Преглед на печата

в. „ДНЕВЕН ТРУД“
„Баща се удави, докато спасяваше сина си“
Мъж на 34 г. се удави вчера в канал край Монтана при опит да спаси малкия си син, който паднал в него. Двама ученици, които се намирали наблизо, скочили в буйните води и успели да извадят детето. Бащата обаче загина. Трагичният инцидент стана в петък по обед до водноелектрическата централа на язовир „Огоста“.
„Дончо Цончев: Отиват във властта да се налапат“
„Октоподът (не Ал. Петров): Испания ще е шампион“
„9 юли. 10,55 Ч, посланикът на САЩ у нас Джеймс Уорлик постави първото цвете върху гроба на Иван Вазов. До 16,30 ч никой от официалните институции у нас не се сети да почете патриарха на българската литература в деня на юбилейната 160-годишнина от рождението му.“
„Съдът не даде „Кричим“ на Симеон и сестра му“

в. „24 ЧАСА“
„6 г. дело за признато двоино убийство“
Мъжът, който закла баща си и удуши мащехата си, с присъда
Димитър Добревски получи 12 г. затвор за по-малко от час процес
Шест години след откриването на труповете на сценариста от БНТ Васил Добревски-Муки и жена му Силвия синът му Димитър Добревски получи вчера 12 г. зад решетките.
„24 часа“ при октопода Паул: ИСПАНИЯ“
Кореспондентът ни в Германия Капка Тодорова отиде при октопода оракул Паул, който предрече, че Испания ще стане световен шампион. Това била последната прогноза на мекотелото, което излиза в пенсия.
„Дъщерята на Петя Славова се омъжва“
„Данъчни проверяват митничаря,заради когото махнаха Лъчезар Иванов“
Пращат данните и в прокуратурата
„Тито от „Синьо лято“: Работя на същия плаж“
„Майките с деца в ясла – на прокурор“
НОИ си иска парите за 4 г. назад

в. „СТАНДАРТ“
„Царят без дворец“
Съдът поряза Симеон за резиденция “Кричим”
Царят остава с един дворец по-малко. Окръжният съд в Пловдив поряза Симеон Сакскобургготски и сестра му Мария-Луиза за „Кричим“.
Освен китната постройка поискаха държавата да им върне и над 370 декара ниви край Куртово Конаре. Магистратите обаче решиха, че дворецът не е имот, придобит от царското семейство като частно лице. Делото се проточи с години. То бе отлагано най-вече от Симеон и сестра му.
„Натискаме Русия за 15% по-евтин газ“
Режат печалбата на „Овергаз“
Москва не дава знак, че ще паднат посредниците, каза министър Трайков
„Попове остават без пенсия“
„Война на Октоподите“
Холандия отвръща с Паулина
Паул обяви Испания за шампион
„Джетовете с номер и дистанционно“
„Ученик спаси хлапе, бащата се удави“
Ученик на 14 години успя да спаси давещо се дете, но не и баща му. Трагедията се разигра в река Огоста край Монтана в петък преди обяд, научи „Стандарт“.
„Търсят сирене в салатата“
Инспектори ще търсят сиренето в шопската салата. Ветеринарите ще следят под лупа менютата на ресторантите. Ако там пише, че салатата се прави с добавка от сирене, а вместо това слагат продукт с растителни мазнини, ще се налагат солидни глоби.

в. „НОВИНАР“
„Октоподът Паул отсече: Залагайте на Испания“
Мекотелото удари по букмейкърите с прогнозата си за финала на световното
Испания ще бъде новият световен шампион по футбол, прогнозира мегаизвестният октопод Паул. Мекотелото, което смая света с предвижданията си, досега е познало всички мачове на Германия на мондиала. Според Паул Испания ще спечели финала в неделя срещу Холандия, като прогнозата му бе предавана пряко по 37 телевизии в цял свят.
„Съдът отряза Симеон за „Кричим“
Пловдивският окръжен съд отхвърли искането на Симеон Сакскобургготски и сестра му Мария Луиза Борисова Хробок да им бъде призната собствеността върху бившия царски дворец „Кричим“. Освен за резиденцията двамата бяха подали искове пред съда и за признаване на собствеността им върху 371,5 декара ниви. Семейството на бившия премиер се опита да оправдае исканията си с решение на Конституционния съд (КС), с което стар закон за национализиране на царските имоти от 1947 г. е обявен за противоконституционен.
„БСП: Смущаващо е посланик да ни иска отчет за енергетиката“
„Данъчни ще ровят имотите на скандални митничари катастрофата“
„Лек Качински бил пиян преди катастрофата“
„САЩ и Русия си размениха“
Размяна на шпиони бе осъществена вчера между САЩ и Русия на летището във Виена. Вашингтон депортира десетте агенти, арестувани миналия месец в Щатите, в замяна на четирима души, задържани от Москва заради предполагаеми връзки със западни разузнавания. Сред освободените от Русия агенти е ученият Игор Сутягин, който през 2004 г. бе заловен да предава ядрени тайни на американското разузнаване.
„Всяка трета майка у нас ще надживява детето си през 2050-а“
През 2050 година всяка трета майка ще надживява детето си, ако то е момче. Такава статистика представи евродепутатът от алианса на либералите Антония Първанова. Това по нейни думи се дължи на факта, че страната ни е първенец в класациите за нездравословен начин на живот, като употреба на алкохол, цигари и затлъстяване. По думите на Първанова, ако не променим жизнените си навици, всеки трети от сегашните тийнейджъри от мъжки пол няма да доживее до пенсия. Водим класацията при сърдечносъдовите заболявания и при инфаркти и инсулти, добави евродепутатът. България също така е на дъното на таблицата по продължителност на живота. Нашите мъже живеят с 10 години по-малко от тези в другите държави на ЕС. Жените пък имат с В години по-ниска продължителност на живота от останалите европейки.

в. „ДУМА“
„БСП за енергийната независимост: Всичко е направено от предния кабинет“
Намесата на Уорлик за газа е недопустима, категорични са социалистите
Всичко за енергийната независимост на България е направено от предния кабинет. Така се обърна вчера към мнозинството в парламента лидерът на Коалиция за България Сергей Станишев. В декларация от името на групата той разкритикува действията на сегашния кабинет по стратегическите за страната енергийни проекти. Основната последица според социалистите ще е загубата на енергийна сигурност и независимост на България. Примери за това са провалът на проекта АЕЦ “Белене”, “Бургас – Александруполис”, както и бездействието на управляващите по “Набуко”.
„Румен Воденичаров: От тоталитарна държава станахме тоталитарна демокрация“
„Съветници в МЗ печелят от тестове на лекарства“
„Шпионската афера приключи с размяна“
„Архитектурни приказки от XXI век“
„Стотици граждани на Попово се вдигнаха вчера в защита на болницата в града си. Хората масово изразиха недоволството си от намерението тя да бъде затворена.“
„В училище – педагози, а не преподаватели“
Резултатите от обучението зависят най-вече от връзката учител-дете, която сега липсва
„Най-малките театри в света“
Изградени преди десетилетия в конюшни, фурни или перални, те и днес привличат зрителите

в. „СЕГА“
„Съдът постави под въпрос цялата царска реституция“
След като магистратите отказаха да върнат двореца „Кричим“ на Симеон Сакскобурзготски, държавата готви искове и за други негови имоти
За първи път съдът отсъди в полза на държавата и отказа да върне имот на Симеон Сакскобургготски и сестра му Мария-Луиза Хробок. Вчера Пловдивският окръжен съд постанови, че претенциите на двамата към двореца „Кричим“ и 371.5 дка ниви са несъстоятелни. Малко след това регионалният министър Росен Плевнелиев заяви пред „Сега“, че ведомството му ще заведе искове и за други дворци, върнати на царя. Това се случи 8 г. след като бившият монарх започна битка за собствеността на двореца.
„Още двама депутати на ГЕРБ ще отнесат наказание за лобизъм“
Депутатите на ГЕРБ Светлин Танчев и Пламен Цеков са поредните наказани за лобизъм, след като за подобно провинение Лъчезар Иванов бе принуден да напусне зам.-председателското място в НС, шефството в здравната комисия и лидерството в столичната организация на партията.
„Една година ГЕРБ, една година езикови реформи“
„Представи си… че няма пари“
„Пълна отличничка командва войската ни от парламента“
„Гърция пробва нестандартни изкушения за туристите“

в. „ТЕЛЕГРАФ“
„Пирамида Лови шарани с чаша вода“
През интернет сайт
Обещават до 90 000 евро печалба на месец
„Баща се удави, спасявал сина си“
Цветослав се подхлъзнал, докато си играел с количка
Ученик изкара дететo oт канала
„Голата Диляна хит в нета“
Показа бюста си
Попова върти любов с Бахаров в нов филм
„Помяри отхапаха скалпа на 9-годишен“
Дете наръфано по цялото тяло
„Пираня гигант втрещи рибар“
В развъдник в Благоевград
„Фенки на „Здрач“ гримират тайно мъжете си“
Заливат ги с брокат, за да блестят на слънце
„Морето под вода“
Жителите на Варна с мъка се придвижваха вчера през превърналите се в реки улици на града. Обилните дъждове, които се изсипаха по Черноморието, изгониха туристите от плажовете и напълниха търговските комплекси. Порои се очакват и днес в Източна България.
„Групов секс в двора на църква“
Пред очите на попове и миряни
Чисто гола прави вувузелки в Дупница

в. „МОНИТОР“
„Данъчни на улицата на митничарите“
НАП ще проверява имането на съпругите и приятелите им
Ревизията на имотите и колите ще бъде готова след месец
Ден след като премиерът Бойко Борисов подкани комисията „Кушлев“ да провери всички къщи на „улицата на митничарите“, НАП подхвана имотите им. Данъчните започнаха пълна проверка на четиримата митничари, чиито богатства лъснаха миналата седмица при тв разследване. То показа как служители на митницата със заплата от 600 лв. живеят в имоти за над 1 милион лева и карат скъпи коли на свои приятели. На мушката на данъчните са Сергей Бранков, Пламен Иванов, Бойко Чакъров и Димитър Аврамов.
„По редакторите ще ги познаете“
„Марин Паунов, икономист: БЪЛГАРИНЪТ Е ТОЛКОВА СВОБОДЕН, КОЛКОТО МАЛКО ДРУГИ ХОРА“
„Булгаргаз”: Ще настояваме за над 15% по-ниска цена“
Българската страна иска директен договор с „Газпроекспорт“
Трайчо Трайков: 30 на сто надценка върху синьото гориво е недопустима
„Лишават от пенсия калпавите мениджъри“
Плащат на финансистите големи бонуси само за реални постижения
Вкарват брокерите в затвора, ако пропилеят парите на вложителите
„Рейсовете минават на летен режим“
Наесен сливат автобусни линии в столицата
Градският транспорт ще се движи с 5 минути закъснение в непиковите часове
„Потоп по морето“
201 л/кв. м
„Кучета свалиха скалпа на глухонямо дете“
Глутница нахапа до кокал две момчета
Кръвожадните песове отглеждани в частен гараж в кв. „Малинова долина”
„Пророчеството на Паул: Испания шампион“
Испания печели световното по футбол. Така поне показа прочутият октопод Паул, който избра да се храни от купата с испанския флаг, пренебрегвайки тази с холандското знаме. Паул от Оберхаузен стана известен по целия свят с това, че безпогрешно познава победителите във футболните мачове на мондиала
„САЩ размениха 10 руски за 4 свои шпиони“
Анна Чапман не иска да се връща в Русия.

в. „АТАКА“
„Провокация на турски дипломат срещу Сидеров води до нота“
Исмаил Сефа Юджер, временно управляващ посолството на Турция у нас, подвежда Външно с лъжи и клевети срещу АТАКА и Сидеров
Огромен дипломатически скандал е забъркал турският шарже д’афер Исмаил Сефа Юджер след нарушението на турския екип, разположил без разрешение от Столична община съмнителна техника на площад „Св. Александър Невски“ преди два дни. Турчинът е поискал среща със зам.външния министър Милен Люцканов, на която е засипал с лъжи заместника на Николай Младенов.
„Волен Сидеров: Подкрепа за Сърбия в ЕС само срещу гарантиране правата на малцинствата“
„АТАКА спира сектите с нов закон“
„Газът поевтинява с 15% наесен“
„Министър на Караманлис похарчил 20 млн. за секстелефони“

в. „МЕРИДИАН МАЧ“
„Би Би Си твърди: Черно тото на мондиала“
Разследват Нигерия за мача с Гърция, ФИФА отрича
ФИФА е разследвала Нигерия за уговорени мачове по време на световното, гръмна Би Би Си 2 в програмата си „Нюзнайт“. Според медията световната централа е получигл сигнал от УЕФА, че мачовете на „суперорлите“ са потенциално опасни и ФИФА е следила под лупа всеки двубой на тима. Според „Нюзнайт“ нигерийците били „податливи на манипулация“ и съмнителен е двубоят им с Гърция, който бе загубен с 1:2. В него африканците поведоха рано, но скоро след това Сани Кайта си изкара глупав червен картон. От ФИФА категорично отрекоха съмненията за черно тото на световното.
„ЕКСКЛУЗИВНО“
Холандия не е фаворит, мята Марк Овермарс
Гана можеше да стане шампион, твърди Райевац
„Отпаднахме“
България загуби драматично с 2:3 гейма двубоя си с Бразилия и не успя да се класира за финала
„ЦСКА взема нов холандец“
ЦСКА е на път да намери централен нападател. В момента се водят разговори с мениджъри за пристигането в лагера на 25-годишния холандец Йохан Воскамп. Играчът на втородивизйонния Хелмонд Спорт има забележителна статистика за изминалия сезон. Сънародникът на Vecmi Снай-дер е играл в 33 мача, в които е реализирал зашеметяващите 22 гола. Неговият тим е завършил на 8-о място в изминалото първенство. Преди 3 години в ЦСКА играеше друг холандец – Кидо Ландзаат.
„Бурсаспор следи Христо Иовов“
Шампионът на Турция Бурсаспор наблюдава внимателно изявите на Христо Йовов в контролата на Левски с Аустрия (В) (1:2) и не е изключено да отправи оферта за бившия национал. Вратарят на Бурса Митко Иванков доведе на мача във Виена едцн от помощник-треньорите и скаут на тима. Интересното е, че двамата си тръгнаха веднага след смяната на Иовов в 85-ата минута.
„Вальо Михов почна работа за Левски“
„Себастиан Льоб поведе в Рали България“

в. „7 ДНИ СПОРТ“
„Бразилия ни изхвърли“
Волейболистите падат 2:3 във Варна, остават без финал
България загуби с 2:3 (-21, 24, 29, -22, -12) от Бразилия и няма да участва във финалния турнир на Световната волейболна лига в Кордо-ба (Арж) от 21 до 25 юли. Пред повече от 6000 души, напълнили до козирката Двореца на културата и спорта във Варна, нашите играха слабо и въпреки желанието на бразилците да помогнат с каквото могат, работата не стана.
„Губернатор идва за защитник на Славия“
„Ток на аванта при титла“
„Ваня по шорти шашна Париж“
„Балъков отказа на БНТ“
„Испанците притискат рефера“
Преди финала на световното
Уеб да бутне рамо срещу Холандия, пише „Ас“
Англичанинът не даде 2 дузпи за Испания с Швейцария
Жена му: Той е смотаняк
Баща му искал да го вади от съдийството
„4 от 4 за фаворита Льоб“
Ситроен мачка в Рали България, Сордо втори
„А“ група изрева от БФС“
„А“ група изрева от БФС. Президентите на клубовете са бесни от заплахата тв правата да бъдат намалени наполовина. Най-краен е спонсорът на Калиакра Цонко Цонев. – Явно в България договорите не важат. Шефовете на БФС спечелиха властта с предизборни обещания за тв права, което означава, че веднага трябва да си подадат оставките, ако договорът се намали -изригна Цонев.
„Грип тръшна Йоги на легло“
Лам и Полди също болни

в. „БАНКЕРЪ“
„ЩЕ НИ ИЗЛЕЗЕ ЛИ СКЪПО ЕВТИНАТА „ТРАКИЯ“?“
– Защо магистрала „ Тракия“ се казва така?
– Защото още траките са започнали да я строят.
Този виц идеално описва историята около строителството на аутобана,който трябва да свърже София и Бургас. Трето правителство се опитва да довърши „Тракия“, като надеждите на всички са тя да е готова до 2012-а. Вече са почти сигурни и фирмите, които ще строят трите лота, както и каква ще е цената за довършване на трасето. Дали обаче тя е реална и възможно ли е да се стигне до поредното оскъпяване?
„ЗЕМЯ1 ВИКА НЕБЕ 2“
„Николай Младенов: НЕ СМЕ ЗАСТРАХОВАНИ ОТ ГАФОВЕ НА ПОСЛАНИЦИ“
„Красимира Ковачка: ИСКАМЕ РЕФОРМА, НО ПРИ ЯСНИ ПРАВИЛА“
„Красимир Стефанов: КРИЗАТА РЯЗКО УВЕЛИЧИ ОПИТИТЕ ЗА ДАНЪЧНИ ИЗМАМИ“
„ГЕРБ: ЕДНА ГОДИНА ПО-КЪСНО“
„ТИР-ОВЕТЕ НА ВЛАК? ДА, АМА НЕ!“
„ПАРЛАМЕНТЪТ ПРИЕ БЮДЖЕТА НА НЕИЗВЕСТНОСТТА“
„СТОЛИЧНАТА ПРИВАТИЗАЦИЯ ОТИВА В ИСТОРИЯТА“
„ПАРИТЕ НА БАНКЕРИТЕ ОСТАВАТ В СЯНКА“

в. „КАПИТАЛ“
„В какво се превръщат обещанията“
12 месеца след идването на ГЕРБ във властта продължаваме да чакаме генералната промяна
„Агенция по местенията“
„Тренировка преди енергийния мач“
„Сезонът на пътните ремонти е загубен“

в. „УТРО“
„Оглеждат Десислава Атанасова за шеф на здравната комисия“
Русенската депутатка може да седне на овакантения от Лъчезар Иванов стол
Десислава Атанасова е най-често спряганото име за поста на председател на Здравната комисия в парламента, овакантен вчера от Лъчезар Иванов. „И аз чух, че в медиите вече се върти моето име, че имало поставено условие новият председател да е юрист. Но мисля, че имам еднакъв шанс с всички останали членове на комисията. Въпросът ще се решава следващата седмица“, коментира русенската депутатка от ГЕРБ.
„Христина Митрева: Без реформа след 5 години пенсиите ще са още по-ниски“
„Концерт и екскурзия до Истанбул очакват феновете на Боно и U2“
„Път Русе-Силистра затворен за 24 часа“
От 6 часа тази сутрин до 6 часа в неделя пътят Русе – Силистра ще остане затворен заради изграждането на новия събирателен колектор по програма ИСПА. Движението през това време ще бъде отклонено през Николово, където ще има засилено полицейско присъствие, за да се избегнат инциденти.
„4 румънци с актове от съвместните патрули“
Само за няколко дни съвместните българо-румънски наряди от пътни ченгета са проверили 33 автомобила, от които дванадесет с румънски регистрационни номера. И са засекли 12 нарушения, за които са съставени актове. При това четирима от санкционираните са румънци – глобили са ги за превишена скорост.
„Утро“ качи още трима на уикенд влака за „Албена“
Този път тримата щастливци от играта на „Утро“ и „Албена Тур“ бяха изтеглени от Бисер Георгиев, който беше един от първите, спечелили ваучер за уикенд в „Албена“.
„Иде много вода от Търговищко“
Ведомствата в Русе са на тръни заради проливните дъждове, които вчера заляха Търговищко с над 60 л вода на квадрат само за няколко часа. Три от язовирите вече са прелели и водата идва с Ломовете към Русе. Очаква се в събота и неделя високата вълна да достигне дотук. Нивата на Дунав и реките на територията на нашата област обаче продължават да спадат и надеждите на експертите са, че коритата ще могат да поемат идващата от Търговищко вода.
ад в Ряхово.
„Жилещ ад в Ряхово“
На повече от 50 метра навътре в сушата е навлязъл Дунав, а в селото подпочвени води са наводнили 250 дка мера. овощна градина и мази на къщи, обяснява кметът на Ряхово Георги Атанасов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *