Преглед на печата

в. „ДНЕВЕН ТРУД“
„Всъдеходите АТВ с номера като на колите“
АТВ-тo осигурява превоз в труднодостъпни терени. Затова освен за развлечение се използва за лов и земеделие.
Екоминистър Караджова иска промени в Закона за движение по пътищата
АТВ-тата ще имат номера като автомобилите. Това съобщи вчера екоминистър Нона Караджова. В момента високопроходимите возила, които се движат успешно по всякакви терени, не се регистрират в КАТ. Много защитени територии в Рила, Пирин, Витоша са разорани от тях, а ние не можем по никакъв начин да ги контролираме, обясни Караджова. Тя уточни, че вече е водила разговор по този въпрос с министъра на транспорта Александър Цветков. Той я уверил, че ще бъдат направени промени в Закона за движение по пътищата, който се гледа в парламента.
„„Верижна“ смърт в 120-метрова пропаст“
Нелепа смърт застигна шофьор, който успя да оцелее след падане в 120-метрова пропаст. Трагедията се разиграла в петък привечер на пътя от Гоце Делчев за Петрич. Водачът Е. М. излетял с колата си и паднал в дълбокото дере. Останал невредим и успял да се изкачи обратно на шосето. Там започнал да маха за помощ, но бил прегазен и убит от „фолксваген“.
Немската кола също полетяла в пропастта и в нея загинала 56-годишна пътничка. В следващите 20 часа още 2 автомобила паднаха в пропаст и в река в Благоевградско.
„Бъдеща кралица се врече на треньора си в Стокхолм“
Шведската престолонаследничка принцеса Виктория се омъжи вчера за любовта на живота си Даниел Вестлинг. Медиен скандал не позволи светът да види кадри от венчавката. В петък Виктория се появи в прекрасна рокля в цвят пепел от рози на галавечеря в Стокхолм. Бъдещият съпруг бе неотлъчно до нея и й помогна да се справи с пищния шлейф.
„МВФ ни похвали за стабилните банки“
България се възстановявала от кризата
„Президентът три пъти по-гледан от премиера“
Президентът Георги Първанов се оказа почти три пъти по-гледан в петък сутринта от премиера Бойко Борисов. Това показват предварителните данни на агенция ТНС тв План.
Според тях изявата на Първанов в Би Ти Ви са гледали средно 403 000 души, докато тази на Борисов по Нова тв -144 000 зрители. Вероятно една от причините за резултата е, че Би Ти Ви по принцип е по-гледаната телевизия, коментираха медийни наблюдатели.
„Избори по време на Световно“
Световно първенство с мачове, „подло“ започващи от обед, африканска жега, намек за следобеден порой, година и нещо мандат, после редовни местни избори, та пак ще се гласува…Ей в такава обстановка габровци вчера си избираха кмет. Дилеми като „сянка, запотена халба и телевизор“ или „бюлетина в тъмна стаичка“ сигурно са дали своето едва около една четвърт от габровци да отидат до урните. И дано „антиизборните“ обстоятелства, а не антиизборни нагласи са основата на„антиактивността“. Другото би значело, че управляващи, опозиция, партии, /кандидати не са убедили три четвърти от габровци, че от този вот нещо зависи. Това значи политически провал. За всички. Друг е въпросът защо вотът у нас не се възприема като отговорност. „След избори и след сватба рядко получаваш това, което си искал“, казва Уил Роджърс. И така да е, хората по принцип се женят. Редно е ида гласуват.

в. „24 ЧАСА“
„Ще пипат данъците“
Продължи ли кризата, от догодина
За доходите има два варианта -по-висок плосък или прогресивно облагане
Данъците догодина може и да се вдигнат, стана ясно вчера от изказване на шефката на бюджетната комисия в парламента Менда Стоянова. През есента ще се обсъжда дали тежестта да се преразпредели от косвените към преките данъци, обясни пред Дарик радио депутатката от ГЕРБ. Залагането основно на косвените не може да работи ефективно, когато икономиката е в криза. „Може би ще се наложи вдигане на данъците. Детайлният анализ трябва да каже, ако се стигне изобщо до това, кои са те“, допълни Стоянова. Готвят се три варианта – да се вдигне само корпоративният, да се повиши и плоският върху доходите, но с необлагаем минимум, или да се върне прогресивното облагане, научи „24 часа“.
„Цеци Красимирова в много лично интервю: Избрах живота пред смъртта заради Джудит“
„Хвърляй гердана, мълнията го обича“
„Цепят Европа на беден Юг и богат Север?“
Франция и Германия замисляли разделянето на еврозоната на две – страни със „суперевро“ и други с по-слабо
„Скандал на кралска сватба“
Милиони по цял свят не можаха да видят вчера сватбата на шведската принцеса Виктория и Даниел Вестлинг. Причината – разминаване между шведската телевизия SVT и водещите информационни агенции.

в. „СТАНДАРТ“
„Ремонт на кабинета“
Наесен
Бюджетът клати столовете на няколко министри
Ремонт на кабинета се задава наесен. Премиерът Бойко Борисов вероятно ще влее свежа кръв във финансово-икономическия си екип. Ако сегашните титуляри не се справят, ще бъдат сменени от експерти с по-добри идеи. Възможно е с постовете си да се разделят не само министри, но и техни заместници. Промените ще се правят наесен, когато може да се наложи втора актуализация на бюджета, твърдят народни представители от опозицията. Начална скорост за промените може да даде и ревизията на Евростат. Бойко Борисов няма да чака чак до септември, ако твърдо е решил да пренарежда кабинета, смятат близки до премиера. Той намекна за това в петък, когато заяви, че правителството трябва да си препрочете финансово-икономическия урок.
„Американец видя суша след 3 г. в океана“
„Наш тарикат ужилил ООН“
Наш тарикат е успял да задигне хиляди долари, докато бил на работа в ООН. Бившият български служител на Организацията на обединените нации Венцислав Стойков въртял външни компании от офиса на Икономическата комисия на световната организация за Африка. Той бил в комбина с филипинеца Едгар Касълс.
„Кен Хенсли и Георги Мархолев: У нас бе заснет първият клип на July morning“
„Сменят името на шопската салата“
Ново име ще носи шопската салата, в която сиренето не е от мляко. Ресторантьорите трябва да сменят менюто и да решат как да кръстят порцията със зеленчуци, поръсена с продукт с растителна мазнина. Причината е заповедта на ветеринарите всички мандри да сменят етикетите на продуктите, в които няма мляко, а други съставки. Целта е да не се лъжат клиентите.
„Студенти в чужбина точили европари“
„“Лалетата“ цъфнаха на осминафинал“
Изритаха Анелка заради „мръсно копеле
Сър Алекс поздрави славист
Треньорите са шубета, изрева Стоичков
Фен налита да бие Бекъм
„Гръцкият бизнес се мести у нас“

в. „ТЕЛЕГРАФ“
„Българин източи ООН“
Вдигнал палат за милиони
НЕВИНЕН СЪМ, ТВЪРДИ ВЕНЦИСЛАВ СТОЙКОВ
Българин източи хиляди долари от ООН, гръмна вчера АП. Докато бил служител на Обединените нации, Венцислав Стойков присвоил големи суми чрез манипулиране на търгове и сделки с фирми доставчици на ООН. Участвал в рискови търговски операции от името на Икономическата комисия за Африка към ООН. Вдигнал си 4-етажна сграда за милиони долари, записана на името на жена му. В писмо до разследващото звено на Обединените нации Стойков твърди, че е невинен.
„АТВ-то с табела и книжка“
По настояване на екоминистъра
Китайски и дубайски бъгита нямат шанс за регистрация
„Панагюрско злато за сватбата на принцесата“
Симеон с дар към знатната си роднина
Виктория Шведска се даде на фитнес инструктора си
„Баят срещу дъжд на рокфеста“
Националния стадион става град
„Бум на турски тористи“
По морето
„Уесли Снайдер разстреля японците“
Изритаха Анелка от ЮАР
„ШОФЬОР ИЗПЪЛЗЯ ОТ ПРОПАСТ, ДРУГА КОЛА ГО УДАРИ“
Двама загинали. един на смъртно легло

в. „МЕРИДИАН МАЧ“
„Изхвърлиха Анелка заради псувня“
Фен на Англия пробва да линчува Рууни
Световното първенство приключи за Никола Анелка. Нападателят официално бе изхвърлен от отбора, след като напсува треньора си Реймон Доменек на почивката на мача с Мексико. Селекционерът на Франция поискал да смени Анелка, който му отговорил с „начукай си го отзад, мръсно копеле“. Страхотен скандал разтърси и лагера на Англия след 0:0 с Алжир, фен на „трите лъва“ нахлу в съблекалнята и се опита да линчува Уейн Рууни и съотборниците му. Рууни провокира английските запалянковци, след като ги нагруби пред камера до терена.
„Дания укроти лъвовете“
Дания победи Камерун с 2:1 и остана в битката за класиране на осминафиналите. Африканците напускат след две загуби. Ето’о откри за Камерун, но „ червения динамит“ стигна до пълен обрат след голове на Бентнер и Ромедал.
„ЦСКА иска € 600 000 от Динамо (Букурещ)“
От ЦСКА са склонни да продадат Павел Виданов и Здравко Чавдаров на Динамо (Букурещ), но искат 600 000 евро за двамата. Румънците пък ще направят всичко възможно да свалят цената. Защитникът и вратарят трябва да заминат за Букурещ, където на място ще преговарят за личните си условия. Междувременно Димитър Пенев бе назначен за почетен президент на ЦСКА на специална церемония. Собственикът на клуба Димитър Борисов го сравни с Ди Стефано и Бекенбауер.
„Мартин сигурен за Болтън“
Мартин Петров преминава медицински прегледи в Болтън, което прави Уондърърс фаворит за подписа на нападателя, разкриха вчера медиите на Острова. 31-годишният български национал бе освободен от Манчестър Сити след края на сезона и сега ще премине в тима от „Рийбок Стейдиъм“ със свободен трансфер.
„Отнесохме „лалетата“ с 3:0 насред Холандия“

в. „7 ДНИ СПОРТ“
„Болтън пробва Мартин“
Българинът на медицински прегледи снощи, преговаря за пари
Мартин Петров е на крачка от трансфер в Болтън. Според Скай Спортс късно снощи той е бил на медицински прегледи. Трябваше да уточни и последните детайли около договора си с клуба от английската Висша лига. Към 22 ч. Скай Спортс съобщи, че преговорите вървят добре. Очакваше се да приключат до няколко часа. Петров е свободен агент, след като договорът му с Манчестър Сити изтече и не бе подновен. Затова ще излезе без пари на бъдещия си клуб. Високата му заплата обаче спира много от желаещите го отбори. Мартин иска около 50 000 евро седмично.
„Хърватин става треньор на Берое“
„В ГЕРМАНИЯ: Лайното Льов обърка мача“
„Бразилия изхвърля нещастника Кака“
„Атака отвън срещу Нейков“
„Трошат черепи, разпарят кореми“
„Газим Холандия на волейбол“
Националният отбор по волейбол разби с 3:0 (19, 22, 23) Холандия в мач от група А на Световната лига. Играчите на Силвано Пранди нямаха проблеми. Показаха по-добро посрещане в сравнение с предишните мачове. С победата България се изкачи на второ място в групата с 10 т., само на една зад лидера Бразилия. Най-резултатен вчера бе капитанът Владо Николов с 16 т. Изигралият много силен мач Тодор Алексиев добави 14, а с 12 завърши и Ма-тей Казийски. Днес от 16,004. е вторият мач в Апелдорн, който ще бъде предаван пряко по БНТ 1.
„Англия след 0:0 с Алжир: Дон Фабио, върви в ада“
„Сън“: Сори, Свен! Ти беше златен
Обявяват футболистите за дървеняци
Фен нахлу да бие играчите
В Италия: Бог да пази Капело
„Мболи разплака Англия“
„Анелка към Доменек: Шибай се, кучи сине!“
Страхотен скандал се е развихрил на полувремето на мача от група А Франция – Мексико (0:2) в четвъртък вечерта, гръмна в. „Екип“. Селекционерът Доменек заплашил Анелка, че ще го смени, ако не престане да се връща назад, вместо да си стои на мястото -централен нападател. Играчът на Челси обаче го отрязал. „Шибай се, кучи сине!“, изпсувал Нико. Вчера в късния следобед от френската федерация съобщиха, че заради своеволието си Анелка е изпъден от световното.

google_protectAndRun(„render_ads.js::google_render_ad“, google_handleError, google_render_ad);

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *