Преглед на печата

Водещата тема заПАРИ е, че 1.3 милиарда евро за пътища са заложени на карта. Ако до края на тази година не представим проектите за основните магистрали губим всички европейски пари по Оперативната програма „Транспорт“.

Според ТРУД има таен доклад на финансовия министър до кабинета, според който хазната отива „на червено“. Документът показва, че постъпленията в бюджет 2009 изостават с 1.15 милиарда лева, спрямо планираното.
БНБ подготвя законови промени банките да не искат такси и лихви при предсрочно погасяване и на потребитлеските и на ипотечните кредити, четем в 24 ЧАСА. Обсъжда се и въвеждането на възможност за отказване от кредит до 14 дни след подписването му.

СТАНДАРТ пише, че напук на кризата милионерите у нас се множат. Това показват данъчните декларации на 40 българи, които имат да довнесат към плащания през цялата година данък по още 100 хиляди лева за миналата година. Изданието изчислява, че за пет годинилегалните милионери у нас са се умножили над 8 пъти.

СДС остана без председател, след като състав на Софийския градски съд отказа да регистрира новото ръководство-това е водещата тема заДУМА. Цитиран е и сегашният лидер на сините Мартин Димитров, който казва, че срещу СДС се води война, като обвинява БСП и ДПС в заговор срещу демократите. ДНЕВНИК цитира юристи, според които това съдебно решение е недопустима намеса на третата власт в политическия живот в навечерието на изборите. Вестникът съобщава и за гласуваното късно снощи решение в Парламента от БСП, ДПС, „Атака“ и групата на Яни Янев бариерата за влизане на коалиции в следващото народно събрание да бъде вдигната от 4% на 8%.
ДНЕВНИК посочва, че тези две новини са част от действията на властта за лишаване на избирателите от истинска дясна алтернатива.

За първи път в историята на България партия от управляващата коалиция ще даде под съд правителството, в което участва, съобщава СЕГА. Цитиран е Владимир Каролев, според когото НДСВ ще оспори пред Върховния административен съд решението на кабинета за скандалния бартер за сграда на данъчните с фирма на Ирена Кръстева.

От МОНИТОР научаваме, че агнешкото при овчаря струва 3.50, а в магазина 12 лева. На женския пазар в София цяло агне върви по 10 лева за килограм, а за плешка искат 12 лева.

НОВИНАР съобщава, че боклукът е взел първата си жертва-шофьор на лек автомобил „Ситроен Берлинго“ загинал след сблъсък на камион на „Чистота Искър“ близо до сметището в Суходол.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *