Преглед на печата

в. „ДНЕВЕН ТРУД“
„Доматът поскъпна с 42%“
Доматът – стратегическият зеленчук в лятното меню на българина, отбелязва рекордно поскъпване през изминалата седмица. Цената на едро се е повишила с 42,2% – от 0,83 лева на 1,18 лева за килограм с ДДС. Държавната комисия по стоковите борси и тържищата съобщи това в седмичния си бюлетин. Тя анализира движението на цените на едро на хранителни стоки, плодове и зеленчуци, продавани на 65 стокови тържища у нас. „Доматите масово се разболяха от това време: слънце – дъжд -слънце – дъжд“, обясниха производители. Тези климатични условия съсипвали и гроздето. Цените на масовите домати на дребно все още кротуват между 0,80 и 1,50 лева за килограм.
„Мирослав Найденов: На Война с бракониерите“
Земеделският шеф Мирослав Найденов откри ловния сезон и гръмна 12 пъдпъдъка от полагащи се по норматив 15.
„Нилска треска и в Румъния“
Двама души са приети в Румъния със съмнения за нилска треска. Заразата, пренасяна от комари, вече покоси над 45 души в Гърция.
„Летен рекорд с тока – 4744 мегавата“
Потреблението на електроенергия в жегите у нас достигна връх около 22 часа в петък – 4744 мегавата. В 19,00 ч вчера край морето на север от Бургас започна пак спиране на тока.
„Мощите на Йоан Кръстител – в кутия с името на Борисов“

в. „24 ЧАСА“
„Симеон оборудва къща, за да гледат Кардам“
Князът, който катастрофира преди 2 години, още е в тежко състояние
Напълно преустроили дома му в Мадрид
Кардам – най-големият син на Симеон Сакскобургготски, ще бъде преместен обратно в Мадрид в специално преустроената заради състоянието му семейна къща. Това заяви пред „24 часа“ майка му, експремиершата Маргарита Гомес-Асебо. Тя се завърна в петък от поредното посещение при сина си. Днес се навършват точно две години от тежката автокатастрофа, която претърпя Кардам. Той се удари с колата си навръх празника на Дева Мария, на 15 август 2008 г. Инцидентът стана на остър завой и стръмен наклон на магистрала край село Ел Молар, на 40 км от Мадрид.
„Джони Деп в Бургас“
„България заплашена от малария“
Как да се пазим от комарите, защо хапят по часовник и кои са любимите им жертви
„Ако е горещо, ще спира токът по морето“
При над 31 градуса по Целзий намалява пропускливостта на жиците

в. „СТАНДАРТ“
„Данъчни броят бири по плажа“
Дискотека счупи рекорда с 10 лева оборот за юни
Дегизирани с хавайки и бермуди данъчни броят бири по плажа. Бирниците дебнат дали десетките капанчета покрай фестивала Spirit of Burgas отчитат точно оборота и дали не укриват налози. Както „Стандарт писа, хората от НАП вече връхлетяха Слънчев бряг и извадиха на светло стотици хиляди левове укрити данъци от дискотеки и ресторанти. В един от курортите те се натъкнаха на абсолютен парадокс. Заведение отчело едва 10 лв. от входни такси за целия юни. Когато бирниците застанали на портата, приходите били 10 000 лева само за ден. Очакваше се късно снощи данъчните да ударят комплексите и по Северното Черноморие. Начело на хайката по дискотеките в Албена и Златни пясъци е лично шефът на НАП Красимир Стефанов. Отблизо хората си контролира и вицепремиерът Симеон Дянков, който е в Евксиноград.
„Десетки припадат на Продиджи“
15 000 окупират Spirit of Burgas
Apollo 440 и Gravity Co побъркаха феновете
Издирват Брус Уилис и Джони Деп из Бургас
НЕК влага 35 млн. по морето
„Огън по бракониерите“
Мирослав Найденов обяви война на нарушителите
Премиерът налага глоба „пъдпъдък“
Депутат и министър отстреляха 23 птици на празника
„Бойко обиден от лъжите на ДПС“
Лъжите за покръстването ми тежаха на сърцето, защото сме живели и ще живеем като братя. Така Бойко Борисов се обърна към хората в шуменското село Изгрев. Думите на премиера бяха по повод на миналогодишната предизборна кампания на ДПС. Плашеха ви, че ще ви изселваме, че ще ви сменяме пак имената, но виждате, че няма нищо вярно в това, заяви той.
„Луд гръмна българин в Мелбърн“
„Пробутват живак менте за $600 хил.“
Ченгетата във Варна спипаха петима иманяри, които опитали да измамят мъж с цял килограм живак менте. Металът бил червен, а този вид се използва за бойни глави и е най-скъп. Купувачът надушил измамата и отменил сделката. Търговията с живак е на разрешителен режим, а цената на черния пазар е $600 хил.
„Сватбари и бебета пълнят манастири“
Опашки за венчавки и кръщенета на Богородица
Качват именяци на царска каляска
Опъват палатки пред Рилския
Ватикана: Мощите на св. Йоан са истински
„И полицията знае кой е Стоимен Стоилов“
„ЦСКА спука гума и в Севлиево“

в. „ТЕЛЕГРАФ“
„ДЖОНИ ДЕП В БУРГАС“
ГАРДЪТ МУ СЧУПИ КАМЕРА НА ПАПАРАК
Официален източник потвърди, че звездата е у нас
Не е той, Брус Уилис е, отричат от хотела
Джони Деп се скри в бургаски хотел, където гардовете му потрошиха камера на фенове, опитващи да се увековечат с него. В полицията обаче нямаше постъпило оплакване за повредена камера при подобни обстоятелства. От хотела пък казаха, че при тях не е Деп, а Брус Уилис. В същото време официалната информация гласи, че Джони е в Калифорния при жена си след края на снимките на „Карибски пирати 4″. Вчера обаче фенки завардиха възлови места в Бургас и околностите с надеждата да причакат суперзвезда та на Холивуд.
„Бойко дава на съд строежите по Камчия“
„Килър уличен в трети атентат“
Цветанов: С Високомерието си Темида пречи на разследването
„Ремонтите в училище замръзват“
Министерство си намали заплатите с10%
20 школа по-малко от тази есен
„Решават режима ден за ден“
Без ток по морето
Ще преценяват в19 часа къде да го спират
„Изчезна лекарство, спиращо аборт“
Липсва вече 3 седмици
Без него бебето може да е с анемия
„ЦСКА се излага срещу 9 от Видима“
Пореден срам
„В 13,13ч на петък 13-и мълния удари 13-годишен“
Зла прокоба
Французин спечели 13 млн. евро в същия фатален ден

в. „МЕРИДИАН МАЧ“
„Стоичков сменя Дочев“
След резила на ЦСКА в Севлиево
„Червените“ трагични при 2:2 срещу 9 от Видима
Жалък ЦСКА не успя да победи аутсайдера Видима-Раковски и е още без победа в „А“ група. „Червените“ стигнаха до 2:2 с домакините от Севлиево, които завършиха мача с 9 човека. Заради безобразно слабата и безидейна игра на „червените“ шефовете от „Титан“ най-вероятно ще прибегнат до треньорска смяна. Очаква се днес Павел Дочев да бъде официално освободен. Вероятността треньорът да получи последен шанс в сблъсъка с уелския ТНС в Лига Европа е малка. Легендата на ЦСКА Христо Стоичков е съгласен за заместник на Дочев. Димитър Пенев, който в момента се води почетен президент, също е вариант.
„Триумф за Мауриньо“
Дузпи в Мюнхен донесоха първа купа на Реал за сезона
„АИК пред фалит, губи 5 340 000 евро“
Съперникът на Левски в плейофите на Европа АИК (Стокхолм) е пред фалит, съобщава местната преса. Само от началото на годината шведите са на „червено“ с около 5 340 000 евро.
„Стилиян с гол при класика на Вила“
Капитанът на националния ни тим Стилиян Петров започна с гол сезона в английската Висша лига. Халфът на Астън Вила вкара втория гол при убедителния успех на бирмингамци с 3:0 над Уест Хем. За Англия
„Наш ски скачач би олимпийски шампион“
„Грузия ни отдалечи от Евробаскет 2011“

в. „7 ДНИ СПОРТ“
„Павел Дочев пише оставка“
Резил за ЦСКА в Севлиево, фенове обсадиха автобуса след мача
ЦСКА се изложи в трети мач поред, след като издрала 2:2 с Видима в Севлиево. Червените играха безобразно, макар че завършиха с двама повече от храбрите новаци в „А“ група. След мача стана ясно, че треньорът Павел Дочев си е написал оставката. Шефовете от „Титан“ също искат да го махат, разводът се чака днес. Не се знае кой ще води ЦСКА в четвъртък срещу уелс-. ците от ТНС за Лига Европа. Самият Дочев каза след мача, че е бил много по-щастлив в чужбина, отколкото сега в ЦСКА. – Проблемите в ЦСКА са трупани с години, не са от 2-3 седмици – оправда се той. Побеснели, феновете на ЦСКА обсадиха автобуса на отбора и искаха обяснения. Капитанът Тодор Янчев и вратарят Иван Караджов слязоха при Дучето и хората му. Двамата са обяснили, че в отбора има огромно напрежение. Чужденци и българи направо щели да си издерат очите, казали Янчев и Карацжата.
„Локо(Пд) излъга Сливен“
„Реал отмъкна Купата на Кайзера“
„Григор печели турнир в Испания“
„Цецо Генков прави три деца“
„Раул: Бием Байерн и сме шампиони на Германия“
С мен Шалке ще порасне
Записвам децата на хокей
Феновете на Шалке са №1
Отказах на Ливърпул, искам в Шампионската лига
„Грузия ни удари на баскетбол“
Грузия победи 83:79 България и отдалечи тима ни от класиране на европейското първенство по баскетбол в Литва през 2011. В зала „Универсиада“ българите се справиха със звездата на гостите Заза Пачулия, но не бяха достатъчно ефективни в нападение. Най-резултатен за нашите за пореден път бе филип Виденов с 29 т. Следващият мач на националите е срещу аутсайдера в групата Португалия във вторник в София.
„Бунт за пари в Челси“
„Талант от Самоков победи Симон Аман“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *