Някой явно иска да му вдигне акциите. Ние си имаме треньор, казва се Павел Дочев и го представихме на 13 май. Всичко останало е спекулация и лъжа.
„Попов: При нас драми няма“
„Среден пръст за манпретките“
„Иван Басо шампион в Джирото“
„Руснак изхвърли Родик“
„Феновете на Реал М не искат Моуриньо“
68% му скочиха в анкета на „Марка“
€8 млн. за Жозе – това е грешка
Шеф на Барса го прокле
„Юнайтед следи Мболи и в ЮАР“
Манчестър Юнайтед ще продължи на следи вратаря на Славия РайеМболи и в ЮАР. Човек от клуба изгледа контролата Ирландия – Алжир (3:0) в Дъблин и остана много доволен от изявите на Мболи. Той влезе резерва, игра 23 минути и пусна един гол от дузпа. Играчът на Славия се пребори с конкуренцията и попадна в състава на Алжир за световното.
„Локо реже Левски за двама“
„Уебър тръгва първи в Турция“
„Блатер: ЮАР ще играе на 1/8 финал“
„Огън спря мач на Сърбия“
Сърбия се издъни в първата си контрола преди световното първенство и падна 0:1 от Нова Зеландия в контрола в Австрия. И двата отбора ще играят в ЮАР. Единствения гол вкара Смелц в 22-ата минута. Минута по-рано защитникът на сърбите Иван Обрадович напусна терена с кървящ кос. Мача гледаха 14 000 сръбски фенове. Те прекъснаха няколко пъти играта. Първоначално хвърлиха факли и стъклени бутилки, а след това няколко души нахлуха на терена. Наложи се капитанът Видич да ги призове по уредбата да се усмирят и да се приберат на трибуните.
„Волейболистките се класираха на европейското“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *