Преглед на печата

Труд, Монитор и Сега са силно впечатлени от резултатите от матурите и изнасят темата на първите си страници. „Абитуриенти не знаят къде е „Тракия“ – под това заглавие Труд съобщава, че една пета от над 30 хиляди зрелостници не са успели изобщо да отговорят на въпроса къде минава автомагистрала „Тракия“.“Магистрала Тракия отпраши към Русе“, пише Монитор. Това е една от най-изумителните масови грешки на матурата по география, уточнява вестникът. Сега обобщава резултатите от матурите под заглавие „Всеки осми абитуриент не успя да вземе диплома“. 25 на сто са с двойка и тройка по български, всеки пети не знае къде е магистрала „Тракия“, допълва вестникът.
В 24часа можете да прочетете как ще изглежда центъра на столицата ни след две години, когато се построи станцията на метрото под Ларгото. „Стъклен купол и 22 декара пешеходна зона ще има на новото Ларго, пише вестникът и допълва, че през 2012 г. в центъра на София ще се разхождаме по главната улица на антична Сердика.
Новинар съобщава на първата си страница за по-строг контрол в Министерския съвет на командировките на министрите. Премиерът Борисов е решил да наложи сериозна дисциплина сред министрите, след като на последното правителствено заседание по важни въпроси докладвали заместник-министри, тъй като шефовете им били в командировка.
Колко пари режат от общините – на този въпрос отговаря вестник Дума. „Стоварват кризата върху най-уязвимите“ – това е мнението на депутата от ДПС Хасан Адемов в интервю за Дума.
Стандарт съобщава за предложението на социалния министър да има затвор за неплатени осигуровки. „Шефове укрили 900 милиона лева“, отбелязва вестникът.
„Инфарктно лято пълни болници“ е друго заглавие от първа страница на Стандарт. Кардиолози алармират, че резките промени на влажността, температурата и атмосферното налягане са причина за бум на сърдечни инциденти, пише изданието.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *