Преглед на печата

МОНИТОР съобщава, че новите задгранични паспорти с биометрични данни ще струват 50 лева. На вграден чип ще се записват ЕГН-то, пръстови отпечатъци от двата показалеца и електронна снимка. Смяната на паспортите няма да е задължителна и ще става след изтичането на срока на досегашните. ДНЕВНИК пише, че около 80% от кметствата получили средства от антикризисната програма на правителството се управляват от ДПС и БСП. Коментарът е, че това се случва въпреки уверенията на премиера Станишев за пресяване на проектите не по партиен принцип.
„Годзила-спонсор на СДС“ е водещото заглавие на СТАНДАРТ. Става въпрос за пицариите „Годзила“ и други столични кръчми, които са сред най-щедрите дарители на синята партия. Информацията е от финансовия отчет на СДС предоставен на Сметната палата. В същото време вестник СЕГА отчита общ рязък спад на даренията за партиите през миналата година, като най-ухажвани са били БСП и СДС, а ДПС не било получило нито лев от дарения или поне не е декларирало такива.
Никой не се изкушава да застрахова скъпи коли, казва пред вестник ПАРИ Златолина Мукова, заместник-изпълнителен директор на една от големите застрахователни компании. Тя твърди, че няма да спират сключването на застраховката Каско, а просто въвеждат допълнителни рестрикции.
От ДУМА научаваме за български скандал в Москва. Според бизнесмени администрацията на промишелния ни център там превишава правата си. Потърпевшите пишат до премиера, главния прокурор, директора на ДАНС и до министъра на икономиката, че офисните, складовитеи жилищните площи се стопанисват недобронамерено и безхаберно.
Отвлеченият и освободен бизнесмен Киро Киров щедро е раздал интервюта за почти всички днешни издания на вестниците, в които пита какво е направила държавата за него, след като плаща по 35 милиона лева данъци. Пред ТРУД, той разказва, че похитителите не са го били, хранели са го редовно и всеки ден е четял вестници.
Директори на училища съкращават психолози, заради липсата на пари, четем в НОВИНАР. Изданието цитира директора на Центъра за консултиране и психотерапия към Фондация „Анимус“ Мария Чомарова, че агресивни момичешки групи се борят за надмощие в класните стаи и често дори се сбиват. Най-разпространени сред тийнейджърките са бандите на „Кифличките“, „Фешънките“, „Рапърите“ и „Пънкарите“. Подобни групи имало дори сред децата на 12 години.
Ако си купите 24 ЧАСА ще прочетете, че заради кокошето щастие, през 2012 г. яйцата ще свършат. Закон на Европейския съюз, който ще влезе в сила след две години разрешава отглеждането на не повече от 9 носачки на квадратен метър, което ще оскъпи производството.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *