Преглед на печата

От догодина ако загубим личната си карта, ще е достатъчно да подадем заявление в интернет страница на МВР, пише в темата си „Труд“. След попълването на формуляра ще можем да видим деня и часа, когато трябва да вземем готовите документи. Няма да бъде необходимо и да ходим до КАТ за шофьорска книжка – тя също ще се получава в районното.

На вътрешните страници на същия вестник можем да прочетем, че у нас се продава турски цимент с високо съдържание на шествалентен хром, който е опасен за здравето на работещите с него.

Българите ще могат да се лекуват евтино или дори безплатно във всяка страна-членка на ЕС, пише „Монитор“. Според евродиректива, която ще бъде гласувана до дни в Европейския парламент, условието е да са плащали редовно здравната си осигуровка.

Положението на пожарната е критично, отбелязва вестник „Сега“. Вестникът цитира доклад на Сметната палата, според който службата страда от липса на хора, 80 процента от колите й са за подмяна, няма и достатъчно вещества за гасене на огъня, а лошите условия поставят на риск сигурността на огнеборците.

Земеделските производители могат да загубят голяма част от предвиденото европейско финансиране за обработка на земята, пише „Новинар“. Причината е забавяне на наредбата, която определя критериите за кандидатстване и така фермерите изпускат срока за подаване на заявления.

620 хиляди евро откуп са платили роднините на Киро Киров, пише на първата си страница „Стандарт“. Парите са предадени от сина му Иван в нощта срещу неделя в близост до София. Бизнесменът обаче все още е в неизвестност.

Масова истерия за сигурността им е обхванала не само едрите, но и средните бизнесмени след отвличането на Киров, четем в „24 Часа“. Предприемачите звънят на пожар в по-големите фирми за охрана и искат да бъдат пазени денонощно.

За по-малко от година ръководената от БСП Държавна агенция по горите е направила повече замени, отколкото ДПС, докато е било начело на агенцията, пише „Делник“. Заменените от социалистите гори са 18 хиляди дакара, а за 5 -годишен период хората на Доган са извадили около 14 500 декара.

Наем от 20 евро на тон произведена продукция е предложил на Кремиковци бившият собственик на комбината Валентин Захариев, отбелязва „Пари“. Става дума за едногодишно ползване на активите на предприятието.

От началото на годината е зачестила практиката фирмите да покриват задълженията си с бартерни сделки, отбелязва „Дневник“. Причината е в ефектите криза като липса на оборотни пари, затягането на кредитите и намаляването на потреблението.

От 1993 година досега договорената сума на сделките за приватизация на държавни предприятия е 36 милиарда лева, посочва „Класа“. Реално събраните пари обаче са 6 пъти по-малко от обещаните от купувачите.

Българската православна църква е против проектозакона за училищното образование, който забранява носенето на религиозни символи, отбелязва на първата си страница „Дума“. Според Светия синод проектът обслужва чужди на страната интереси.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *