Преглед на печата

в. „ДНЕВЕН ТРУД“
„Франция изгони 13 наши“
Повечето от репатрираните се оказаха български турци, а не роми
Франция експулсира 13 незаконно пребивавали на нейна територия български граждани с официалния мотив, че те не могат да се издържат там. Групата пристигна в 22,20 ч в петък на летище София с редовен полет на авиокомпания „България еър“ от Париж. Повечето от върнатите се оказаха български турци, а не роми, както се очакваше, научи „Труд“. Те „доброволно се съгласили“ да си тръгнат след покана от френските власти и срещу безвъзмездни 300 евро на възрастен и 100 евро на дете.
„4 по Рихтер разбуди Ямболско“
„Иран вече с АЕЦ“
Победа над Запада
„Бойко БОРИСОВ: Кажете на Станишев -българският пожарникар може да изгаси и туй, що не гасне!“
„Сергей СТАНИШЕВ: Вярата в един идеал не се гаси – нито с репресии, нито слъжи, с нищо!“
„Антракс тръшна овчар“
Овчар от ямболското с. Стефан Караджово е заразен с кожната форма на антракс. 49-годишният Георги Дросев е приет в инфекциозното отделение на болницата в Ямбол. Друг овчар и неговият внук от разградското село Брестовене са със съмнения за същата зараза. Ветеринарните власти вече са започнали масова ваксинация и дезинфекция на животните, пасищата, домовете и хората в двете села. Дросев, за когото е доказано, че е заразен, първоначално твърдял, че не знаел откъде е прихванал инфекцията. Накрая признал, че това е станало, като заклал една от овците си.

в. „24 ЧАСА“
„При разкопки по магистрала „Марица“ се установи: Първият омлет изяден край Хасково“
Открити са най-ранните останки от питомна кокошка в Европа
Първият европейски омлет, при това с шунка, е бил изяден край хасковското с. Ябълково. Археолози откриха там най-ранните свидетелства за одомашняване на кокошката в Европа. Екипът на доц. Красимир Лещаков от СУ „Св. Климент Охридски “ е попаднал на останки от доста едри квачки,селектирани от стопаните им така, че да не могат да летят. „Откриваме и много кости от прасета, значи е имало и шунка към пържените яйца“, отбелязва археологът. Край Ябълково той проучва неолитно селище, основано преди повече от 8000 г. от преселници от Мала Азия. Според Лещаков те били изгнаници, натирени от съселяните им.
„София затапена от изток и от юг“
Как да избегнем задръстванията
За Гърция през Самоков, за морето – през Гара Искър

в. „СТАНДАРТ“
„Нощен плаж в жегите“
Хотелите свалят цените още от понеделник
Нощен плаж е последният хит по родното море. Само така летовниците се спасяват от непосилните жеги. Хората не издържат на 35-40 градуса пек през деня, когато пясъкът направо гори. След 22 часа обаче е пълно с хора, разказаха хотелиери от Златни пясъци и Св. Константин и Елена. В Приморско е същото. Идват с хавлии и до малките часове се плацикат в морето на лунна светлина. Повечето са младежи, но има и цели семейства, обясниха от курортите. В същото време хотелите избързаха със свалянето на цените. Вместо от началото на септември евтините тарифи влизат в сила още от понеделник. Нощувка със закуска и вечеря в тризвезден хотел в Слънчев бряг вече се предлага за 35 лева.
„Бойко: Сред нас няма меки китки“
Ваканция без пари и премия от 1000 лв. за пожарникарите от Москва
„Алекс взе Жени с изпит“
Фандькова и митрополит Неофит венчаха младоженците под арка от цветя
Купонът мина под знака на 30-те години на XX век
Дариха гостите с живи пеперуди
Булката с рокля от дизайнера на Холи Бери
Първата семейна наздравица с чаши „Сваровски“
Спазиха руските и българските ритуали
„Трус събуди Ямбол“
Трус от четвърта степен по Рихтер паникьоса Ямбол и близките села вчера рано сутринта.
Цяла нощ ни люля, но по-леко. Сутринта обаче земята сякаш подскочи. Буквално ни изхвърли от леглата, подскочихме, разказа Марин Петров от Скалица.
„Министър хока шведите заради Левски“
„Хванаха крадец нa злато“
Полицията закопча крадец на злато, който е сред извършителите на брутален обир със стрелба в София. При една от внезапните акции на МВР вчера белезници хлопнаха и за Димитър Комаров-Митьо Кифлата, емблематично име в престъпния свят, съобщи вицепремиерът Цветан Цветанов. При ареста на Кифлата в дома му в „Люлин“ е намерено откраднатото злато.
„Вадят французи от пропаст“
Двама френски автомобилисти, дошли за рали „Шипка“, пропаднаха в дълбок ров в Балкана. Ситроенът потънал между Габрово и Карлово. Чужденците се обадили на 112. Цяла нощ спасители търсиха загубилите се и от двете страни на Стара планина. Около 3 след полунощ французите били открити на 7 км от хижа „Партизанска песен“.
„Лафазанови стават Седларови“
„Златните помириха араби и евреи“

в. „ТЕЛЕГРАФ“
„АНТРАКС ТРЪШНА ТРИМА“
ПАСТИР ЗАКЛАЛ БОЛНА ОВЦА
Дядо и внуче берат душа в болница
Антракс тръшна трима души. Първи се заразил пастир от село Стефан Караджобо. след като заклал болна овца от стадото си. Дядо и внуче от Пазарджишко също влезли в интензивното, след като пипнали кожната форма на болестта, известна като синя пъпка. Със съмнение за антракс е и още един жител от селото. 47-годишният пастир Георги Дросев разказал, че никой от семейството му не е консумирал мръвки от заразеното месо, а трупът на овцата бил изхвърлен в дере край селото. Затова се наложило ветеринарните власти и спешни екипи веднага да дезинфекцират двора и целия район.
„Прибраха се живи!“
Българските 95 огнеборци. които гасиха пожари в Москва и областта, се прибраха живи и здрави в петък вечерта. На летището ги посрещна лично премиерът Бойко Борисов, който им обеща по ЮООлв. премия за успешно А изпълнената мисия. Междувременно се разбра, че пожарникарите са дарили командировъчните си, за да помогнат на болната от церебрална парализа дъщеричка на техен руски колега.
„Добрата диня само с подпис“
Битка за клиенти
„Митьо Кифлата граби с отрепките“
Закопчаха го в кв. „Люлин“
„Банкерска щерка се омъжи 2 пъти“
Жени каза „Да“ сред лалета и божури
500 килограма лед за сватбата на дъщерята на Петя Славова
„УЕФА пожалва АИК“
За боя над Левски
Централата решава за наказанието чак на 23 септември
„ПИЯН ЧИЧО ПРЕБИ И ИЗНАСИЛИ 11-ГОДИШНА“
Луд блудства с момиче на детска площадка
Жестока гавра с две деца.

в. „МЕРИДИАН МАЧ“
„Блекбърн забрани на Попов да играе“
Вадят капитана на Литекс от групата за дербито с Локо
Английският Блекбьрн забрани на Ивелин Попов да играе в днешното дерби срещу Локо (Пд). Националът и капитан на Литекс отпадна от разширения състав за сблъсъка на „Лаута“. Блекбърн държи Ивелин Попов да пристигне в Англия другата седмица напълно здрав. Очаква се Попов всеки момент да подпише с тима на Сам Алардайс. В момента нападателят оформя документи, които ще са му нужни за изваждане на работна виза за Острова. Когато я получи, националът ще може да подпише договор с Блекбърн.
„Левски с резерви срещу Калиакра“
„Нистелрой вгорчи дебюта на Раул“
Хамбургер удари 2:1 Шалке 04 в дербито на първия кръг в Бундеслигата. Бившите звезди на Реал (Мадрид) Рууд ван Нистелрой и Раул се изправиха един срещу друг. Холандецът отбеляза двата гола за домакините в 46-ата и 83-ата минута, докато Раул не успя да се разпише в дебюта си за Шалке. Направи го перуанецът Джеферсън фарфан. Тимът от Гелзенкирхен завърши мача с 10 души.
„Бразилия ни отнесе с 3:0 в контрола в Полша“
„Наша джудистка изпусна медал на олимпиадата“

в. „7 ДНИ СПОРТ“
„Славия бие, играе добре“
Бизнесменът Николай Божов вкара двата гола за 2:0 над Пирин
Славия продължава да поднася изненади. За четири мача в първенството белите имат две загуби у дома и две победи като гости. Вчера те удариха Пирин с 2:0 и показаха, че могат да играят добре. И двата гола вкара Николай Божов. Нападателят бе привлечен това лято от Академик, където тренираше само два пъти седмично заради ангажименти с бизнеса си. Треньорът на Славия Емил Велев-Кокала сияеше след мача. – Не е приятно за до пуснеш две домакински загуби – каза Велев. – Но пък, от друга страна, си взимаме мачовете в провинцията, които са много важни.
„Левски се пази за Европа“
„Байерн излъга Волфсбург“
„Серена вкара Цвети в схемата“
„Благо се покая за изневяра“
„Челси сгази Уигън с 6:0“
Челси разгроми с 6:0 Уигън като гост в късния съботен мач от английската Висшата лига и излезе начело в класирането. Сините имат 2 победи от 2 мача при впечатляващата голова разлика 12:0. Срещу Уигън по две попадения нанизаха Анелка (48, 52) и Калу (78, 90). Другите голове вкараха Малуда (34) и Бенаюн (90+3).
„Йоахим Льов: Йозил и Мюлер са гении“
Мондиалът засили интереса към Бундеслигата
Германия играе офанзивно и атрактивно
За капитана ще кажа тогава, когато сметна за добре
Байерн изобщо не е сигурен шампион
„Моуриньо иска Ибра в Реал М“
„Гьоре почва с Шеридън“
„Уолкът с хеттрик за Арсенал“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *