Преглед на печата

Влакът, който се запали на гарата в Айтос в събота, не е имал сертификат за безопасност, съобщава „Труд“. Разрешителното е изтекло още през октомври миналата година и машината не е пратена на задължителна проверка в Националния изследователски институт по транспорт. Според изданието Български държавни железници и Националната компания „Железопътна инфраструктура“ ползвали масово незаконни локомотиви и вагони.
Докладът на Еврокомисията за България ще излезе през юли, но няма да е на 22-ри, както твърди посланикът на Белгия в София, е заявил вчера по телефона за вестник „Сега“ говорителят на комисията Марк Грей. Тази дата беше посочена по-рано от посланик Марк Микелсен в изявление за БНР, припомня вестникът. „Дума“ също цитираГрей, според когото документът вероятно ще бъде обнародван през август.
Около 30% от избирателите биха гласували за ГЕРБ днес, а 12% подкрепят БСП, обяви вчера директорът на „Алфа рисърч“ Боряна Димитрова в интервю за Националното радио, цитирано от вестниците „Класа“ и „Сега“. Избирателите оценявали най-много усилията на МВР и старта на строежа на магистрала „Тракия“.
БТК отново се оказа в центъра на грандиозна афера, пише „Стандарт“. Новият собственик на компанията Ричард Ли искал да отпише дългове за 800 млн. евро към големи щатски и европейски банки и фондове. Ужилени фондове и банки вече са поискали българската власт да защити инвеститорите в България.
След необходима, но оценявана нееднозначно реформа, от 2012 г. всички касови апарати в България ще се отчитат автоматично пред Националната агенция за приходите, отбелязва вестник „Пари“. Никой обаче не се наема да прогнозира с колко точно ще се увеличат приходите в бюджета, както и колко ще струва реформата на бизнеса.
Предложение за поправка в закона за авторското право е на път да породи поредния лобистки скандал у нас, алармираха дружества, носители на авторски права, пише „Новинар“. Поводът е проектозакон за отпадане на текста, задължаващ вносителите на копирна техника да правят годишни отчисления в полза на притежателите на авторски права.
Пазарът на потребителска електроника в България ще остане нестабилен през тази година, въпреки че вече има някои сигнали за постепенно излизане от кризата, пише „Дневник“. Все пак се очаква секторът да отчете ръст спрямо 2009 г.
Злата прокоба, която тегне над българските тотомилионери, продължава, пише „Монитор“. Един от последните късметлии, който прибра над 3 млн. лв. джакпот през ноември миналата година е безследно ичезнал, малко след като получил парите. Случаят е пазен в тайна, за да не се всява паника. Според МВР милионерът офейкал в чужбина с фалшива самоличност, без да се обажда на никого.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *