Преглед на печата

Депутатите решиха да въведат ограничения не само при изчистването на старите отпуски, но и при ползване на бъдещи почивки, пише на първата си страница Сега. От 2011 година неизползваният отпуск ще се анулира 2 години след края на годината, за която се полага.
„За едни криза, за други – по-високи заплати“ е водещото заглавие на Пари. От началото на годината фонд „Работна заплата“ в съдилищата, общините и университетите е увеличен с 59 милиона лева, докато министерства и частни фирми намаляват тези разходи, посочва вестникът.
Бандити измислиха нов начин за добри доходи – избират деца на богаташи и ги ограбват в продължение на месеци, като ги заплашват, че ако ги издадат, ще ги пребият, отбелязва в обширен материал 24 часа. В последните месеци има десетки подобни случаи, а най-нагли са изнудвачите в столицата, където и заможните родители са най-много.
Водещата статия на Труд е посветена на блокирането на паричните преводи в пощите заради авария, прчиинена от гръм.
Стандарт отделядве страници на здравна тема и съобщава, че, според новата здравна карта, таванът на леглата в болниците ще е 41 хиляди. Сега те са 45 хиляди. Според вестника, на практика това означава, че особена реформа в системата може и да няма.
Близо 90% от хората с увреждания не могат да намерят реализация на пазара на труда, пише Дума. Към края на април регистрираните в бюрата по труда са 3.7 на сто. От тях 44% са без квалификация, а 39 на сто са без никакво образование.
500 шофьори остават без книжки всяка седмица заради превишена скорост на кръстовището на Орлов мост, отбелязва Монитор. Нарушителите се улавят от нов супермодерен радар, който работи от месец на Цариградско шосе.
Цените на жилищата у нас отчитат ново понижение от 17.8% на годишна база през първото тримесечие. Това отрежда на страната 42-ро място в световната класация на консултантска фирма, посочва Класа. Само допреди три години, през последното тримесечие на 2007 г., България беше първенец по ръст на цените с 30 на сто.
Водеща за Дневник е вчерашната среща в Брюксел. Европейските лидери не успяха да уточнят конкретните параметри на реформата в икономическата политика, но се договориха принципно за надзор над националните бюджети.
Всички вестници пишат за поскъпаването на газа и парното в София.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *