Преглед на печата

Шефът на митничарите генерал Ваньо Танов свали с интервю пред Нова телевизия заместник-шефа на парламента Лъчезар Иванов, пише „Труд“. Вчера Танов разказа, че герберът е ходатайствал пред него да назначи за шеф на митница Калотина скандалния служител Сергей Бранков. Два часа по-късно Иванов се оттегли, посочва изданието.
Най-вероятно заместник-председател на парламента от квотата на ГЕРБ ще стане Красимир Велчев, но не е изключено поста да заеме и юристът Тодор Димитров, прогнозира „Новинар“.
„По отношение на натиска въру медиите Лъчезар Иванов е първолак в сравнение с Бойко Борисов и затова изгоря“, твърди депутатът от Коалиция за България Антон Кутев, цитиран от „Дума“.
Ден, след като София и Москва отбелязаха напредък по основните си енергийни проекти, изненадваща визита на американския посланик Джеймс Уорлик при енергийния министър Трайчо Трайков отново омъгли нещата, пише“Сега“. Уорлик изрази недоволство, че договорите с „Газпром“ са тайна, че правителството не работи за диверсификацията на газовите доставки и че се размразява „Белене“.
„Хаосът около АЕЦ „Белене“ става все по-голям“, отбелязва“Пари“, катоцитира думите на финансовия министър Симеон Дянков, че държавата няма да осигури пари за първия реактор на централата. Варианти за излизане от ситуацията били опит за намиране на инвеститор до 2 месеца и предоговаряне на споразумението с „Атомстройекспорт“.
„Петрол холдинг“ е в напреднала фаза на преговори за продажбата на 200 атрактивни бензиностанции с руската петролна компания „Газпромнефт“, част от „Газпром“. Това са съобщили за „Дневник“ запознати източници, пожелали анонимност. Сделката трябвало да се финализира най-късно до средата на следващата година.
Спешно ще бъде обсъждана промяна в Закона за движението по пътищата, според която всеки шофьор, който влезе в насрещното на завой, да губи шофьорската си книжка за месец. Това е заявил в интервю за „24 часа“ секретарят на комисията по безопасност на движението Алекси Кесяков.
Частни линейки возят болни по морето с тарифа на таксита, алармира „Стандарт“. Взимат поне левче на километър, са разказали пред изданието потресени туристи от курортите край Варна. В Златни пясъци и Св. Константин и Елена това лято всички медицински услуги били платени. От здравното министерство обмисляли да командироват лекари от вътрешността в курортите.
Актовете на КАТ от днес ще бъдат качвани в в интернет, пише „Монитор“. След регистрация всеки шофьор вече ще може да проверява наказателните си постановления. На сайта ще бъде изписана и банкова сметка, на която шофьорите ще могат да се разплащат.
България е една от страните с най-малко ограничения за чуждестранните инвеститори, сочи доклад на Световната банка на тема „Трансгранично инвестиране“, цитиран от вестник „Класа“. В момента страната ни не прилага никакви забрани за международния бизнес в 31 от 33 наблюдавани сектора на икономиката, като и двата показателя, по които изоставаме, са от транспорта, уточнява изданието.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *