Преглед на печата

Доклад със злоупотреби по всички газови договори ще бъдат дадени за разследване на главния прокурор Борис Велчев днес или в понеделник, обяви премиерът Бойко Борисов, цитиран от Монитор. Документите били предоставени на премиера от шефовете на „Булгаргаз“ на специална среща. Пари също пише по темата.
„Преврат в „Петрол“, пише на първа страница Труд. Денис Ершов, член на надзорния съвет и акционер с 47,5 % във фирмата майка „Петрол холдинг“, обвинява в престъпления и документна измама Митко Събев, шеф на надзорния съвет на компанията. Ершов е подал жалба до Върховна касационна прокуратура, в която се твърди, че Митко Събев го е представлявал незаконно на заседание на надзорния съвет на 27 май тази година. Но само 15 минути преди това Ершов пред 4-ма свидетели е оттеглил пълномощните, с които Събев има право да го представлява на събранията на ръководството, отбелязва Труд.
Нелегална система за подслушване и видеонаблюдение е предавала тайно от заседателната зала на община Бургас, информира 24 часа. Оборудването било разкрито при ремонт. Работниците изключили всичко и започнали да режат кабелите, но се оказало,че по тях тече ток. Те проследили жиците и се натъкнали на микрофони и камери, свързани с антена. Сигналът до полицията е подаден от кмета. Информиран е и министър Цветанов.
През последните четири месеца безработицата е намаляла с 1 процент, като към края на юни тя е 9,26 %, но броят на хората, работещи в сивата икономика, се е увеличил, четем в Класа. При проверки на инспекциите по труда, са открити над 100 души без трудови договори. Ще започне назначаване на хора в общини с висока безработица. Вестинкът цитира социалния министър Тотю Младенов.
Европейската комисия проверява кабинета за натиск върху регулатора, съобщава Дневник. Целта е да се гарантира, че Комисията за финансов надзор и Комисията за регулиране на съобщенията са независими от външна намеса и политически натиск. Ако Брюксел констатира вмешателство, може да започне наказателна процедура срещу България за неспазване на европейското законодателство.
За да компенсира недостига в бюджета си, съдебната власт ще увеличи съдебните такси за гражданите и фирмите. Работна група вече обсъжда промяната в тарифата, която вероятно ще влезе в сила от началото на 2011 година, информира Сега.
Дневник съобщава още, че „Пътните ремонти ще се дават на по-малко фирми за по-дълго време“. За това са се разбрали Агенция „Пътна инфраструктура“, браншовата камара „Пътища“ и Камарата на строителите.
„До месец: киселото мляко като при Тато. Връщат българския бацил, изхвърлят консервите“, пише Стандарт. Рецептата е записана в Българския държавен стандарт. „Българско кисело мляко“, което пише на кофичките, ще се произвежда само от сурово мляко и закваска с лактобацилус булгарикус. Забранени са всякакви подобрители, сгъстители и консерванти. Темата е водеща и за Новинар.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *